سلامت

خواص تخمه خربزه و روش استفاده از تخم خربزه در غذاها

خواص تخمه خربزه و روش استفاده از تخم خربزهخربزه یک میوه شیرین و دوست داشتنی فصل تابستان است. شاید تا به امروز تخمه های خربزه را راهی سطل آشغال می‌کردید، البته چون تا الان نمی‌دانستید، چه چیز با ارزشی را دور می‌ریزید، حق داشتید. اگر تا انتهای این پست با من همراه باشید، اول از همه شما را با خواص تخمه خربزه آشنا خواهم کرد و بعد از آن که فواید تخمه خربزه را شناختیم، با یک روش عالی برای استفاده از خواص تخمه خربزه آشنا می‌شویم.

خواص تخمه خربزه چست؟

تخمه خربزه دارای طبیعت گرم و تر است و برای افراد سرد مزاج یکی از بهترین نوع مغزهاست.

آشنایی با تمام فواید و خواص تخمه خربزه و روش استفاده از تخمه خربزه تخمه خربزه برای چی خوبه

  • تخمه خربزه موجب نابودی کرم روده می‌شود.
  • تخمه خربزه حاوی ویتامین A است.
  • تخمه خربزه برای برطرف کردن درد سینه و حلق و درمان سرفه های زیاد موثر است.
  • دانه خربزه ویتامین C  دارد و برای برای درمان سرماخوردگی مفید است.
  • از فواید تخمه خربزه برای پوست این است که: از بین برنده لک و کک مک روی پوست است.
  • تخمه خربزه دارای ویتامین E و آهن است.
  • تخمه خربزه برای پاک کنندگی کبد و کلیه و مثانه هم بسیار مفید است.
  • از بین بردنده درد حاصل از سوزش ادرار است.
  • یکی از خواص مهم تخمه خربزه این است که برای از بین بردن سنگ کلیه بسیار مفید است.

روش استفاده از تخمه خربزه در غذا 

یکی از معمول‌ترین استفاده‌ای که از تخمه خربزه می‌بینیم این است که: تخمه آن را بو می دهند و با آجیل قاطی می‌شود. اما باید بگم این تنها راه و بهترین راه برای استفاده از خواص تخمه خربزه نیست.

چرا بهترین راه نیست؟ چون در این روش ما پوست تخمه را دور می‌ریزیم و تنها از مغز آن استفاده می‌کنیم؛ اما با روشی که در ادامه خواهم گفت از تخمه خربزه بطور کامل و با پوست استفاده می‌شود.

با تخمه خربزه چیکار کنیم؟

با شناختن خواص تخمه خربزه دیگر کمی سخت است که آن را به چشم زباله نگاه کنید. یک روش برای بهره بدن از خواص تخمه خربزه این است که:

  • تخمه خربزه تازه را یک الی دو روز داخل یک کاسه آب قرار دهید تا کمی حالت گندیگی بگیرید و قسمت ژله‌ای دور آن به راحتی شسته و تمیز شود.
  • بعد از تمیز کردن تخمه‌های خربزه آن‌ها را داخل یک آبکش پهن کنید و در محیط آشپزخانه یا سایه قرار دهید تا کاملاً خشک شوند.
  • هر چند وقت یکبار آن‌ها را زیرو رو کنید که دانه ها خوب خشک شوند و قسمت‌های زیرین کپک نزند.
  • بعد از ۳ الی ۴ روز که تخمه‌ها خوب خشک شدند، آن‌ها را داخل آسیاب بریزید و کاملاً آسیاب کنید.

روش استفاده از تخمه خربزه در غذا و خانه برای بهره بردن از خواص دانه خربزه

تخمه خربزه آسیاب شده طعم خیلی خوبی دارد. می‌توانید از تخمه خربزه آسیاب شده در غذاهایی مانند خورشت فسنجان و از آن جهت که برای سرماخوردگی و سرفه مفید است از آن در فرنی و حریره بادام هم استفاده کنید. حتی می‌توانید روزانه یک قاشق چای خوری از آن را خالی میل کنید همانطور که گفتم طعم بسیار خوبی دارد. یا داخل آب جوش بریزید و مصرف کنید.

البته مغز تخمه خربزه آسیاب شده را میتوان داخل قوتو یا قاووت کرمان هم ریخت و استفاده کرد.

توجه: بعضی از خربزه‌ها تخمه‌های تلخ دارند. حتماً قبل از شروع به شستن و خشک کردن تخمه خربزه چندتا از آن را بچشید؛ اگر تلخ هستند، آنها را دور بریزید.

کپی‌کردن مطالب چاره‌دان به هرشیوه و هرعنوان جایز نیست. لطفاً به خواسته چاره‌دان احترام بگذارید

سعیده اسلامیان

طراح و نویسنده سایت چاره دان؛ عاشق برنامه‌نویسی، نوشتن و آشپزی هستم و هر سه به من آرامش می‌دهند. امیدوارم و سعی می‌کنم که چاره‌دان را دوست داشته باشید و آن را دنبال کنید.

نوشته های مشابه

‫۴ نظرها

  1. چه جالب من تا به حال فقط تخمه را بو میدادم ولی هیچ وقت به پودر کردن فکر نکرده بودم فقط اگه در مورد از بین بردن لک با تخم خربزه مطلبی هست اون مطلب را بزارید ممنون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا

ببخشید مزاحم خواندنت میشم

خواستم دعوتت کنم چاره دان رو دنبال کنی و تازه‌ترین مطالب ما در زمینه آشپزی، خانه‌داری و ترفندهای کاربردی دیگه رو هرهفته داغ در ایمیلت بخوانی…

ایمیل ندارید! از اینستاگرام ما را دنبال کنید.(کلیک کنید)