مهارت زندگی

۶ راه استفاده و نگهداری طولانی مدت سیر تازه در خانه

ترفندهای نگهداری طولانی مدت سیر تازهاگر مقداری زیادی سیر تازه داری و دنبال راهی میگردی که جلوی خراب شدن آن ها را بگیری و برای مدت طولانی ازشون استفاده کنی. در ادامه ۶ راهکار برای نگهداری طولانی مدت سیر تازه آشنا می شویی و با توجه به نیاز و سلیقه خودت می توانی از یکی یا چند مورد از روش های استفاده از سیر تازه بهره بگیری.

سیر علاوه بر خواص زیادی که دارد، بخاطر عطر و طعمش بوی زهم غذاها، بخصوص ماهی را بخوبی می گیرد و البته طعم متفاوت به غذای ما می دهد. همچنین به دلیل داشتن طبع بسیار گرم در غذاهای با طبع سرد برای متعادل شدن طبع غذا استفاده می شود.

سیر هم مانند تمام میوه ها و سبزیجات دیگر، فصل خاص خودش را دارد. که در این فصل به مقدار زیاد، ارزان و تازه میتوان آن را تهیه کرد. معمولاً سیر در اوایل تابستان برداشت می شود. اما مشکلی که پیش می آید این است که اگر بخواهیم در تمام طول سال در خانه سیر داشته باشیم، برای نگهداری طولانی مدت سیر تازه چیکار کنیم؟

اگر سیر را خودتان تهیه و نگهداری کنید چند مزیت دارد:

  • ارزان تر است.
  • ترشجات و … که از آن درست می کنید بدون مواد نگهدارنده است.
  • از چیزی که درست می کنید مطمئن هستید. برای مثال: پودر سیر که خودتان درست می کنید طعم واقعی سیر را می دهد. خیلی ها بر این باورند پودر سیرهای بیرونی مزه آرد می دهد و عطر و طعم سیر خالص را نمی دهد.

قبلاً در مورد ۹ استفاده مفید سیر تازه در خانه نوشتم. که پیشنهاد می کنم مطالعه آن را از دست ندهید. تا با کاربردهای جالب سیر آشنا شوید.

روش های نگهداری طولانی مدت سیر تازه :

اگر فکری به حال سیرهای تازه‍‌ای که در خانه دارید نکنید. بعد از دو الی ۳ هفته یا خراب و سیاه می شوند یا پوک شده و دیگر قابل استفاده نیستند. بهتر است برای خراب نشدن سیرها یکی از راه های زیر را انتخاب کنید.

۱- نگهداری سیر در محیط خانه

نگهداری سیر در جای سرد و خنک یک راه نگهداری طولانی مدت سیر تازه

اولین و دم دست ترین روش برای نگهداری طولانی مدت سیر تازه این است که آن را در جای خنک (نه یخچال) و تاریک قرار دهید. برای اینکار یکی از این روش ها را انتخاب کنید:

  • سیر ها را در یک کیسه پارچه‌ای یا توری که هوا بخوبی از آن عبور کند، قرار دهید و آن را آویزان کنید.
  • با نخ سیرها را ببنید و آن ها را آویزان کنید.
  • سیرها را در آبکش یا سبد قرار دهید تا هوا در زیر و روی آنها جریان داشته باشد.
  • یا بهتر از همه سیر تازه را بدون اینکه بوته سبز آن ها را جدا کنید، در یک جای سرد و تاریک آویزان کنید تا ماندگاری سیر افزایش یابد.

با روش های بالا حدود ۲ ماه می توان سیر را نگهداری کرد.

۲- فریز کردن سیر

یکی دیگر از راه های خوب برای نگهداری طولانی مدت سیر آن هم برای یکسال فریز کردن سیر است. اما چگونه سیر را فریز کنیم؟

با دو روش می توانید سیر را فریز کنید که هرکدام معایت و مزایای خاص خودشون رو دارند که در ادامه با آنها آشنا می شوی:

الف: سیر کامل را بدون اینکه حبه کنید با پوست در نایلون بگذارید و در فریزر قرار دهید و هر وقت به سیر نیاز داشتید، یک تیکه از آن را بردارید و قبل از اینکه یخ آن باز شود در غذا استفاده کنید یا سرخ کنید.

اگر صبر کنید تا یخ آن باز شود حبه های سیر شل و خراب می شود.

ب: سیر را حبه کنید پوست بکنید و به تیکه های ریز خرد کنید یا راحت تر در داخل مخلوط کن بریزید. آن ها را بسته بندی و فریز کنید و هر موقع نیاز دارید تیکه از آن را در غذا استفاده کنید. اما حتما در دو تا پلاستیک بپیچید و یا در یک ظرف پلاستیکی دردار قرار دهید چون ممکن است فریزر بوی سیر بگیرد.

نگهداری سیر خرد شده در فریزر یک راه نگهداری طولانی مدت سیر تازه

روش الف نسبت به ب آسان تر است و خاصیت سیر بیشتر حفظ می شود. اما در روش ب یعنی خرد کردن سیر استفاده از سیر راحت تر است.

قبل از پوست کردن سیرها حتماً مطلب ۳ ترفند ساده برای پوست کندن سیر را بخوانید.

۳- درست کردن سیر ترشی از سیر تازه

سی ترشی یک راه نگهداری طولانی مدت سیر تازه

یکی از راه هایی که می توانید قبل از خراب شدن سیر بکار بگیرد، درست کردن سیر ترشی است. برای درست کردن ترشی سیر تازه و خوشمزه :

  1. سیر ها را حبه کنید پوست بکنید، بشورید و صبر کنید تا کاملاً خشک شود.
  2. سرکه را با سیر مخلوط کنید و ۵ الی ۱۰ دقیقه سیر و سرکه را بجوشانید و صبر کنید تا خنک شود. ( نوع سرکه دلخواه است سرکه انگور، سیب و …)
  3. آن ها را در یک شیشه تمیز و خشک بریزید و داخل شیشه یک یا دوعدد فلفل قرمز بیندازید تا خوشمزه تر شود.
  4. درب شیشه را محکم ببندید. سرکه باید روی تمام حبه سیر ها را بگیرد.
  5. یک ماه تا ۴۰ روز صبر کنید تا سیر ترشی ها برسد.

با این روش می توانی تا ۷ الی ۸ سال هم سیر را نگه دارید و مصرف کنید.

توجه: در جایی خواندم اگر حدود یک قاشق شیره خرما یا انگور داخل شیشه سیر بریزید. ترشی سیر هم زودتر می رسد و هم سیر را شیرین تر می کند. اگر در این بابت تجربه ای داری حتماً در کامنت ها بنویس.

۴- درست کردن پودر سیر خانگی از سیر تازه و خشک کردن سیر

 درست کردن پودر ترشی یک راه نگهداری طولانی مدت سیر تازه

یکی دیگر از راهکارها برای نگهداری طولانی مدت سیر تازه اینه که آن را تبدیل به پودر سیر کنیم. البته که پودر سیر حانگی از پودر های سیری که که بیرون تهیه می کنید هم خیلی ارزان تر ، هم خیلی خوشبوتر است و طعم واقعی سیر را می دهد. اما چگونه پودر سیر درست کنیم:

برای درست کردن پودر سیر ابتدا باید سیر را خشک کنیم. برای خشک کردن سیر یا باید از هوای آزاد و خورشید استفاده کنید یا گرمای فر یا مایکروویو.

سیر ها را پوست بکنید و حلقه حلقه کنید یا از وسط دو نیم کنید. روی آبکش یا پارچه تمیز در هوای آزاد پهن کنید و هر چند ساعت آن را زیر رو کنید تا دو سه روز که کاملاً خشک شود.

یا اینکه داخل سینی فر کاغذ روغنی پهن کنید تا سیرها به ته سینی نچسبد و فر را در دمای ۱۱۰ درجه سانتی گراد یا ۲۳۰ درجه فارنهایت روشن کنید و حدود یک الی ۲ ساعت طول میکشه سی ها کاملاً خشک شوند. هر ۵ الی ۱۰ دقیقه بهش سر بزنید و ببنید مغز سیر کاملاً خشک شده باشد.

بعد از خشک شدن سیرها آن را آسیاب کنید و به ازای هر پیمانه ۱ الی ۲ قاشق نمک بهش بزنید تا بهم نچسبند.

پودر سیر را در ظرف شیشه ای خشک و تمیز بریزید و در یخچال یا جای خنک نگهداری کنید و تا مدت ها از آن در غذاهاتون ازش استفاده کنید.

۵- نگهداری سیر در روغن

نگهداری سیر در روغن یک راه نگهداری طولانی مدت سیر تازه

راه دیگر برای نگهداری طولانی مدت سیر تازه نگهداری سیر در روغن است. سیر را پوست بکنید و بشویید. وقتی خشک شد. آن ها را داخل یک شیشه تمیز و خشک بریزد و روی آن ها روغن معمولی یا روغن زیتون بدون بو بریزید تا روغن روی همه حبه ها را بپوشاند.

شیشه حاوی سیر و روغن را در یخچال قرار دهید و برای ۶ الی ۷ ماه می توانید هر موقع سیر نیاز داشتید، چند حبه را از روغن دربیارید و استفاده کنید. روغنی هم که روی سیر ریختید، طعم و بوی سیر را می گیرد و می توانید برای غذا یا سالاد استفاده کنید.

۶- درست کردن سیر داغ خشک و مجلسی

درست کردن سیر داغ خشک مجلسی یک راه نگهداری طولانی مدت سیر تازه

برای نگهداری طولانی مدت سیر تازه می توانید از سیرها سیر داغ درست کنید و تا چند ماه از آن در غذاهای خودتون استفاده کنید.

برای تهیه سیر داغ خشک و مجلسی :

  • سیر ها را پوست بکنید و نگینی خرد کنید.
  • یک شب تا صبح در آبکش یا پارچه پهن کنید تا کمی خشک شوند.
  • روغن فراوان بگذارید تا گرم شود و بعد سیرها خرد شده را داخل روغن بریزید. (روغن باید روی سیر را بگیرد)
  • وقتی طلایی شد. آن ها را داخل آبکش بریزید تا روغن اضافی آن ها برود و خشک شود. (روغن باقی مانده را می تونید در غذا استفاده کنید و طعم و بوی سیر گرفته.)
  • این سیر داغ ها رو بسته بندی کنید در فریزر برای چند ماه می توانید نگه دارید و استفاده کنید.

حتما بخوانید: طرز تهیه پیاز داغ چیپسی و مجلسی 

اگر شماهم راهکار و ایده ای برای نگهداری طولانی مدت سیر تازه دارید، حتماً تجربه خوبتون رو برای همه بنویسید.

احتمالاً این مطالب را هم دوست داری بخونی:

به این پست چه امتیازی میدهی؟
[Total: 1 Average: 3]
کپی‌کردن مطالب چاره‌دان به هرشیوه و هرعنوان جایز نیست. لطفاً به خواسته چاره‌دان احترام بگذارید
برچسب ها

نوشته های مشابه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن