آموزشی و کاربردیمهارت زندگی

۵ استفاده مفید از شیر بریده شده وقتی شیر می برد آن را بیرون نریزید.

استفاده مفید از شیر ترش شدهاگر شیر جوشاندید و برید؛ قبل از اینکه آن را دور بریزید این مطلب را بخوانید تا با ۵ روش برای استفاده از شیر بریده یا ترش شده آشنا شوید. با استفاده از این روش ها می‌توانید از شیر بریده و خراب که به ظاهر باید دور ریخته شود؛ استفاده مفید کنید.

چگونه تشخیص دهیم شیر خراب و ترش شده :

شیر بریده را نمی توان از رنگ و بوی شیر تشخیص داد، بلکه باید آن را بجوشانید. اگر شیر بعد از جوشیدن بریده بریده شد، یعنی آب و مواد دیگر شیر از یکدیگر جدا و در شیر تکه های سفت و پنیری ایجاد شد؛ شیر خراب شده و اصطلاحاً گفته می شود شیر بریده شده. شیر بریده با شیر فاسد فرق می کند. شیر فاسد رنگ و بوی شیر تغییر می کند و شیر بوی بد می دهد. شیر اگر برای مدت طولانی مثلا بیش از 7 روز بماند، بخصوص اگر جوشانده نشود فاسد می شود.

شیر بریده شده را می توان استفاده کرد اما شیر فاشد را نه. در ادامه می خوانیم که: با شیر بریده شده چیکار می توانیم بکنیم؟

موارد استفاده از شیر بریده شده :

۱- برق انداختن ظروف و زیورآلات نقره :

استفاده از شیر بریده شده برای برق انداختن نقره

به شیر بریده شده در حال جوشیدن مقداری سرکه اضافه کنید، و بعد وسایل نقره را به مدت نیم ساعت درون آن قرار دهید؛ تا کدری آنها از بین برود و با آب گرم، صابون و مسواک نرم آن‌ها را بشویید. با این روش می توانید از شیر ترش شده خود استفاده مفید داشته باشید و نقره‌جات خود را برق بیندازید.

[divider style=”dashed” top=”20″ bottom=”10″]

مطلب مرتبط : ۴ روش برای برق انداختن طلا و نقره در خانه

[divider style=”dashed” top=”10″ bottom=”20″]

۲- شیر ترش شده برای پوست :

شیر ترش شده برای پوست

یکی دیگر از استفاده های مفید از شیر بریده شده برای پوست است. اگر شیر خراب شده دارید؛ می توانید بعنوان یک ماسک مفید و مرطوب کننده خوب برای پوست صورتتان یا دیگر قسمت های بدن خود استفاده کنید.

اگر زیاد در معرض آفتاب قرار می گیرید، ماسک شیر برای بهبود آفتاب سوختگی و چروک پوست مفید بوده و همچنین پوست شما را سفیدتر و درخشان تر می کند.

[divider style=”dashed” top=”20″ bottom=”10″]

مطلب مرتبط : ۶ راهکار مهم و ساده برای جلوگیری از پیری پوست

[divider style=”dashed” top=”10″ bottom=”20″]

۳- استفاده از شیر بریده برای آبیاری گیاهان :

شیر ترش شده و خراب شده برای گیاهان

اگر شیر برید، آن را بیرون نریزید؛ گیاهان خود را با آن آبیاری کنید تا مواد مغذی مانند کلسیم به گیاه شما برسد.

برای اینکار شیر بریده شده در ظرفی بریزید تا خنک شود و بعد آن را از صافی رد کنید تا قسمت های پنیری آن از آب آن جدا شود. قسمت های پنیری را دور بریزید و از آب شیر بریده برای آبیاری گیاهانتون استفاده کنید. من خودم چندبار با شیری که بعد از جوشیدن بریده همین کار رو کردم. وقتی قسمت های پنیری آن را جدا می کنید بوی خاصی نمی دهد و برای آبیاری گیاهان عالیه.

۴- استفاده از شیر ترش شده برای حیوانات خانگی :

استفاده از شیر ترش شده برای حیوانات

می توانید به غذای حیوانات خانگی خود مانند سگ، گربه، مرغ، گوسفند و … شیر بریده شده را اضافه کنید و به آن ها بدهید. شیر بریده برای حیوانات مشکلی ایجاد نمی‌کند.

۵- درست کردن پنیر از شیر بریده

قبلاً شنیده بودم می توان از شیر بریده شده پنیر درست کرد و مطمئن نبودم که بتوان شیر بریده را خورد یا نه؟

همانطور که گفتم شیر بریده با شیر فاسد فرق می کند. شیر اگر رنگ و بوی آن فرق نکرده باشد، یعنی بوی ترشی ندهد و رنگ آن زرد یا کدر نشده باشد، فاسد نیست و اگر ببرد می توان از آن پنیر درست کرد. شیر فاسد را نمی توان پنیر کرد اما شیر بریده شده را میتوان.

همچنین شنیدم روند درست کردن پنیر هم اینگونه است که با اضافه کردن سرکه یا قرص پنیر در واقع شیر می برد. برای همین دل رو زدم به دریا و خودم تست کردم. این از نتیجه تست من:

درست کردن پنیر با شیر ترش شده با بریده شده

یک پنیر عالی شد. این پنیری که می بینید حاصل از یک کیلو شیر بریده شده است. که واقعاً خوب شد و طعم خوبی هم داشت. البته اگر از پنیر سنتی خشتون نمیاد شاید از طعم آن خیلی خوشتون نیاد.

توصیه می کنم اگر بیشتر از یک کیلو شیر ترش شده یا بریده دارید از اون پنیر تهیه کنید. روش تهیه پنیر از شیر بریده را هم براتون در ادامه می نویسم.

مطلب مرتبط: روش و نکات درست کردن ماست سفت و خوشمزه خانگی

روش تهیه پنیر از شیر بریده

  1. به شیر بریده نمک اضافه کنید. مقدار آن به سلیقتون بستگی دارد. اما برای هر یک کیلو جداقل یک قاشق مربا خوری نمک بزنید. (هر چه بیشتر نمک داشته باشد دیرتر خراب می شود.)
  2. بعد یک پارچه نخی یا پارچه توری با سوراخ های خیلی ریز را روی آبکش قرار دهید.
  3. شیر ترش شده را داخل پارچه بریزید. دور پارچه را گره بزنید.
  4. روی پارچه یک جسم سنگین مثل هاون یا یک بشقاب سنگین قرار دهید. (هرچه میزان شیر بیشتر جسمتون هم سنگین تر) تا پنیر سفت شود و بهم بچسبد.
  5. دو ساعت صبر کنید تا آب پنیر کاملاً گرفته شود.
  6. پنیر آماده است تا در یخچال قرار دهید می توانید برای خوشمزه تر شدن آن از ادویه هایی که روی پنیر میزنن استفاده کنید و روی آن بپاشید.

اگر شیر بریده شده شما کمتر از یک کیلو هست پنیر درست نکنید چون صرف نمی کند و خیلی کم می شود.

با شیر ترش شده چه کنیم ؟ شماهم اگر تجربه ای دارید یا ایده‌ای به ذهنتان می‌رسد؛ را در زیر همین نوشته برایمان بفرستید.

به این پست چه امتیازی میدهی؟
[Total: 0 Average: 0]
کپی‌کردن مطالب چاره‌دان به هرشیوه و هرعنوان جایز نیست. لطفاً به خواسته چاره‌دان احترام بگذارید
برچسب ها

نوشته های مشابه

‫۱۹ نظرها

  1. ما هم همین کار رو می‌کنیم و از آبش هم می‌شه قره‌قروت گرفت. اما تازگی‌ها فهمیدم آبش هم برای بدن خیلی مفیده و اون رو هم می‌شه همون‌طوری به عنوان نوشیدنی مصرف کرد و دور نربخت.

    1. ترانه جان ممنون بابت اینکه تجربت رو برامون نوشتی. من همیشه آب زیر پنیری که از شیر بریده درست میکردم رو دور میرختم. ایندفعه این روش رو امتحان میکنم

  2. سلام منم با استفاده از همین روش پنیر درست کردم خوردیم عالی بود ممنون از راهنمایتون

    1. سلام
      من خودم درست کردم ازشون هم خوردم مشکلی پیش نیومد. اگر شیر بیشتر از ۷ الی ۸ روز مونده و تغییر رنگ و شکل داده دیگه ازش استفاده نکنید.

  3. سلام روزتوون. عالی من همین الان با کمک تجربیات دوستان این پنیر رو درست کردم خوب شد دور نریختما😁

  4. دوستای گلم منم پنیر درست کردم.شیر بریده شده رو که جوشونده بودم رو بهش سرکه اضافه کردم.برای ده کیلو شیر اندازه یک فنجان سر خالی.یک ساعتی گذاشتم موند که پنیر خودش و بگیره.بعد با یه پارچه نازک صاف کردم و گذاشتم داخل آبکش ونمک اضافه کردم.و هونگ روهم روش گذاشتم که حسابی آبش گرفته شد.وبعد با چاقو بریدمش.ودر آخر آبش رو گذاشتم جدا روی حرارت متوسط گاز و حسابی جوشید و از اون هم قره قروت گرفتم.بدون اینکه حتی یک لیوان از شیر دور ریخته بشه.شما هم امتحان کنید😉😉

    1. مریم جان ممنون که وقت گذاشتی و اینقدر کامل برامون از تجربه خودت برای استفاده از شیر بریده نوشتی.

  5. من از شیر ترش شده ماست تهیه میکنم و از ماست دوغ و کشک میگیرم و واقعا عالی میشه

    1. ماست؟ چجوری؟ مگر قسمت پنیری و آب شیر از هم جدا نشدن! چطور ماست و دوغ درست می کنید کاش لطف کنید و برامون کامل تر توضیح بدید.

    1. من بشخصه تجربه همچین کاری رو ندارم و نمی دونم. اما به نظرم یکم ریسک داره.

  6. سلام
    شیر تاریخ مصرف گذشته رو بجوشونید.. بعد داخل پارچه نخی بریزید و آویزان کنید
    بعد از نصف روز بهش نمک بزنید و مواد رو داخل یه ظرف که تهش سوراخ ریز داشته باشه بصورت فشرده بریزید و یه وسیله سنگین بزارید روش..
    اینطوری پنیر ظاهر قشنگی به خودش میگیره و داخل مایع پنیر باز نمیشه

    1. سلام
      ممنون که اینقدر کامل و خوب برامون توضیح دادید 🙂

  7. سلام. من همیشه اینکار را میکنم (این در قدیم توسط دامداران استفاده میشده است و به پنیری که از این روش بدست می‌آید «لور»، لام و واو کسره دارند، میگویند): اگر شیر پس از گرم کردن برید، اجازه میدهیم که خوب بریده شود. شعله را خاموش میکنیم و شیر بریده ها را توسط پارچه تمیزی جدا میکنیم. پارچه را درون یک سبد یا صافی قرار میدهیم و یک چیز سنگین مانند گوشت کوب روی آن قرار میدهیم و اجازه میدهیم برای مدتی، مثلا حداقل نصف روز، ترجیحا در یخچال بماند. آب جدا شده از شیر را دور نمیریزیم. مقداری از آن را برداشته و با مقدار مناسب نمک مخلوط کرده و پنیر را پس از اینکه حسابی آبش گرفته شد، در این آب نمک قرار داده تا به خوردش رود. نوش جان.

    1. سلام چه خوب ممنون که این روش خوب برای استفاده از شیربریده رو به ما یاد دادی

  8. میشه از شیر ترش شده پنیر درست کرد. از صافی ردش کنید و باقی مانده اش رو نمک و ادویه بزنید بدک نیست برای صبحانه میشه خورد من خودم امتحان کردم. نمردم 🙂

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن