آموزشی و کاربردیمهارت زندگی

نحوه ترمیم ترک دیگ سنگی و آماده کردن دیگ سنگی برای استفاده

روش ترمیم ترک دیگ سنگی و آماده کردن دیگ سنگی نودیگ سنگی علاوه بر اینکه از سالم ترین ظروف برای آشپزی کردن است، واقعا طعم دیزی و آبگوشتی در آن آماده می شود حرف ندارد. هرکس دیزی دیگ سنگی را خورده باشد بعید است که طعم آن از زیر زبانش برود. در اینجا دوست دارم یکی از تجربه هایی مادرم که او هم از مادربزرگم یاد گرفته بود و  به من یاد داد براتون بنویسم. و همه نکات و روش ترمیم دیگ سنگی ترک خورده و آماده کردن دیگ سنگی نو برای پخت یا همان آب بندی کردن دیگ سنگی را براتون بنویسم.

آماده کردن دیگ سنگی برای استفاده و پخت

برای آماده کردن دیگ سنگی نو یا اصطلاحاً آب بندی کردن آن یکی از بهترین و ساده ترین روش ها راه زیر است:

۱- ابتدا دیگ را ۲ الی ۳ ساعت در جلوی آفتاب قرار دهید تا خوب داغ شود.

۲- تیکه بزرگ دمبه گوسفند را روی دیگی که در جلوی آفتاب داغ شده کاملاً بکشید. باید داخل و بیرون دیگ را کاملاً به دمبه آغشته کنید.

۳- بعد از دمبه کشیدن روی دیگ، آن را ۲ الی ۳ روز در جلوی آفتاب قرار دهید تا دمبه کاملاً جذب دیگ شود.

۴- بعد داخل دیگ دو لیوان آب و یک فنجان شیر گرم، بریزد و آن را روی جرارات گاز که روی آن شعله پخش کن گذاشته‌اید، قرار دهید. حرارت را متوسط کنید تا آب و شیر داخل دیگ بجوشد. ۵ الی ۱۰ دقیقه که جوشید، آب دیگ سنگی را خالی کنید. حالا دیگ سنگی شما آماده شده تا با آن دیزی های خوشمزه درست کنید.

نکته: وقتی دیگ را اصطالحاً دمبه مالی می کنید رنگ دیگ از خاکستری به سیاه تغییر می کند.

دمبه مالی کردن دیگ سنگ برای آب بندی کردن آن و ترمیم ترک دیگ سنگی

برای پخت آبگوشت و دیزی با دیگ سنگی این دو نکته را در در نظر داشته باشید تا دیگ نشکند یا ترک بر ندارد.

  • هیچ وقت دیگ را مستقیماً روی شعله قرار ندهید و از یک شعله پخش کن استفاده کنید.
  • اگر هوا سرد است و دیگ سرد است. آن را روی شعله نگذارید کمی آب گرم داخل آن بچرخانید و بعد داخل آن آب بریزید و روی شعله بگذارید.

نکته: چون در دیگ سنگی آب خیلی دیر به جوش می آید، مادرم همیشه آب رو در کتری به جوش می آورد و داخل دیگ می ریخت. اینجوری خیلی زودتر آب داخل دیگ به جوش می اومد و وقتی شروع به جوشیدن می کرد، حرارت شعله که البته شعله پخش کن هم روش بود، خیلی کم می کرد. (در حد دم گذاشتن برنج) من هم اینکار رو می کنم و دیگم تا الان ترک نخورده.

ترمیم دیگ سنگی ترک خورده

یک دیگ سنگی کوچک داشتم که از مادربزرگم یادگاری بود. اما مدتی بود ترک برداشته بود. راه های متفاوتی را امتحان کردم مثل انواع چسب ها مانند چسب دو قلو و … اما ترکش دوباره باز می شد. تا اینکه تجربه مادرم به دادم رسید و این روش رو به من یاد داد و عالی بود و ترک دیگ کاملاً ترمیم و گرفته شد.

چگونه ترک دیگ سنگی را ترمیم کنیم؟

  • سفید تخم مرغ را با آهک قاطی کنید و بهم بزنید تا یک خمیر شل مثل ارده بدست بیاد. به این خمیر اصطلاحاً ساروج می گویند.
  • چربی و مواد داخل ترک دیگ را با سرچاقو یا سوزن پاک کنید.
  • این مواد را با سر چاقو داخل شکاف و ترک دیگ، از بیرون دیگ بکشید.
  • دیگ را دو الی سه ساعت در آفتاب قرار دهید تا این مواد خوب خشک شود.

ترمیم ترک دیگ سنگس با آهک و سفیده تخم مرغ

به همین سادگی ترک دیگ سنگی هم ترمیم می شود.

اگر شما برای ترمیم ترک دیگ سنگی یا آماده سازی دیگ نو برای پخت، روش و نکته‌ای می دونید تجربه خوبتون رو برای همه در کامنت ها بنویسید.

احتمالاً این مطالب را هم دوست داری بخونی:

به این پست چه امتیازی میدهی؟
[Total: 4 Average: 3]
کپی‌کردن مطالب چاره‌دان به هرشیوه و هرعنوان جایز نیست. لطفاً به خواسته چاره‌دان احترام بگذارید
برچسب ها

نوشته های مشابه

‫۸ نظرها

  1. سلام از روغن دنبه هم میشه استفاده کرد یا حتما باید دنبه داشته باشیم؟ واینکه بیرون وداخلشو روغن بزنیم یافقط داخل دیزی روغن بزنیم؟

    1. سلام
      از روغن دنبه هم میتونید استفاده کنید چون همون دنبه آب شده است. بله هم داخل و هم بیرون دیگ رو باید دنبه بمالید

  2. سلام من نمیدونستم باید حتما روغن مالی بشه و فقط توش شیر ریختم گذاشتم جوشید حالا چیکار کنم دوباره روغن مالی کنم؟ اصلا این کارا برای چی هست؟!

    1. سلام مشکلی نداره که شیر داخلش ریختید حتماً روغن مالی کنید. روغن مالی باعث میشه بر اثر حرارت دیگ نشکنه،

  3. با سلام و تشکر آیا از روغن مایع میتوان به جای روغن دنبه استفاده کرد؟

    1. سلام نه باید دنبه باشه از قصابی ها میتونید تهیه کنید.

  4. سلام. این مواد برای ترک دیزی که گفتین رو به بیرون دیزی بزنیم یا به داخلش؟

    1. سلام به چه نکته خوبی اشاره کردین من از ذهنم خارج شده بود که به این نکته اشاره کنم. از بیرون دیگ باید زده شود.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن