آشپزیترفند و تجربه آشپزی

علت خمیر شدن کیک چیست و با کیک خمیر شده چه کنیم

علت خمیر شدن وسط کیک و پف نکردن آن چیست و از کیک خمیر شده چه استفاده ای بکنیم.عزم خود را جزم می کنیم و دست بکار می شویم تا یک کیک خوشمزه و عالی درست کنیم. اما بعد از کلی زحمت چیزی که عایدمون می شود یک کیک خمیر شده، بدون پف و دلسردی از پخت کیک خونگی است، دوست دارم در این پست براتون از علت خمیر شدن کیک و اینکه چیکار کنیم تا کیک خمیر نشود، بنویسم.  البته اگر امروز یک کیک خمیر شده روی دستتون مونده، چند ایده بهتون میدم که اگر کیکتون خراب شد اون رو روانه سطل آشغال نکنید و ازش استفاده های خوشمزه و عالی کنید.

علت خمیر شدن کیک چیست؟

اول از همه خیلی خلاصه از علت خمیر شدن کیک براتون می نویسم. در قسمت بعد با جزئیات هر علت را توضیح می دهم. خواهم نوشت چیکار کنید که دیگر کیک هایی که می پزید خمیر نشود. و در نهایت یک کیک اسفنجی و پف دار داشته باشید.

کیکتان خمیر و خراب می شود چون:

  • دستور کیک مشکل دارد.
  • نکات پخت کیک را رعایت نکردید.
  • اندازه های مواد کیک را درست اندازه گیری نکردید و مواد آن را کم یا زیاد شدند.
  • قالب درستی برای پخت کیک انتخاب نکردید.
  • کیک را با روش درست در قالب نرختید.
  • درجه حرارت فرتون رو درست تنظیم نکردید.
  • تست پخته بودن کیک را انجام ندادید.

برای اینکه با این علل خمیر شدن کیک بیشتر آشنا شوید، حتما توضیحاتی که در ادامه می دهم را کامل و با دقت بخوانید.

چیکار کنیم کیک خمیر نشود؟

1- دستور کیک مشکل دارد

اولین علت خمیر شدن کیک می تواند این باشد که دستوری که از روی آن کیک را پختید، مشکل دارد. مواد آن با اندازه های درست گفته نشده یا مراحل و فوت و فن درست کردن کیک به درستی توضیح داده نشده است.

بنابراین پیش از اینکه دست بکار شوید، از یک جای مطمئن و با توضیحات کامل دستور کیک را بگیرید.

2- نکات پخت کیک را رعایت نکردید

برای هر کیکی نکات خاصی وجود دارد که باید حتماً رعایت شود تا در نهایت یک کیک عالی داشته باشید. این نکات در طرز تهیه کیک گفته می شود. برای مثال:

  • زمان اضافه کردن هر کدام از مواد کیک
  • نحوه بهم زدن هر کدام از مواد کیک
  • سرد یا گرم بودن مواد کیک
  • استراحت کردن یا نکردن خمیر کیک
  • و …

حتماً به این نکات توجه داشته باشید و آنها را رعایت کنید.

در حالت کلی برای پخت اکثر کیک ها نکات کلی برای پف دار شدن و خوب پختن آنها وجود دارد که در پست 8 نکته مهم برای پف کردن و اسفنجی شدن کیک بطور کامل این نکات را براتون نوشتم. حتماً این پست را بخوانید و نکات گفته شده در آن را برای پخت انواع کیک رعایت کنید.

یک نکته مهم برای جلوگیری از خمیر شدن کیک این است که:

زرده، شکر و روغن کیک را باید با دور متوسط همزن بهم بزنید. دور همزن  اگر زیاد یا کم باشد، کیک را خمیری می کند و خیلی پف نمی کند. برای مخلوط کردن آرد با دیگر مواد کیک باید از لیسک استفاده کنید که کم کم آرد را با مواد اضافه کنید یا از دور خیلی کند همزن استفاده کنید. البته توصیه می کنم حوصله به خرج دهید و آرد را با همزن خاموش یا لیسک در یک جهت با مواد کیک آرام آرام مخلوط کنید تا کیکتون هم پف کند هم نرم تر شود.

3- اندازه های مواد کیک را درست اندازه گیری نکردید و مواد کم یا زیاد شدند.

یکی از علت های خمیر شدن کیک اندازه گیری نادرست مواد کیک

برای پخت هر کیک اندازه های مشخص و پیمانه خاصی وجود دار.د حالا اگر شما خودسرانه این اندازه ها را جابجا کنید، کیکتون خراب می شود. باید به اندازه ها دقت کنید.

اندازه ها اگر بر اساس پیمانه گفته شده نسبت ها را درست به همان اندازه رعایت کنید. اگر هم اندازه ها برحسب گرم گفته شده و ترازو ندارید، بهتر است قید درست کردن آن کیک را بزنید. چون اگر بخواهید تقریبی مواد رو بردارید، در نهایت یک کیک بدون پف، خمیر شده یا کاملاً سفت خواهید داشت.

4- قالب درستی برای پخت کیک انتخاب نکردید.

قالب نامناسب یکی از علل خمیر شدن کیک

نوع قالب برای پخت انواع مختلف کیک متفاوت است. پیشتر در مورد انواع قالب هم توضیح دادم. بهتر است برای پخت کیک قالبی را انتخاب کنید که نه خیلی نازک باشد که هنوز وسط کیک نپخته ته کیک بسوزد و نه خیلی قطور که کیک بخوبی نپزد.

معمولاً قالب های استیل و نسوز بهترین قالب ها هستند و بعد از آن با قالب های آلومینومی کیک های خوبی میتوان پخت. برای پخت کیک از همه بدتر قالب های سیلیکونی هستند.

در قالب های خرطومی کیک بهتر می پزد. چون وسط کیک هم همراه با کناره ها گرما میبیند. در این نوع قالب هم کیک زودتر می پزد و هم کمتر گنبدی می شود و سطح کیک یکنواخت تر می شود.

حتما بخوانید: چیکار کنیم کیک گنبدی نشود؟

در رابطه با قالب یک علت مهم خمیر شدن کیک این است که: قالب را خیلی کوچک انتخاب می کنید. در نتیجه  مواد کیک خیلی قطور می شود، کیکتون اطراف آن پخته می شده اما وسط آن خام و نپخته می ماند.

همیشه وقتی کیک را در قالب می ریزید. باید ارتفاع مواد کیک بین 3 تا 4 سانتی متر شود که کیک بخوبی بپزد و مغز پخت شود.

5- کیک را با روش صحیح در قالب نرختید.

ریختن نادرست مواد کیک در قالب یکی از علل خمیر شدن کیک

هنگام ریختن مواد کیک داخل قالب، یکباره مواد را در یک جای خالی نکنید. کاسه حاوی مواد کیک را دور قالب بچرخانید و مواد را در قالب پخش کنید تا مواد کیک بطور یکنواخت پخش شود و با یک قاشک یا لیسک مواد کیک را در همه قالب بطور یکنواخت پخش کنید.

6- درجه حرارت فرتون رو درست تنظیم نکردید.

دمای نادرست فر از علت خمیر شدن کیک و پف نکردن و اسفنجی نشدن کیک است

هر فری حرارت متفاوت دارد. ممکن است حرارت فر شما آنچه که شما تنظیم کردید، نباشد. مثلاً شما دما را روی 180 درجه تنظیم می کنید، اما دمای واقعی فر شما بیشتر یا کم تر از 180 درجه است.

معمولاً یک کیک عادی که قطر  خمیر آن 4 سانتی متر است، حدود 45 دقیقه طول می کشد تا در دمای 180 درجه سانتی گراد بپزد. اگر کیکتون کمتر از این زمان می پزد یعنی دمای واقعی فرتون زیادتر از 180 درجه است و باید دما را روی 170 قرار دهید تا کیک به آرامی بپزد و مغز پخت شود.

اگر خیلی طول می کشد تا کیکتون آماده شود، مثلا یک ساعت و نیم یعنی دمای فرتون پایینه و باید دمای آن را روی 190 قرار دهید.

فر من دمای آن پایین تر از حد معمول هست. بخاطر همین همیشه هر دمایی در دستور گفته شده من 10 درجه بیشتر می کنم. برای مثال: برای دمای 180 دستور، فرم را روی دمای 190 قرار می دهم و حدود یک ساعت طول می کشد تا کیک آماده شود.

برای اینکه کیک خراب نشود و خوب پف کند، 3 نکته را هم همیشه در رابطه با فر رعایت کنید:

  • فر قبل از قرار دادن خمیر کیک در آن، باید 20 دقیقه گرم شود.
  • درب فر را تا وقتی روی کیک کاملاً نپخته و بوی کیک در خانه نپیچیده، باز نکنید. معمولاً تا دو سوم زمان مورد نیاز برای پخت کیک اصلا نباید در فر را باز کنید.
  • هیچ وقت دمای فر را بیش از حد زیاد نکنید. کیک باید در دمای متوسط در زمانی بین 45 تا یک ساعت آرام آرام بپزد. بالا بردن دمای فر باعث می شود اطراف و ته کیک بسوزد. اما وسط آن هنوز نرسیده باشد.

این نکات برای درست کردن کیک در قابلمه هم صادق است. قابلمه باید گرم باشد و درب قابلمه را تا کیک نپخته باز نکنید و حرارت شعله گاز باید خیلی کم باشد تا کیک آرام آرام بپزد.

8- تست پخته بودن کیک

برای جلوگیری از خمیر شدن کیک قبل از خارج کردن آن از فر آن را تست کنید

هیچ وقت در درست کردن کیک عجله نکنید. مهم ترین علت خمیر شدن کیک این است که زود کیک را از فر بیرون می آورید بدون اینکه تست کنید کیکتون پخته یا نه!

روش تست برای کاملاً پخته بودن کیک این است که: با یک خلال دندان یا یک کارد به وسط کیک بزنید، اگر هیچ چیز به اون نچسبید یعنی کیک آماده شده، وگرنه کیک هنوز نپخته و هنوز خمیر هست و باید در فر بماند.

با کیک خمیر شده یا پف نکرده چیکار کنیم؟

اگر کیکتون خراب شده یعنی پف نکرده، تیکه تیکه شده یا خمیر شده آن را دور نیندازید. هنوز کارهای زیادی هست که می تونید با آن انجام دهید.

1- توپک های شکلاتی درست کنید.

استفاده از کیک خمیر شده و درست کردن توپک های شکلاتی

برای بخش های از کیک که پخته یا خرد شده این روش عالیه. کیک را با دست تا می تونید خورد کنید. خوردهای کیک را با کمی مغز گردو نیم کوب شده یا شکلات چیپسی قاطی کنید و بعد آنها را با چند قاشق خامه قنادی قاطی کنید. تا بهم بچسبند و بتوان آنها را گلوله کرد.

مواد را به شکل گلوله هایی اندازه گردو در آورید و نیم ساعت در فریزز قرار دهید تا کمی بگیرد. توپک ها را در شکلات آب شده بزنید و بعد روی آنها را با شکلات های تزینی یا پود نارگیل و … تزیین کنید.

2- از کیک خمیر شده برای درست کردن دسر استفاده کنید

استفاده از کیک خمیر شده و درست کردن دسر

کیک رو خرد کنید و ته سینی فر یک کاغذ روغنی پهن کنید. خرده های کیک را داخل سینی بریزید و در فر با دمای 180 درجه حدود 10 تا 20 دقیقه قرار دهید تا تیکه های کیک خشک و سوخاری شوند. هر چند دقیقه به اون سر بزنید تا نسوزد. وقتی کمی سوخاری شدند سینی را از فر بیرون بیاورید.

این کیک های سوخاری را وقتی سرد شد در نایلون بریزید در فریزر قرار دهید.

از آنها می تونید برای درست کردن انواع دسرها که با بیسکویت درست می شود استفاده کنید: مثل دسر پان خوشمزه، تیرامیسو، دسرهای لیوانی، کیک های یخچالی و  …

به این پست چه امتیازی میدهی؟
[Total: 1 Average: 5]
کپی‌کردن مطالب چاره‌دان به هرشیوه و هرعنوان جایز نیست. لطفاً به خواسته چاره‌دان احترام بگذارید
برچسب ها

نوشته های مشابه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن