آشپزیدستور آشپزی

ساده‌ترین و خوشمزه‌ترین سس کارامل برای تزیین کیک و دسر تنها در چند دقیقه

طرز تهیه سس کارامل خوشمزه با دو دستور متفاوتدر چند پست قبل طرز تهیه ۴ سس شکلاتی خوشمزه و ساده برای تزیین کیک و دسر نوشتم. در اینجاهم قرار است با یک سس خوشمزه و پرکاربرد دیگر یعنی سس کاراملی آشنا شویم. با من همراه باشید با دو روش ساده برای تهیه سس کارامل خوشمزه و حرفه‌ای؛

طرز تهیه سس کارامل خوشمزه و ساده با ۲ روش

هر دو دستور تقریباً یکی هستند و سس‌های کاراملی که درست می‌کنید، عالی می‌شوند. اما روش تهیه آن‌ها باهم کمی تفاوت که در ادامه بیشتر می‌خوانیم:

دستور شماره ۱ سس کارامل

دستور شماره یک به نام کارامل خشک است. که این نام به خاطر روش تهیه آن است. برای تهیه سس کاراملی سریع‌تر است؛ اما باید مواظب باشید چون شکر سریع می‌سوزد.

توجه: برای درست کردن این کارامل بهتره از یک ظرف ضخیم استفاده کنید. ظرف نازک مانند قابلمه های رویی حرارت را سریع انتقال می دهند و موجب میشود سریع شکر شما بسوزد. قابلمه استیل یکی از بهترین انتخاب‌ها برای درست کردن کارامل است. قابلمه تفلون استفاده نکنید چون کارامل چسبناک و داغ است ممکن است مواد سمی وارد کارامل شود.

قابلمه چدن به دلیل اینکه حرارت رو نگه میدارد، بعد از اینکه از روی حرارت برداشته می‌شوند، بازهم کارامل به پختن ادامه میدهد و ممکن است کارامل ما بسوزد اگر از ظرف چدن استفاده می کنید بعد از پخت سریع ته آن را داخل آب سرد بزنید که پخت متوقف شود.

مواد لازم:

  • ۱ پیمانه شکر
  • ۴ قاشق غذاخوری کره
  • ۱/۲ پیمانه خامه
  • یک چهارم قاشق چای خوری نمک

۱- شکر را روی حرارت متوسط قرار می‌دهیم وقتی از کناره قابلمه شکر شروع به آب شدن کرد، مدام قابلمه را بدون اینکه شکر را با قاشق بهم بزنیم می چرخانیم (عقب جلو می کنیم.) تا شکر بطور یکنواخت و کامل حل شود.

هم زدن شکر موجب گلوله شدن شکر شده و کارامل ما یک دست نمی‌شود. بنابراین اصلا بهم نمی زنیم.

 

۲- وقتی شروع به آب شدن کرد، حرارت را کم می‌کنیم که کم کم همراه با اینکه مدام شکر را بهم می‌زنیم شکر آب شود و چسبناک و شیره‌ای شود.

هم زدن شکر تا شکر آب شود برای درست کردن سس کاراملی

۳- وقتی به رنگ قهوه‌ای دلخواه ما رسید، حرارت را خاموش می‌کنیم. کره را اضافه می‌کنیم و سریع و تند تند بهم می‌زنیم تا کره کاملاً آب شود.

اضافه کردن کره به شکر آب شده برای پخت کارامل خوشمزه

اضافه کردن کره به سس کارامل

۵- در آخر هم خامه را اضافه می‌کنیم و به مدت ۳۰ ثانیه مدام بهم می‌زنیم تا سس کارامل خوشمزه ما به همین سادگی در عرض چند دقیقه آماده شود. (نمک را هم بعد از اضافه کردن خامه اضافه کنید.)

اضافه کردن خامه به سس کارامل

نکته۱: سس کارامل نباید خیلی سفت شود چون بعد از سرد شدن غلیظ می‌شود. غلظت آن در حد ارده یا کمی غلیظ‌تر باشد، کافی است.

نکته۲: رنگ کارامل بعد از اضافه کردن کره و خامه تغییر چندانی نمی‌کند، بنابراین تا وقتی شکر به رنگ دلخواهتان نرسیده، خامه یا کره راضافه نکنید. بهترین رنگ برای کارامل قهوه‌ای کم رنگ است.

نکته۳: سخت‌ترین قسمت برای تهیه سس کاراملی این است که: باید رنگ مناسب کارامل را تشخیص دهید.

نکته ۴: همانطور که در تصاویر می‌بینید، موقع اضافه کردن کره و خامه سس شروع به حباب کردن و بالا آمدن میکند، بنابراین برای درست کردن کارامل همیشه از قابلمه گود و مناسب با مقدار شکرتون استفاده کنید.

طرز تهیه سس کارامل حرفه ای با دستور شماره 1

دستور شماره ۲ سس کاراملی

دستور شماره دو بعنوان کارامل خیس شناخته می شود. زمان بیشتری می‌برد، حدوداً ممکن است ۵ دقیقه بیشتر طول بکشد. اما ساده‌تر است و مانند روش اول مدام به هم زدن شکر نیاز ندارد و بافت نسبتا بهتری می گیرد.

در کارامل خیس چون به شکر آب اضافه می‌کنیم، ممکن است شکرک بزند که در ادامه راه‌حل شکرک نزدن کارامل را مینویسم.

توجه: چون کارامل سریع می رسد و می سوزد، تمام مواد را آماده کنید و کنار دستتان باشد.

مواد لازم:

  • ۱ پیمانه شکر
  • ۱ قاشق چای‌خوری آبلیمو
  • یک چهارم پیمانه آب (به ازای هر پیمانه شکر یک چهارم پیمانه آب نیاز است.)
  • ۲/۳ پیمانه خامه
  • یک چهارم قاشق چای خوری نمک

۱- شکر را در قابلمه گود بریزید و روی آن چند قاشق غذاخوری آب بریزید به طوری که شکر کاملاً خیس شود. برای یک پیمانه تقریباً یک چهارم پیمانه آب کافی است.

۲- شکر و آب را روی حرارت قرار دهید تا شروع به جوشیدن کند. وقتی جوشید، آبلیمو را به آن‌ها اضافه کنید. آبلیمو باعث می‌شود سس کارامل ما بعد از سرد شدن شکرک نزند.

۳- درب قابلمه را بگذارید تا ۳ الی ۴ دقیقه شکر با حرارت ملایم بجوشد و آب آن تمام شود و شروع به تغییر رنگ کند و قهوه‌ای شود. گذاشتن درب قابلمه باعث می‌شود بخار آب تولید شده، شکرهای چسبیده به اطراف قابلمه را آب کند و بعداً کارامل ما شکرک نزند.

جوشیدن آب و شکر برای درست کردن سس کاراملی خیلی خوشمزه

البته یک راه دیگر برای جلوگیری از شکرک زدن کارامل این است که با یک قلمو که داخل آب میزند، در حین جوشیدن شکر و آب به اطراف قابلمه بکشید تا شکرهای چسبیده به بدنه آب شوند و بعداً موجب شکرک زدن سس کاراملی ما نشوند. ولی استفاده از در قابلمه خیلی کارما را راحت می کند.

جلوگیری از شکرک زدن سس کارامل بعد از سرد شدن

۴- وقتی آب شکر تمام شد و شکر شروع به قهوه‌ای شدن کرد، آن را بهم نمی‌زنیم بلکه قابلمه را به دسته آن مدام تکان می‌دهیم تا شیره به رنگ مورد نظر ما برسد. در اینجا هم مانند روش قبل، قبل از اضافه کردن خامه باید رنگ کارامل ما قهوه‌ای شود؛ وگرنه دیگر تغییر رنگ نمی‌دهد.

موقع جوشیدن شکر ممکن است بر اثر ایجاد حباب زیاد نتوانید رنگ دقیق کارامل را تشخیص دهید، بنابراین مقدار کمی از آن را داخل سینی بریزید تا رنگ دقیق آن را ببینید.

تست رنگ کارامل

۵- در آخرین مرحله بعد از قهوه‌ای شدن شکر، حرارت گاز را خاموش می‌کنیم و دو سوم پیمانه خامه را اضافه می‌کنیم. و کارامل را بهم می‌زنیم. (نمک هم بعد از اضافه کردن خامه می‌ریزیم.)

نکته: اگر دوست دارید کاراملتون رقیق‌تر باشد می‌توانید مقدار خامه را ۳ چهارم پیمانه بریزید یا از یک قاشق غذاخوری کره هم استفاده کنید.

نکته: در صورتیکه علاقه دارید کارامل شما عطر وانیلی داشته باشد، موقع اضافه کردن خامه در هر دو دستور می‌توانید یک چهارم قاشق چای خوری وانیل داخل سس کارملی خود بریزید.

نکته: در هر دو دستور همانطور که گفتم وقتی شکر قرار است آب شود آن را بهم نزنید. فقط قابلمه را مدام تکان دهید تا شکر یکنواخت پخش شود. شکر را بهم بزنید گلوله گلوله می‌شود.

نکته: مواظب باشید که کارامل زیاد قهوه‌ای تیره نشود. چون در اینصورت کارامل شما می‌سوزد و طعم و عطر تلخی می‌دهد. اگر هم زیاد شفاف باشد هم که دیگر طعم و شکل کارامل را ندارد. رنگ شکر برای کارامل شدن خیلی مهمه؛ رنگ کارامل باید قهوه‌ای طلایی رنگ باشد نه قهوه‌ای پررنگ تیره که یعنی کارامل سوخته نه خیلی کم رنگ که هنوز عطر و طعم کارامل را ندراد و شکر آب شده هست.

نکته: کارامل خشک احتمال اینکه شکرک بزند، خیلی کمتر از کارامل خیس است. بنابراین اگر نگران شکرک زدن سس کارامل خود هستید، کارامل خشک درست کنید.

در نهایت بعد از اینکه از حرارت افتاد، میتوانیم از سس کارامل خوشمزه خودمون برای تزیین روی انواع کیک و دسر استفاده کنیم. اگر دوست دارید کارامل روی سطح کیک پخش شود و به اطراف و دیواره های کیک بریزه تا کارامل داغ است سریع روی کیک بریزید در غیر اینصورت اجازه بدید کمی خنک شود بعد روی سطح کیک آن را پخش کنید.

طرز تهیه سس کارامل با دستور شماره 2توجه توجه: شکر آب شده خیلی خیلی داغ است و دمای آن بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ درجه ی سانتی گراد دارد. کارامل علاوه بر داغی چسبناک هم هست و این یعنی اگر به دست بپاشه بخصوص موقع اضافه کردن خامه یا کره، سریع به پوست می‌چسبد و خیلی بد سوختگی ایجاد می‌کند. پس نکات ایمنی رو جدی بگیرید و قبل از شروع پخت کارامل، یک کاسه آب با یخ کنار دستتون بگذارید که اگر چیزی به دستتون پاشید، سریع دستتون رو توی ظرف آب و یخ فرو کنید بعلاوه می توانید از دستکش آشپزی موقع کار استفاده کنید.

کپی‌کردن مطالب چاره‌دان به هرشیوه و هرعنوان جایز نیست. لطفاً به خواسته چاره‌دان احترام بگذارید
برچسب ها

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا

چاره‌دان را دنبال کنید

سلام، تازه‌ترین مطالب ما در زمینه آشپزی، خانه‌داری و ترفندهای کاربردی دیگر را از دست ندهید و هرهفته داغ در ایمیلتان بخوانید.

ایمیل ندارید! از اینستاگرام ما را دنبال کنید.(کلیک کنید) 

بستن
بستن