صفحه اصلی / مهارت زندگی / طرز تهیه ته چین مرغ بدون فر در قابلمه (همراه با تمام نکات)

طرز تهیه ته چین مرغ بدون فر در قابلمه (همراه با تمام نکات)

طرز تهیه ته چین مرغ بدون فر در قابلمهته چین مرغ را اگر قبلاً امتحان کرده باشید، می‌دانید که یک غذای بی نظیر است و میتواند در مهمانی‌ها زینت‌بخش سفره‌های شما باشد. امروز قصد دارم طرز تهیه ته چین مرغ بدون فر در قابلمه را بطور کامل با تمام نکات ریز و درشت آن را بیان کنم.

اگر نکاتی را که در ادامه بیان می‌کنم رعایت کنید؛ این ته چین عالی می شود و دستور آن را طی تجربه کسب کردم و خوشحال می‌شوم تجربه خودم را با شما به اشتراک بگذارم.

حتما بخوانید: طرز تهیه ته دیگ سیب زمینی خوشمزه با روشی متفاوت

مواد لازم برای ته چین مرغ بدون فر برای ۳ نفر :

  • برنج: ۱٫۵ پیمانه یا همان ۱٫۵ استکان
  • مرغ: یک سینه یا هر قسمت دیگر مرغ تقریباً به اندازه یک سینه
  • ماست: ۲ قاشق غذا خوری
  • زعفران: به میزان لازم
  • قارچ: ۷ الی ۸ عدد قارچ متوسط
  • ذرت: یک مشت (دلخواه)
  • پیاز: یک عدد متوسط
  • تخم مرغ : یک عدد
  • ادویه و نمک

طرز تهیه ته چین مرغ بدون فر :

۱- ابتدا مرغ را با حدود دو لیوان آب، یک قاشق چای خوری سر پُر ادویه کاری و یک عدد پیاز متوسط بگذارید، حدود ۳۰ الی ۴۰ دقیقه بپزد.

نکته: می‌توانید در آب مرغ یک تیکه هویج و فلفل دلمه بیندازید، تا بوی زخم گوشت مرغ گرفته شود و آب مرغ که در ادامه به آن نیاز دارید؛ خوشمزه تر شود.

۲- بعد از پختن مرغ ها، آنها را ریش ریش کنید و آب مرغ، حدود دو سوم استکان آن را کنار بگذارید. مرغ های ریش ریش شده را در ماهیتابه بریزید و با روغن کم، تفت دهید. در این حین می‌توانید برای اینکه مرغ ها سفت نباشند، اگر آب مرغ غیر از آن دو سوم استکان زیاد آمده، به مرغ در حال سرخ شدن اضافه کنید. تا ادویه‌هایی که در آب مرغ وجود دارد؛ به خورد مرغ ها برود و همچنین گوشت شما با این روش دیگر سفت نیست.

۴- بعد که آب مرغ تمام شد و خوب سرخ شد؛ قارچ ها را که خرد کرده‌اید به مرغ اضافه کنید تا سرخ شوند. بعد از ۵ دقیقه می توانید اگر دوست دارید یک مشت ذرت هم به مواد ته چین اضافه کنید.

۵- وقتی قارچ و دیگر مواد به اندازه دلخواه شما سرخ شدند. نمک و ادویه به میزان لازم و حدود نصف قاشق غذاخوری رب گوجه به مواد اضافه کنید. کمی مواد را تفت دهید تا رب گوجه هم سرخ شود. تا این مرحله مواد میانی ته چین مرغ شما آماده شد.

نکته: رب گوجه نباید خیلی زیاد باشد یکم قرمز شود و طعم رب بگیرد، کافی است.

۶- برنج به همراه نمک و کمی روغن بگذارید بجوشد. من حدود ۳ عدد نیم لیوانی آب به برنج اضافه می‌کنم تا آب آن کاملاً تمام شود و دیگه لازم نیست برنج را آبکش کنم و خواص آن حفظ می شود.

حتما بخوانید: تمام نکات پخت برنج بصورت کته و آبکش

من چون آب برنج را نمی ریزم زعفران را در هنگام جوشیدن به برنج اضافه می کنم. اما اگر قصد دارید برنج را آبکش کنید، زعفران ساییده را وقتی که برنج را آبکش کردید و برنج هنوز داغ است، با برنج قاطی کنید.

۷- حالا یک عدد تخم مرغ را با ۲ قاشق غذاخوری ماست بزنید و نصف یا دو سوم استکان آب مرغی که کنار گذاشته بودید را به آن اضافه کنید. برنج ها را داخل این مواد بریزید و مخلوط کنید.

۸- یک عدد قابلمه یا ماهیتابه ۸ نفره بزرگ نچسب بردارید؛ ته آن را خوب چرب کنید و نصف مواد بالا را در آن پهن کنید. و بعد مواد میانی ته چین شامل مرغ و قارچ و… را در تمام سطح ته چین پهن کنید و در آخر باقی مانده برنج ها را روی مواد میانی بریزید و با دست یا قاشق برنج ها در تمام سطح ماهیتابه پخش کنید.

نکته: هرچه ته چین نازک تر باشد خوشمزه تر می شود. قطر ته چین قبل از دم کشیدن، باید خدود ۳ سانتی متر باشد که بعد از دم کشیدن حدود ۴ سانتی متر می‌شود.

۹- در ابتدا حرارت شعله گاز زیاد باشد تا روغن ماهیتابه شروع به جوشیدن کند و بعد حرارت گاز را کم کنید. در حدی که برنج را دم می‌گذارید و روی سر قابلمه دمی بگذارید. تا حدود ۲۵ تا ۳۰ دقیقه برنج ها دم بکشد و زیر ته چین شما کاملاً طلایی شود.

برای درست کردن ته چین مرغ بدون فر می‌توانید از ماهیتابه دو طرفه استفاده کنید. با این روش دو طرف ته چین خوب طلایی می‌شود. فقط اگر از ماهیتابه دو طرفه با اندازه معمولی استفاده کردید، مقدار مواد را دو سوم کنید تا داخل ماهیتابه جا شود.

۱۰- وقتی که خوب ته چین مرغ دم کشید، اگر فر دارید، درب ماهیتابه را بردارید و شعله بالای فر را حدود ۵ الی ۱۰ دقیقه روشن کنید؛ تا قسمت روی ته چین در ماهیتابه که بعداً که در دیس می‌رود، می‌شود قسمت زیر، هم کمی طلایی شود. وگرنه لازم نیست و می توانید با توجه به اندازه ماهیتابه خود دیس را انتخاب کرده، بعد از باز کردن اطراف ته چین دیس را در سر قابلمه قرار دهید و قابلمه را برعکس کنید تا ته چین در دیس قرار بگیرد.

این هم از طرز تهیه ته چین مرغ بدون فر ، همانطور که دید خیلی راحت تهیه می‌شود. اما بسیار خوشمزه است. و می‌توانید با سلیقه خودتان آن را تزیین کنید.

اگر در این مورد سوالی دارید خوشحال می‌شوم پاسخ بدهم و همچنین اگر با این دستور ته چین مرغ درست کردید، لطفا نظرتون را بفرمایید.

در ادامه بخوانید: دو راز برای خوشمزه تر شدن خورشت قیمه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *