صفحه اصلی / آشپزی / طرز تهیه ته چین مرغ بدون فر در قابلمه با یک دستور عالی

طرز تهیه ته چین مرغ بدون فر در قابلمه با یک دستور عالی

طرز تهیه ته چین مرغ بدون فر در قابلمه - چاره دانته چین مرغ را اگر قبلاً امتحان کرده باشید، می‌دانید که یک غذای بی نظیر است و میتواند در مهمانی‌ها زینت‌بخش سفره‌های شما باشد. امروز قصد دارم طرز تهیه ته چین مرغ بدون فر در قابلمه را بطور کامل با تمام نکات ریز و درشت آن را بیان کنم. تا بدون نیاز به فیلم آموزشی ته چین مرغ آن را بطور کامل یاد بگیرید. با این دستور یک ته چین با طعم عالی درست میشه. این ته چین به فر نیاز نداره و روی گاز آماده می شود. اگر دوست دارید که ته چین مرغ با طعم متفاوت درست کنید این دستور عالی را از دست ندهید.

اگر نکاتی را که در ادامه بیان می‌کنم رعایت کنید؛ این ته چین عالی می شود. باید بگم دستور آن را طی تجربه و کم و زیاد کردن مواد آن کسب کردم و ته چین های مرغ من همیشه پرطرفدار است. خوشحال می‌شوم تجربه خودم را با شما به اشتراک بگذارم.

مواد لازم برای ته چین مرغ بدون فر برای ۳ نفر :

  • برنج: ۲ پیمانه یا همان ۲ استکان
  • مرغ: یک سینه بزرگ یا هر قسمت دیگر مرغ تقریباً به اندازه یک سینه برای مثال دو عدد ران مرغ
  • ماست: ۳ قاشق غذا خوری
  • زعفران: به میزان لازم
  • قارچ: ۷ الی ۸ عدد قارچ متوسط
  • ذرت: یک مشت (دلخواه)
  • نخود سبز: یک مشت (دلخواه)
  • پیاز: یک عدد متوسط
  • تخم مرغ : یک عدد
  • ادویه و نمک

طرز تهیه ته چین مرغ بدون فر :

۱- ابتدا مرغ را با حدود دو لیوان آب، یک قاشق چای خوری سر پُر ادویه کاری و یک عدد پیاز متوسط بگذارید، حدود ۳۰ الی ۴۰ دقیقه خوب بپزد و نرم شود. توصیه می کنم دستور تهیه ادویه مرغ و ادویه مخصوص همه غذاها را هم مطالعه کنید خیلی بکارتون می آید.

نکته: می‌توانید در آب مرغ یک تیکه هویج و فلفل دلمه بیندازید، تا بوی زهم گوشت مرغ گرفته شود و آب مرغ که در ادامه به آن نیاز دارید؛ خوشمزه تر شود.

۲- بعد از پختن مرغ ها، آنها را ریش ریش کنید و آب مرغ، حدود دو سوم استکان آن را کنار بگذارید. مرغ های ریش ریش شده را در ماهیتابه بریزید و با روغن کم، تفت دهید. در این حین می‌توانید برای اینکه مرغ ها سفت نباشند، اگر آب مرغ غیر از آن دو سوم استکان زیاد آمده، به مرغ در حال سرخ شدن اضافه کنید. تا ادویه‌هایی که در آب مرغ وجود دارد؛ به خورد مرغ ها برود و همچنین گوشت شما با این روش دیگر سفت نمی شود.

۴- بعد که آب مرغ تمام شد و خوب سرخ شد؛ قارچ ها را که به اندازه یک بند انگشت خرد کرده‌اید، به مرغ اضافه کنید تا سرخ شوند. بعد از ۵ دقیقه می توانید اگر دوست دارید یک مشت ذرت و نخود سبز هم به مواد ته چین اضافه کنید.

۵- وقتی قارچ و دیگر مواد سرخ شدند. نمک و ادویه به میزان لازم و حدود یک قاشق غذاخوری رب گوجه به مواد اضافه کنید. کمی مواد را تفت دهید تا رب گوجه هم سرخ شود. تا این مرحله مواد میانی ته چین مرغ شما آماده شد.

نکته: رب گوجه نباید خیلی زیاد باشد همین که کمی قرمز شود و  مرغ طعم رب بگیرد، کافی است.

۶- برنج به همراه نمک و کمی روغن بگذارید بجوشد. من حدود ۳ عدد نیم لیوانی آب به برنج اضافه می‌کنم تا آب آن کاملاً تمام شود و دیگه لازم نیست برنج را آبکش کنم و خواص آن حفظ می شود.

اما می توانید برنج را هم آبکش کنید.

حتما بخوانید: تمام نکات پخت برنج بصورت کته و آبکش

من چون آب برنج را نمی ریزم زعفران را در هنگام جوشیدن به برنج اضافه می کنم. اما اگر قصد دارید برنج را آبکش کنید، زعفران ساییده با چند تیکه کوچک یخ بگذارید تا خوب رنگ بدهد و وقتی که برنج را آبکش کردید و برنج هنوز داغ است، با برنج قاطی کنید. برای رنگ دادن بیشتر زعفران این ۲ ترقند را بخوانید.

۷- حالا یک عدد تخم مرغ را با ۳ قاشق غذاخوری ماست بزنید و نصف یا دو سوم استکان آب مرغی که کنار گذاشته بودید را به آن اضافه کنید. برنج ها را داخل این مواد بریزید و مخلوط کنید.

۸- یک عدد قابلمه یا ماهیتابه ۸ نفره بزرگ نچسب بردارید؛ ته آن روغن سرخ کردنی بریزید و نصف مواد بالا را در آن پهن کنید. و بعد مواد میانی ته چین شامل مرغ و قارچ و… را در تمام سطح ته چین پهن کنید و در آخر باقی مانده برنج ها را روی مواد میانی بریزید و با دست یا قاشق برنج ها در تمام سطح ماهیتابه پخش کنید.

نکته: هرچه ته چین نازک تر باشد خوشمزه تر می شود. قطر ته چین قبل از دم کشیدن، باید خدود ۳ الی ۴ سانتی متر باشد که بعد از دم کشیدن حدود ۴ الی ۵ سانتی متر می‌شود.

۹- در ابتدا حرارت شعله گاز زیاد باشد تا روغن ماهیتابه شروع به جوشیدن کند و بعد حرارت گاز را کم کنید. در حدی که برنج را دم می‌گذارید و روی سر قابلمه دمی بگذارید. تا حدود ۲۵ تا ۳۰ دقیقه برنج ها دم بکشد و زیر ته چین شما کاملاً طلایی شود.

همچین برای درست کردن ته چین مرغ بدون فر می‌توانید از ماهیتابه دو طرفه استفاده کنید. با این روش دو طرف ته چین خوب طلایی می‌شود. اگر از ماهیتابه دو طرفه با اندازه معمولی استفاده می کنید این مواد برای آن کافی است.

۱۰- وقتی که خوب ته چین مرغ دم کشید، و زیر آن طلایی شد که حدود ۲۰ تا ۲۵ دقیقه طول می کشد اگر فر دارید، درب ماهیتابه را بردارید و شعله بالای فر را حدود ۵ الی ۱۰ دقیقه روشن کنید؛ که آن هم کمی طلایی شود. اما اگر فر ندارید لازم نیست چون قسمت روی ته چین در قابلمه وقتی در دیس برمیگردانید در زیر قرار می گیرد.

اگر ماهیتابه دودر استفاده کنید، که خیلی راحت می توانید ماهیتابه را برگردانید تا طرف دیگر ته چین هم سرخ شود. فقط وقتی ماهیتابه را برگردانید کمی روغن از اطراف ته چنین روی طرف دیگر آن هم بریزید تا خوب سرخ و طلایی شود. حدود ۱۰ دقیقه کافی است تا طرف دیگر هم طلایی شود.

در آخر با توجه به اندازه ماهیتابه خودتون دیس را انتخاب کرده، بعد از باز کردن اطراف ته چین دیس را در سر قابلمه قرار دهید و قابلمه را برعکس کنید تا ته چین در دیس قرار بگیرد.

این هم از طرز تهیه ته چین مرغ بدون فر ، همانطور که دید خیلی راحت تهیه می‌شود. اما بسیار خوشمزه است. و می‌توانید با سلیقه خودتان آن را تزیین کنید.

اگر در این مورد سوالی دارید خوشحال می‌شوم پاسخ بدهم و همچنین اگر با این دستور ته چین مرغ درست کردید، لطفا نظرتون رو در کامنت ها بنویسید.

3.5
10

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *