آشپزیدستور آشپزی

کیک خیس شکلاتی ساده و خوشمزه دستور پخت و نکات طلایی آن

دستور پخت کیک خیس شکلاتی فوق العاده خوشمزه و رژیمیهمیشه وقتی تصاویر کیک خیس رو میدیم دهن آب میافتد دوست داشتم درستش کنم. ولی وقتی دستور پخت کیک خیس شکلاتی رو میدم که حدود یک لیوان روغن داشت پشیمون میشدم. تا اینکه یه روز دلو زدم به دریا و گفتم با روغن کم درست کنم ببینم چی میشه و انصافاً عالی شد. طرز تهیه این کیک خیس عالی به همراه تمام نکات ریز و درشتش رو براتون در ادامه می نویسم. امیدوارم این کیک خوشمزه را درست کنید و لذت ببرید.

پیشنهاد من این است که حتما یکبار این کیک خیس شکلاتی ساده و عالی درست کنید.

مواد لازم برای پخت کیک خیس شکلاتی

  • آرد ۱٫۵ نیم پیمانه (پیمانه من لیوان های دسته دار فرانسوی بود.)
  • شکر ۱ پیمانه سر خالی
  • تخم مرغ ۲ عدد بزرگ یا ۳ عدد کوچک
  • وانیل ۱/۴ قاشق چای خوری
  • بیکنیگ پودر نصف قاشق غذا خوری
  • کاکائو دو قاشق غذا خوری پُر
  • گلاب ۴ قاشق غذا خوری یا هل سابیده یک قاشق چای خوری (دلخواه)
  • شیر نصف لیوان (یا آب جوشیده)
  • روغن مایع دو قاشق غذا خوری

مواد لازم برای سُس کیک خیس شکلاتی

  • روغن مایع 3 قاشق غذا خوری
  • یک استکان شیر
  • نصف لیوان شکر
  • ۲ قاشق غذاخوری پودر کاکائو

مراحل پخت کیک خیس شکلاتی

۱- ابتدا حتماً مطلب نکات پخت کیک پف دار و پوک را بخوانید چون تمام نکاتی که در آنجا نوشتم، باید رعایت کنید و البته در همه کیک ها به دردتون میخوره و باعث میشه پف کیکتون عالی بشه. بعد از اینکه اون مطلب رو خوندید برگردید به ادامه دستور پخت کیک خیس و کیک و مواد کیک رو با رعایت اون نکات آماده کنید.

نکته: برای پخت کیک خیس شکلاتی یا هر نوع کیک دیگر برای قاطی کردن مواد از ظرف پلاستیکی استفاده کند تا کیکتان بهتر پف کند.

۲- فر را از اول که دست بکار می شویم روشن می کنیم تا گرم شود. زرده و سفیده را جدا می کنیم  و سفیده را به دور تند هم زن می زنیم تا پف کند و حدود ۱/۳ لیوان شکری که برای کیک کنار گذاشتیم داخل سفیده میریزیم و با هم زن خوب می زنیم تا کاملاً سفیده پف کند و حالت خامه فرم گرفته بگیرد و تا وقتی به سفیده زده شده نیاز نداریم، آن را در یخچال یا جای خنک می گذاریم.

نکته: برای اینکه سفیده پف کند، نباید هم زن خیس یا چرب باشد و باید کاملاً تمیز و خشک باشد. همچنین باید در یک جهت همزن را حرکت دهید.

۳- زرده، ۳/۴ لیوان شکر باقی مانده و وانیل را با همزن حدود ۲ تا ۳ دقیقه در یک جهت خوب می زنیم تا کمی پف کند و رنگ آن سفید شود.

۴- ۲ قاشق روغن را به مواد اضافه می کنیم و در حد مخلوط شدن با همزن می زنیم.

۵- نصف لیوان شیر یا آب جوشیده به همراه گلاب مخلوط می کنیم تا در کل به اندازه ۳/۴ لیوان (پیمانه) بشود. آن را به مواد اضافه می کنیم با همزن می زنیم تا شکر ها کاملاً حل شود.

نکته: دور همزن را زیاد نکنید تا مواد به بیرون نپاشد.

۶- ۲ قاشق غذا خوری کاکائو به مواد بالا اضافه کنید و با همزن بزنید تا با همه مواد مخلوط شود.

اضافه کردن کاکائو به کیک در پخت کیک خیس شکلاتی

۷- آرد و بیکینگ پودر را ۳ بار الک کنید و در حالی که برای بار چهارم الک می کنید، در یک جهت با همزن به مواد کیک اضافه کنید.

اضافه کردن آرد به کیک در پخت کیک خیس شکلاتی

۸- قالب کیک چرب و آرد پاشی کنید. قبلاً در مطلب طریقه درآوردن کیک از قالب بطور کامل توضیح دادم که چطور قالب کیک را آماده کنید تا کیک به راحتی از قالب جدا شود.

آماده کردن قالب کیک در پخت کیک خیس شکلاتی

۹- حالا سفیده را با قاشق چوبی یا پلاستیکی در یک جهت در حد مخلوط شدن به مواد کیک اضافه کنید. اما زیاد بهم نزنید.

دستور پخت کیک خیس شکلاتی اضافه کردن سفیده به کیک

دستور پخت کیک خیس شکلاتی اضافه کردن سفیده به کیک و روش هم زدن آن

۱۰- مواد را در قالب بریزید. و داخل فر که از ۲۰ دقیقه قبل در دمای ۱۸۰ تا ۱۹۰ روشن بوده، قرار دهید. ۴۰ تا ۵۰ دقیقه با توجه به ضخامت قالبتون طول میکشه تا کیک پخته شود. این فاصله در فر را باز نکنید تا پف کیک نخوابد.

نکته: ۱/۳ قالب باید خالی باشد تا جا برای پف کردن کیک داشته باشد.

وقتی بوی کیک بلند شد، یعنی کیک شما آمادست. یک خلال دندان وسط کیک بزنید اگر چیزی به اون نچسبید، کیک کاملاً پخته؛ وگرنه باید مدت زمان بیشتری در فر بماند.

دستور تهیه سس کیک خیس شکلاتی

دستور پخت کیک خیس شکلاتی آماده سازی سس آن

در حین پخت کیک سس را آماده کنید. همه مواد یعنی شکر،روغن،شیر و کاکائو را باهم مخلوط کنید و با همزن بزنید تا شکرها کاملاً حل شوند. مقدار سس باید حدود یک لیوان باشد.

نکته: چون مواد سس خیلی آبکی هست برای اینکه موقع هم زدن به بیرون نپاشد از یک ظرف گود استفاده کنید. یک سر همزن را بیرون بیاورید و با سر دیگر همزن و دور کم، مواد را بهم بزنید.

برای پخت کیک خیس شکلاتی بهتر است از کاکائو مرغوب استفاده کنید تا رنگ کیکتون کاملاً سیاه بشه. و اگر دوست دارید کاکائو خیلی داشته باشه می توانید بجای ۲ قاشق از ۳ قاشق پودر کاکائو استفاده کنید. اما اگر کاکائو مرغوب باشد ۲ قاشق پُر، کافیه؛

اضافه کردن سس به کیک 

۱- وقتی کیک را از فر در آوردید و کاملاً داغ هست، با یک خلال دندان تمام کیک را در همان قالب کیک، سوارخ کنید و ۲/۳ سس را با قاشق روی سطح کیک پخش کنید.

۲- ۱۰ دقیقه صبر کنید تا این مواد به خورد کیک برود و بعد کیک را از قالب به ظرف دلخواهتون برگردانید.

۳- دوباره با خلال دندان روی کیک را سوراخ کنید، باقی مانده سس را روی کیک بریزید و صبر کنید تا کیک کاملاً سرد شود.

دستور پخت کیک خیس شکلاتی اضافه کردن سس به کیک

در آخر هم می توانید برای تزیین آن از گاناش استفاده کنید. (که توصیه می کنم حتما از روی آن گاناش بکشید. چون هم خیلی زیبا می شود، هم اینکه طعم آن را باز فوق العاده خوشمزه تر می کند.)

برای تهیه گاناش: ۵۰ گرم خامه روی حرارت بگذارید و بهم بزنید تا به جوش بیاد. وقتی جوشید شعله گاز را خاموش کنید و ۵۰ گرم شکلات تخته ای به آن اضافه کنید بهم بزنید تا شکلات آب شود.

بعد آن را تا هنوز داغ و هست روی کیکتون بریزید و با ته قاشق روی کیک پخش کنید.

حتما شعله گاز را خاموش کنید بعد شکلات بریزید وگرنه شکلات حالت دون دون می شود و اون صافی و شفافی را از دست می دهد.

نکته: برای تهیه گاناش اگر از شکلات تلخ مثلاً ۶۰ تا ۷۰ درصد استفاده کنید کیکتون رو فوق العاده خوشمزه میکنه.

به همین راحتی کیک خیس شکلاتی شما آمادست تا همراه خانواده یا دوستانتان نوش جان کنید.

دستور پخت کیک خیس شکلاتی فوق العاده خوشمزه و رژیمی

نکته: برای پخت کیک خیس شکلاتی بهتر است از قالب هایی که وسطشون باز هست و سوراخ دار هستند، استفاده نکنید چون وقتی کیک خیس می شود و می خواهید از قالب آنها را برگردانید کیک می شکند و خرد می شود.

همانطور که قبلا هم گفتم: نقطه قوت این کیک خیس شکلاتی این است که در آن خیلی روغن کم استفاده می شود و خیلی هم پف دار و اسفنجی است.

طرز تهیه کیک خیس بدون فر در قابلمه

در پستی جداگانه در مورد روش تهیه کیک اسفنجی در قابلمه 3 روش را گفتم. با یکی از این روش ها و دستور بالا کیک را تهیه کنید و همه مراحل ریختن سس کیک خیس هم مثل قبل انجام می‌شود.

در واقع با نکات گفته شده در پست پخت کیک در قابلمه همین کیک خیس شکلاتی را بجای فر در قابلمه درست می کنید.

امیدوارم از پخت کیک خیس شکلاتی با این دستور لذت ببری. اگر این کیک رو درست کردید، حتماً نظرتون رو بنویسید. همچنین اگر نکته ای برای بهتر شدن آن دارید خوشحال می شوم به من  و همه عزیزانی که این پست را می خوانند. هم یاد بدهید.

کپی‌کردن مطالب چاره‌دان به هرشیوه و هرعنوان جایز نیست. لطفاً به خواسته چاره‌دان احترام بگذارید
برچسب ها

نوشته های مشابه

‫۱۴ نظرها

  1. سلام من اولین بار بود کیک درست میکردم عالی بود ممنونم خیلی خوب شد

  2. سلام من در سایتی دیدم سس را قبل از ریختن روی کیک برای ازبین رفتن بوی روغن میزاره روی اجاق یه چندتا جوش که زد برمیداره امتیازدهی دمای محیط برسه بعد به کیک اضافه کنه چون یاکیک یاشربت یکیشون باید خنک باشن،اگه هردوداغ باشند خمیرمیشه کیکمون،ولی ماشاءالله دستورتون عالیه،شمادرتلگرام یااینستا پیج دارید؟ممنون میشم اطلاع بدهید،پیج من #sanayeghazaei1390
    لازم نیست فالوکنید فقط بهت پیام بدهید که خودم از اطلاعاتتون استفاده کنم

    1. سلام بله در اینستاگرام هم هستبم در سایدبار در قسمت در” اینستاگرام ما رو دنبال کنید ” لینک اینستاگرام هم هست.

  3. سلام عالی بود ممنون .البته من با این دستور خیلی از کیک های دیگه را هم امتحان کردم و همه شان خوب در آمدند.

    1. سلام خواهش می کنم بله نکات گفته شده در اون رو اگر برای دستورهای دیگه هم رعایت کنید کیک های خوبی از آب درمیان.

  4. این توضیحات و نکات ریز ارائه شده در دستور پخت کیک ، نشانه شخصت والای شماست . عالی و بی کم و کاست
    قابل توجه سایتهای دیگه که آدم پیزی از دستوراتشون سر در نمیاره ، علت اصلی این قضیه هم حسادت و بی نظمیه . این یه نظر شخصیه به دل نگیرید
    باز هم ممنون

    1. سلام
      نظر لطف شماست. شاید علت اینکه بعضی از سایت ها دقیق توضیح نمیدن به این دلیله که مطلبی که قرار دادن فقط یک ترجمه‌س، اما دستوارت آشپزی که در چاره دان قرار داده میشه حتما تهیه میشه اگر خوب بود اونو قرار می دم و بخاطر همین با جزئیات توضیح داده میشه.

  5. میشه به جای قالب کیک از مرغ خوری پیرکس استفاده کنیم داخل توستر؟؟

    1. بله می تونید استفاده کنید ته پیرکس رو حتما گاز روغنی قرار بدید تا کیک رو بتونید بعداً از قالب جدا کنید.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا

چاره‌دان را دنبال کنید

سلام، تازه‌ترین مطالب ما در زمینه آشپزی، خانه‌داری و ترفندهای کاربردی دیگر را از دست ندهید و هرهفته داغ در ایمیلتان بخوانید.

ایمیل ندارید! از اینستاگرام ما را دنبال کنید.(کلیک کنید) 

بستن
بستن