آشپزیدستور آشپزی

طرز تهیه کاچی آرد برنج و زردچوبه خوشمزه و مقوی با فیلم

طرز تهیه کاچی آرد برنج و آرد گندم با زردچوبه خیلی مقوی خوشمزهکاچی یکی از میان وعده ها یا دسرها مقوی و سنتی است که معمولاً برای مادران شیرده و تازه زایمان کرده آماده می شود تا دوباره قوای جسمانی خود را بدست بیاورند. همچنین چون کاچی بسیار گرم و مقوی است باعث افزایش میزان شیر مادر نیز می شود. البته این کاچی برای تمام کسانی که ضعیف هستند یا دچار ضعف شدند، بسیار عالی است. بخصوص برای کودکان لاغر و ضعیف، اما در اینجا قرار است با دستور تهیه کاچی آرد برنج و زردچوبه آشنا شوید که یک دستور کاملاً سنتی و قدیمی کاچی است.

مواد لازم برای کاچی آرد برنج و زردچوبه

مواد لازم برای تهیه کاچی آرد برنج و زردچوبه بسیار مقوی

  • آرد برنج ( طرز تهیه آرد برنج خانگی را اینجا بخوانید. ): ۴ قاشق غذا خوری پُر یا ۳ قاشق غذا خوری آرد برنج و یک قاشق غذا خوری آرد گندم تا بیشتر لعاب بندازد.
  • روغن حیوانی گاو یا گوسفند (اگر در دسترستان نبود می توان با روغن معمولی هم درست کنید.):  یک قاشق غذا خوری
  • سیاه دانه: یک قاشق غذا خوری سر خالی
  • گاو زبان دم کرده: ۲ لیوان (دلخواه می توان از آب استفاده کنید.)
  • مغزها از جمله مغز بادام، پسته، گردو: یک ملاغه متوسط
  • شکر: به میزان لازم حدوداً ۴ قاشق غذاخوری سر پُر
  • زردچوبه: یک قاشق چای خوری
  • آب: به میزان لازم

این مواد تقریباً برای ۳ نفر کافی است.

توجه: برای درست کردن این کاچی میتونید کلا از آرد گندم یا کلا از آرد برنج استفاده کنید.

دستور تهیه کاچی ساده و سنتی آرد برنج

۱- مغزها را نیم کوب می کنیم بطوریکه کامل خورد نشوند و وقتی می خوریم زیر دندون بیان. قابلمه را روی گاز قرار دهید و روغن را در آن بریزید تا گرم شود. وقتی گرم شد مغزها اضافه کنید و ۲ الی ۳ دقیقه مغزها را تفت دهید و بعد آرد برنج و گندم را داخل آن بریزید و حدود ۵ الی ۶ دقیقه آرد برنج را با حرارت کم تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند و قهوه ای کم رنگ شود.

طرز تهیه کاچی آرد برنج و زردچوبه مرحله تفت دادن آرد

۲- بعد زردچوبه و سیاه دانه را هم اضافه کنید تا زردچوبه یک الی دو دقیقه سرخ و تفت داده شود و بوی زهم آن گرفته شود.

روش درست کردن کاچی آرد برنج و زردچوبه مرحله اضافه کردن زردچوبه و سیاه دانه

روش درست کردن کاچی آرد برنج و زردچوبه مرحله تفت دادن زردچوبه و سیاه دانه

۳- ۲ لیوان گاو زبان را از قبل ۲۰ دقیقه دم کنید. با شکر مخلوط کنید و بگذارید سرد شود و به مواد بالا اضافه کنید. مدام مواد را بهم بزنید تا آرد برنج و گندم گلوله گلوله نشود. (اگر آب یا گاو زبان گرم استفاده کنید آردها چون نشاسته دارند، گلوله می شوند و خراب می شود. حتما باید سرد یا ولرم باشد.)

روش درست کردن کاچی آرد برنج و زردچوبه مرحله اضافه کردن گاوزبان

اندازه شکر دلخواه است. وقتی همه مواد را قاطی کردید، اگر دوست دارید بیشتر شیرین باشد، می توانید کمی دیگر شکر یا نبات اضافه کنید.

۵-  برای اینکه آرد به شکل گلوله در نیاید، مواد را مدام بهم بزنید تا شروع به جوشیدن کند. اجازه دهید مواد ۵ الی ۶ دقیقه بجوشد تا غلیظ شود. اگر خیلی غلیظ شد می توانید کم کم آب به مواد اضافه کنید و بهم بزنید تا رقیق تر شود. کاچی نه باید خیلی سفت باشد نه خیلی رقیق، ( توجه کنید که کاچی وقتی خنک شود سفت تر می شود. بنابراین خیلی آن را غلیظ نکنید. )

به همین سادگی کاچی آرد برنج و زردچوبه شما آمادست. می توانید با مغرها آن را تزیین کنید و نوش جان کنید.

روش درست کردن کاچی آرد برنج و زردچوبه بسیار مقوی برای زنان شیرده و تازه زایمان کرده

چند نکته برای درست کردن این کاچی:

۱: بهتر است برای مادران تازه زایمان کرده کاچی زعفران درست نکنید و بجای آن از زردچوبه و گاوزبان استفاده کنید. چون زعفران قاعده آور است. در عوض گاوزبان موجب تقویت اعصاب و آرامش بخش است. به همین دلیل تهیه این کاچی آرد برنج و زردچوبه برای مادران شیرده و زایمان کرده بهتون پیشنهاد می کنیم. دیگر خواص این کاچی خوشمزه را در ادامه می توانید بخوانید.

۲: همانطور که قبلاً اشاره کردم، برای این دستور می توانید گاوزبان را حذف کنید و بجای آن از آب استفاده کنید. اما اضافه کردن گاوزبان خواص کاچی را بیشتر می کند.

۳: در این دستور می شود کلاً بجای آرد برنج از آرد گندم استفاده کرد. اما بهتر هر دو را باهم استفاده کنید تا از فواید آرد برنج هم بهرمند شوید.

ویدیو طرز تهیه کاچی آرد برنج خوشمزه و مقوی:

نمایش در آپارات

نمایش در یوتیوب

خواص کاچی آرد برنج و زردچوبه

همانطور که مشاهده کردید کاچی آرد برنج و زردچوبه داری آرد برنج، زردچوبه، مغزها، روغن حیوانی، سیاه دانه و گاوزبان است که باعث شده پر از خواص فوق العاده برای درمان ضعف و افزایش شیردهی و بازگشت قوای ازدست رفته شود.

برخی فواید کاچی سنتی آرد برنج عبارتند از:

  • درمان کمردرد و دل درد
  • درمان استرس، اضطراب و افسردگی و تقویت اعصاب

به دلیل داشتن گاوزبان در این کاچی، چرا که گل گاوزبان دارای کولین، ویتامین های B، ویتامین C، منیزیم، کلسیم، آهن و پتاسیم است.

توجه: گاوزبان را نباید جوشانده شود بلکه باید آن را دم کرد.

  • انرژی دهنده
  • دارای ویتامین B6  برای تقویت اعصاب
  • کلسیم
  • آهن
  • فسفر
  • درمان کم خونی
  • هضم بهتر غذا
  • کاهش درد
  • تنظیم کلسترول
  • بهبود سلامت استخوان
  • جلوگیری از بیماری های قلبی
  • جلوگیری از یبوست
  • جلوگیری از سرطان

به دلیل وجود مغزهای مقوی همچون بادام، گردو همچنین وجود آرد برنج در این کاچی؛

  • تقویت کننده سیستم ایمنی بدن
  • انرژی دهنده
  • بهبود دید و تقویت چشم به دلیل داشتن ویتامین A
  • تأثیر مثبت روی خلق و خو و شادی بخش
  • کاهش غلظت خون

به دلیل داشتن روغن حیوانی؛

  • درمان کم خونی و تقویت سیستم ایمنی بدن
  • رفع مسمومیت خونی
  • نابودی سموم در کبد
  • درمان نفخ معده و دل درد های ناشی از آن و درمان زخم معده
  • تسکین درد رحم پس از زایمان
  • افزایش دهنده شیر مادر

به دلیل داشتن سیاه دانه و مقدار زیاد پتاسیم و آهن در سیاه دانه؛

لطفاً اگر شما هم کاچی با دستور دیگری درست می کنید، دستور کاچی خودتان را برای همه در کامنت ها به اشتراک بگذارید.

۳.۴/۵ - (۱۲ امتیاز)
کپی‌کردن مطالب چاره‌دان به هرشیوه و هرعنوان جایز نیست. لطفاً به خواسته چاره‌دان احترام بگذارید

سعیده اسلامیان

طراح و نویسنده سایت چاره دان؛ عاشق برنامه‌نویسی، نوشتن و آشپزی هستم و هر سه به من آرامش می‌دهند. امیدوارم و سعی می‌کنم که چاره‌دان را دوست داشته باشید و آن را دنبال کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا