صفحه اصلی / آشپزی / طرز تهیه کیک اسفنجی رژیمی و خوشمزه (شکلاتی و ساده)

طرز تهیه کیک اسفنجی رژیمی و خوشمزه (شکلاتی و ساده)

امروز قصد دارم یکی دیگر از دستورات آشپزی که توسط خودم امتحان شده و بسیار راضی بودم را برایتان توضیح بدهم. در اینجا طرز تهیه کیک اسفنجی رژیمی و خوشمزه را به همراه تمام نکات ریز و درشت آن را توضیح خواهم داد. امیدوارم این کیک ساده را درست کنید و از خوردن آن بعنوان یک میان وعده خوشمزه لذت ببرید.

این کیک اسفنجی دارای مزیت های است که باعث شد من بخواهم در موردش بنویسم. همانطور از اسمی که برای این کیک گذاشتم و بهش میگم: کیک اسفنجی رژیمی و خوشمزه مشخص است این کیک :

  • خیلی پف می کند و کاملا نرم و پوک می‌شود. بخاطر همین یک کیک اسفنجی است.
  • واقعا طعم و عطر دلچسبی دارد؛ بنابراین یک کیک خیلی خوشمزه است.
  • و چون روغن در آن خیلی کم مصرف می‌شود؛ بنابراین یک کیک رژیمی هم است.
  • کیکی بسیار آسان است و خیلی سریع آماده می‌شود.
  • همچنین نسبت به کیک های که از بیرون میگیریم؛ خیلی ارزان تر است.

حتما بخوانید: پخت کلوچه خرمایی ترد و خوشمزه

مواد لازم برای تهیه کیک اسفنجی رژیمی و خوشمزه :

  1. آرد ۱٫۵ پیمانه
  2. شکر ۱ پیمانه
  3. گلاب نصف پیمانه
  4. شیر یا آب جوشیده نصف پیمانه(می توانید شیر و آب را به میزان برابر باهم قاطی کنید یا هر کدام که دوست دارید، استفاده کنید)
  5. بکینگ پورد ۱ قاشق مربا خوری
  6. وانیل نصف قاشق چای خوری
  7. تخم مرغ متوسط ۴ عدد، اگر تخم مرغ ها بزرگ بود ۳ عدد هم کافیه؛
  8. روغن مایع ۱ یا دو قاشق غذا خوری (خیلی روغن کم مصرف می‌شود)
  9. یک سر قاشق چای خوری هل و دارچین که دلخواه است و می‌توانید اضافه نکنید.

قبل از اینکه دستور پخت کیک اسفنجی رژیمی و خوشمزه را توضیح دهم؛ توصیه می‌کنم حتماً نکات پف کردن کیک را بخوانید. چون برای پخت کیک اسفنجی به آنها نیاز دارید.

طرز تهیه کیک اسفنجی رژیمی و خوشمزه :

۱- بکینگ پودر را با آدر قاطی کنید و آرد را ۳ بار الک کنید.

۲- زرده و سفیده تخم مرغ را ازهم جدا کنید. اگر در این کار مهارت ندارید، آموزش جدا کردن زرده و سفیده تخم مرغ که همراه ودیو است را بینید. توجه کنید زرده و سفیده باید کاملاً جدا شوند.

۳- سفیده را یک سوم مقدار شکری که در مواد بالا گفتم، با همزن آنقدر بزنید تا کاملاً پف کند و با برعکس کردن ظرف بیرون نریزد و بعد برای اینکه سفیده زده شده آب نشود؛ آن را داخل یخچال قرار دهید. (در این مرحله فر را هم روشن کنید تا خوب داغ شود.)

توجه: سفیده را در یک ظرف پلاستیکی با همزن بزنید تا بهتر پف کند.

۴- زرده ها را با وانیل به مدت یک دقیقه با همزن بزنید. و بعد شکر را اضافه کنید و آن را هم یک الی دو دقیقه بزنید.

۵- گلاب را اضافه کنید و دوباره با همزن یک دقیقه مواد را بزنید تا شکرها حل شوند .

۶- در این مرحله شیر یا آب جوشیده را اضافه کنید و چند ثانیه با همزن مواد را بزنید و در آخر یک الی دو قاشق غذا خوری روغن مایع و همچنین اگر دوست دارید دارچین و هل به مواد اضافه کنید. (همانطور که گفتم این کیک اسفنجی یک کیک رژیمی هم هست. چراکه روغن خیلی کم در آن استفاده شده است).

۷- حالا آرد را در حینی که برای بار چهارم الک می‌کنید به مواد خود اضافه کنید. آنها را با همزن بزنید، تا یک مایع خمیر بدست بیاید.

 

طرز تهیه کیک اسفنجی رژیمی و خوشمزه

 

۸-اگر می‌خواهید کیک شما شکلاتی شود و دو رنگ شود (که البته خیلی قشنگ تر می‌شود). مواد را به دو قسمت تقسیم کنید. یک ظرف حاوی یک سوم از ماده کیک باشد و ظرف دیگر شامل ۲ سوم ماده کیک؛

۹- به ظرفی که مقدار کمتر ماده کیک دارد؛ پودر کاکائو بزنید. یک قاشق غذا خوری پودر کاکائو کافی است. اگر دوست دارین مقدار آن را کمتر یا بیشتر کنید و آن ها را با قاشق بهم بزنید.

۱۰ – حالا با یک قاشق پلاستیکی یا چوبی سفیده تخم مرغ را هم به دو ظرف کیک اضافه کنید و مقدار سفیده برای هر ظرف را طوری بریزید که ظرفی که ماده کیک بیشتری دارد سفیده هم بیشتر داشته باشد.

توجه: حتماً برای مخلوط کردن سفیده با مواد کیک، نکات زیر را رعایت کنید تا کیک شما خوب پف کند و اسفنجی شود:

  • قاشق چوبی یا پلاستیکی باشد.
  • برای مخلوط کردن سفیده با خمیر کیک، کیک را در یک جهت بهم بزنید.
  • و اینکه در حدی باید سفیده و مواد را باهم قاطی کنید که سفیده به همه مواد برسد اما سفیدی های سفیده داخل کیک معلوم باشد. یعنی خیلی سفیده و مواد کیک را بهم نزنید. مانند تصویر زیر:

طرز تهیه کیک اسفنجی رژیمی و خوشمزه

 

۱۱- طبق آموزش درآوردن کیک از قالب، قالب خود را آماده کنید. و همچنین در مورد نحوه جدا کردن کیک از انواع قالب در آنجا توضیحات کامل داده شده است.

 

طرز تهیه کیک اسفنجی رژیمی و خوشمزه

 

۱۳- نصف مواد سفید را در قالب بریزید و بعد مواد کاکائویی را اضافه کنید و دوباره نصفه دیگر مواد سفید را بریزید؛ تا کیک شما دو رنگ شود.

۱۴ – حالا کیک را درون فر که ۲۰ دقیقه قبل با دمای ۱۹۰-۱۹۵ درجه سانتی گراد روشن شده قرار دهید. حدود ۴۰ تا ۵۰ دقیقه طول می کشد تا کیک آماده شود. به هیچ وجه درب فر را باز نکنید تا پف کیک نخوابد.

 

طرز تهیه کیک اسفنجی رژیمی و خوشمزه

توجه: برای اینکه مطمئن شوید کیک آماده شده است یا نه ؟ یک خلال دندان داخل کیک بزنید، اگر چیزی به آن نچسبید کیک اسفنجی و رژیمی شما آمادست.

طرز تهیه کیک اسفنجی رژیمی و خوشمزه

نکات دیگر پخت کیک اسفنجی رژیمی :

  1. هر موقع روی کیک شروع به قهوه ای شدن کرد و شما بوی کیک را احساس کردید؛ کیک آماده است.
  2. برای این کیک چون روی کیک خودش قهوه ای میشود نیاز نیست شعله بالای فر را روشن کنید.
  3. کیک را باید در قسمت وسط فر قرار دهید.

تزیین کیک اسفنجی رژیمی و خوشمزه :

تزیین کاملاً اختیاری است و با هرچیزی که دوست دارید میتوانید آن را تزیین کنید.

اگر از کنجد استفاده می کنید؛ برای اینکه دانه های کنجد نریزد، موقعی که کیک را داخل فر قرار می‌دهید روی آن کنجد بریزید .

برای تزیین کاکائو و شکلاتی کردن کیک هم می‌توانید کاکائو را بزارید داخل یک ظرف فلزی کوچک و حدود نصف قاشق غذاخوری روغن مایع به آن اضافه کنید و روی بخار کتری قرار دهید. مدام بهم بزنید تا آب شود. وقتی کیک را از قالب درآوردید. اجازه دهید کمی کیک خنک شود و بعد روی آن را با کاکائو  تزیین کنید.

روش دیگری که کیک شما را زیبا می‌کند این است که می توانید با رنده درشت کاکائو را روی کیک رنده کنید.

همچنین می توانید از خامه فرم گرفته، میوه ها و گاناش برای تزیین کیک خود استفاده کنید.

اینم کیک اسفنجی رژیمی من، که برای تزیین آن از گاناش استفاده کردم.

تزیین کیک اسفنجی رژیمی و خوشمزه

اگر قصد دارید، کیکی که پختید برای مدت طولانی تازه بماند، مطلب روش تازه نگه داشتن کیک را بخوانید.

اگر این کیک اسفنجی رژیمی و خوشمزه را درست کردید. تجربیات خود را با ما درمیان بگذارید و همچنین خوشحال می‌شوم اگر نکته‌ای را جا انداختم. شما در قسمت نظرات برای کامل‌تر شدن این مطلب بفرمایید.
طرز تهیه کیک اسفنجی رژیمی و خوشمزه (شکلاتی و ساده)
5 از 2 رای

یک دیدگاه

  1. به نظر کیک خوبی میاد بخصوص روغن کمی داره حتما درستش میکنم o (∩ ω ∩) o:-D

    0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *