صفحه اصلی / آشپزی / روش درست کردن کیک تولد خانگی آسان و خوشمزه با تصویر

روش درست کردن کیک تولد خانگی آسان و خوشمزه با تصویر

طرز تهیه کیک تولد خانگی ساده و خوشمزهاگر دوست دارید خودتون دست بکار شوید و یک کیک تولد خانگی خوشمزه درست کنید اما ابزار مورد نیاز درست کردن کیک تولد را ندارید یا حتی مهارتی برای تزیین کیک تولد ندارید. نگران نباشید در اینجا سعی دارم دستور تهیه کیک تولد را براتون با تصویر از مراحل کار آموزش بدم که در ساده ترین و سریع ترین حالت و بدون نیاز به ابزاری خاص و با یک تزیین ساده در نهایت یک کیک خامه ای خوشمزه را آماده کنید و به کسی که دوست دارید تقدیم کنید. یا حتی بعنوان یک عصرانه و دسر دلنشین در کنار خانواده میل کنید.

قبل از اینکه بریم سراغ دستور کامل کیک تولد خانگی باید بگم اگر تا الان مزه ی کیک تولد خانگی را نچشید، پیشنهاد می کنم حتی یکبار هم که شده بعنوان عصرانه یکی درست کنید و خودتان ببینید چقدر خوشمزه تر از کیک های خامه ای بیرونی می شود. من که خودم از اون روزی که این کیک رو درست کردم دیگه کیک تولد نخریدم.

چرا در خانه کیک تولد درست کنم؟

  • سالم تر است.
  • خیلی به صرفه تر است.
  • خوشمزه تر است.
  • با اینکار می توانید به کسی که می خواهید کیک را به او هدیه بدهید، نشان دهید چقدر برای شما ارزشمند است که برایش وقت گذاشتید و خودتون با دستان خودتون برایش کیک درست کردید.

حتما بخوانید: 

مواد لازم جهت تهیه کیک تولد خانگی

این مواد برای درست کردن یک کیک حدود ۲ کیلویی کافی است. هر ۱۰۰ تا ۲۰۰ گرم کیک تولد برای یک نفر در نظر گرفته می شود. این میزان کیک را می توان برای ۱۰ تا ۲۰ نفر مهمان آماده کرد.

  • آرد ۲ لیوان (۲ پیمانه)
  • شکر یک لیوان
  • تخم مرغ ۴ عدد متوسط
  • روغن ۳ قاشق غذا خوری
  • وانیل یک قاشق چای خوری
  • بیکینگ پودر دو قاشق مربا خوری
  • زعفران ساییده کمی
  • شیر نصف لیوان
  • آب یک چهارم لیوان و گلاب یک چهارم لیوان که هردو باهم می شوند نصف لیوان؛ می توانید گلاب را حذف کنید بجای آن آب بریزید. اما باید یک قاشق چای خوری هل ساییده به مواد بزنید تا کیک بوی خوبی داشته باشد.

توجه: در دستور این کیک روغن و شکر کم استفاده می شود چون خامه خودش شیرین و چرب است.

مواد لازم برای تزیین کیک تولد

تزیین کیک یک کار کاملاً سلیقه ای است و شما می توانید با توجه به سلیقه خودتان و وسایل و موادی که در دسترس دارید کیک تولد خودتون را تزیین کنید. در ادامه چند ایده خیلی ساده برای تزیین کیک تولد خانگی را براتون قرار می دهم.

  • خامه قنادی نیم کیلو تا یک کیلو بستگی به تزیینی دارد که انجام دهید که در ادامه توضیح خواهم داد.
  • موز یک عدد بصورت ورقه شده درآورید. هر ورقه حدود ۳ الی ۴ میلی متر ضخامت داشته باشد.
  • مغز گردو نیمه خورد شده نصف لیوان
  • شکلات تخته ای ۱۰۰ گرم
  • خامه صبحانه ۱۰۰ گرم
  • رنگ خوراکی می توانید از زعفران یا آب چغندر بجای رنگ خوراکی استفاده کنید. (دلخواه)
  • حتی از دراژه های شکلاتی رنگی، نقل های مرواریدی،شکلات چیپسی یا سنگ های شکلاتی و … برای تزیین کیکتان استفاده کنید.

حتما بخوانید: تزیین شربت با یک ایده ساده اما خیلی زیبا

دستور تهیه کیک تولد خانگی ساده و خوشمزه

قبل از دست بکار شدن مثل همیشه برای درست کردن کیک نکات لازم برای پف کردن و اسفنجی شدن کیک را بخوانید. چرا که کیک اسفنجی و پف کرده یکی از نکات لازم برای خوشمزه شدن کیک تولد است.

۱- سر قاشق چای خوری زعفران ساییده را با دو تیکه یخ کوچک در یک پیاله کوچک قرار دهید تا رنگ بدهد.

آماده کردن زعفران و شیر کیک تولد ساده و خوشمزه خانگی

حتما بخوانید: ۲ترفند برای رنگ دادن بیشتر زعفران

۲- فر را در دمای ۱۹۰ تا ۲۰۰ درجه سانتی گراد روشن کنید تا وقتی خمیر کیک را آماده می کنید، خوب گرم شود.

۳- ۲ قاشق مرباخوری بکینگ پودر را با آدر قاطی کنید و آرد را ۳ بار الک کنید.

طرز تهیه کیک تولد خانگی و الک کرذن آرد

۴- زرده و سفیده تخم مرغ را از هم جدا کنید. اگر در این کار مهارت ندارید، آموزش جدا کردن زرده و سفیده تخم مرغ که همراه ودیو است را بینید. توجه کنید زرده و سفیده باید کاملاً جدا شوند.

۵- سفیده را با یک سوم مقدار شکر که در بالا گفتم، (یعنی یک سوم لیوان شکر) را با دور تند همزن در یک جهت آنقدر بزنید تا کاملاً پف کند و با برعکس کردن ظرف بیرون نریزد و بعد برای اینکه سفیده زده شده آب نشود؛ آن را داخل یخچال قرار دهید.

کیک تولد خانگی ساده زدن سفیده تخم مرغ

توجه: سفیده را در یک ظرف پلاستیکی با همزن بزنید تا بهتر پف کند.

۶- زرده ها را با وانیل به مدت یک دقیقه با همزن در یک جهت بزنید. بعد شکر را اضافه کنید و آن را هم یک الی دو دقیقه بزنید. تا زردی زرده برود و سفید شود و همچنین کمی پف کند.

۷- ۳ قاشق غذاخوری روغن مایع را اضافه کنید و در حد مخلوط شدن با همزن بزنید.

۸- گلاب، آب و شیر که روی هم یک لیوان کاملاً پُر می شود، را به همراه هل (دلخواه) و زعفران اضافه کنید و دوباره با همزن یک دقیقه مواد را بزنید تا شکرها کاملاً حل شوند. (دور همزن را کم کنید تا مواد بیرون نپاشند.)

۷- آرد را در حینی که برای بار چهارم الک می‌کنید به مواد در ۴ الی ۵ مرحله اضافه کنید. آنها را با همزن خاموش در یک جهت بهم بزنید. در آخر کمی حدود ۲۰ ثانیه در یک جهت با همزن روشن مواد کیک را بزنید تا خوب باهم مخلوط شود.

اضافه کردن آرد الک شده به خمیر کیک تولد خانگی

۸- حالا با یک قاشق پلاستیکی یا چوبی در یک جهت سفیده تخم مرغ را با مواد کیک مخلوط کنید.

توجه: در حدی باید سفیده و مواد را باهم قاطی کنید که سفیده به همه مواد برسد اما سفیدی های سفیده داخل کیک معلوم باشد. یعنی خیلی سفیده و مواد کیک را بهم نزنید تا کاملاً سفیده در کیک حل شود وگرنه کیک پف نمی کند. مانند تصویر زیر:

اضافه کردن سفیده تخم مرغ به خمیر کیک تولد خانگی

۹- طبق آموزش درآوردن کیک از قالب، قالب خود را آماده کنید. و همچنین در مورد روش جدا کردن کیک از قالب هم در آنجا توضیحات کامل داده شده است. خمیر کیک را در قالب بریزید و در فر قرار دهید .

آماده کردن قالب کیک تولد خوشمزه خانگی

قالب کیک را می توانید یک قالب با عمق زیاد انتخاب کنید مثلا قالب با عمق ۸ تا ۱۰ سانتی متر با قطر ۲۰ سانتی متر و بعد وسط آن را نصف کنید و بین آن را خامه قرار دهید یا قالب بزرگ اما با عمق کمتر برای مثال قالب ۲۰ در ۳۳ سانتی متر با عمق ۴ سانت بعد دو عدد شکل یکسان (مربع،مستطیل، دایره، قلب) از این قالب جدا کنیم و روی هم قرار دهیم.

ریختن خمیر کیک تولد خوشمزه خانگی

۴۰ دقیقه صبر کنید و اصلا در فر را باز نکنید. بعد از ۴۰ دقیقه با خلال دندان کیک را تست کنید اگر چیزی به آن نچسبید یعنی کیک آماده است. کیک را بیرون بیاورید تا کاملاً سرد شود.

توجه: کیک تولد را می توانید یک شب تا صبح بیرون بگذارید تا بیات شود. کیک بیات شده برای تولد خوشمزه تر می شود.

آماده شدن کیک تولد ساده و خوشمزه خانگی

مراحل تزیین و آماده سازی کیک تولد

تزیین کیک تولد خانگی

آماده کردن خامه قنادی برای کیک تولد

خامه قنادی را می توانید از سوپر مارکت ها تهیه کنید بهتر است نصف خامه قنادی که می گیرید چرب و نصف دیگه نیمه چرب باشد کیکتون خوشمزه تر می شود.

برای فرم گرفتن خامه قنادی نکات زیر را رعایت کنید:

  1. در جای خنک خامه زده شود. چون گرما باعث می شود خامه فرم نگیرد.
  2. موقع زدن خامه و بعد از آن یک ظرف یخ زیر خامه قرار دهید.
  3. وقتی یخ آن شروع به باز شدن کرد و برفک زیر ظرف خامه آب شد، آن را بزنید و آنقدر بزنید تا هیچ یخی در خامه باقی نمانده باشد وگرنه با باز شدن یخ باقی مانده در خامه فرم خامه از بین می رود.
  4. در ظرف استیل خامه را بزنید.

خامه وقتی فرم بگیرد در وسط ظرف جمع می شود و وقتی میله های همزن را در آن میزنید و بیرون می آورید خامه به آن می چسبد. و رد میله ها روی خامه باقی می ماند. برای فرم گرفتن خامه باید خامه را با همزن با دور تند حدود ۵ دقیقه در یک جهت بزنید.

آماده کردن شربت برای درست کردن کیک تولد خانگی

برای اینکه کیک تولد حالت نرم داشته باشد به شربت نیاز داریم برای درست کردن شربت مواد زیر را نیاز دارید:

  • ۳ قاشق غذا خوری پُر شکر
  • یک سوم لیوان آب
  • یک قاشق مربا خوری زعفران آب کرده (دلخواه)

مواد را روی حرارت قرار دهید تا شکر ها کاملاٌ حل شوند. به همین راحتی شربت آماده است فقط صبر کنید تا سرد شود بعد برای کیک استفاده کنید.

آماده کردن شربت و موز برای تزیین کیک تولد خانگی

مراحل قرار دادن لایه های کیک تولد

۱- ابتدا دو یا ۳ لایه کیک را که برش دادید با خلال دندان یا کارد کاملاً سوراخ سوراخ کنید. تا شربت به همه جای آن برسد.

۲- لایه ابتدایی را در پشت سینی یا سطح صاف قرار دهید و حدود ۴ الی ۵ قاشق غذا خوری شربت را روی آن در همه سطح کیک پخش کنید.

ریختن شربت روی لایه های کیک تولد

۳- با یک چاقوی پهن یا کاردک مخصوص صاف کردن خامه، روی لایه کیک را خامه بکشید. بعد روی آن گردو بریزید و بعد حلقه های موز قرار دهید.

آماده کردن لایه های کیک تولد خانگی

۴- لایه دوم را سوراخ سوراخ کنید روی آن را ۴ الی ۵ قاشق غذاخوری شربت بریزید و بعد روی لایه اول قرار دهید. (اگر دوست دارید کیک ۳ یا چهار لایه داشته باشید به همین ترتیب ادامه دهید.)

۵- حالا با کارد پهن رو و اطراف کیک را خامه بمالید تا تمام سطح کیک را بپوشاند تا می توانید خامه را صاف کنید.

۶- کیک را ۲ الی ۳ ساعت در یخچال قرار دهید تا خامه به کیک خوب بچسبد. همچنین خامه سرد شود و برای تزیین آماده شود. اگر عجله دارید نیم ساعت آن را در فریزر بگذارید.

بعد از این مراحل نوبت به تزیین کیک می رسد.

تزیین کیک تولد

چون می خواهیم یک کیک تولد خانگی ساده  درست کنیم برای همین تزیین هایی را توضیح می دهم که لازم نباشد کیک را کاملاً صاف و یک دست کنید.

با یک قیف خیلی ساده سر آن را حالت موج دار ببرید و اطراف کیک را با خامه بپوشانید و روی کیک را با گاناش یا دارژه های رنگی یا … بپوشانید.

یک قالب گل رز یا شکوفه را تهیه کنید و این قالب را سر قیف بزنید و قیف را سوراخ کنید. اطراف قالب را با قیف و این قالب ها خیلی ساده گل بزنید و بعد روی آن را با گاناش بپوشانید.

تزیین ساده و زیبا برای کیک تولد خانگی

یا حتی ساده تر روی کیک گاناش بزیزید و اجازه دهید روی بدنه کیک چکه کند.

تزیین کیک تولد با گاناش

یا با دراژه های رنگی تمام سطح کیک را با شکلات و دارژه بپوشانید.

طرز تهیه گاناش :

برای درست کردن گاناش مقدار برابر خامه صبحانه و شکلات تخته ای نیاز دارید. خامه را روی حرارت قرار دهید و مدام بهم بزنید تا شروع به جوشیدن کند. شعله گاز را خاموش کنید و بعد شکلات تخته ای را در خامه بریزید  و بهم بزنید تا کاملاً آب شود. بعد می توانید برای تزیین روی کیک استفاده کنید.

چند ایده ساده برای تزیین کیک تولد خانگی

ایده شماره یک برای تزیین ساده و زیبا کیک تولد خانگی

ایده شماره دو برای تزیین ساده و زیبا کیک تولد خانگی

ایده شماره سه برای تزیین ساده و زیبا کیک تولد خانگی

خوشحال می شوم اگر سوالی برای درست کردن این کیک تولد خانگی دارید در زیر همین نوشته بنویسید، اگر بتونم حتما جواب میدم. همچنین از ایده های ساده ای که برای تزیین کیک تولد دارید برامون بنویسید.

روش درست کردن کیک تولد خانگی آسان و خوشمزه با تصویر
5 از 2 رای

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *