آشپزیدستور آشپزی

کیک شکلاتی اسفنجی گردویی در فر و قابلمه با دستور امتحان شده و عالی

طرز تهیه کیک شکلاتی گردویی خیلی خوشمزه و اسفنجی و پوکاز میان انواع کیک، کیک‌های شکلاتی طرفدار بیشتری دارند و کمتر کسی پیدا می‌شود که یک کیک شکلاتی اسفنجی با بافت نرم و عطر عالی همراه با یک نوشیدنی داغ را رد کند. اگر دوست دارید یک کیک شکلاتی عالی و ساده درست کنید؛ این کیک شکلاتی اسفنجی گردویی رو بهتون پیشنهاد می‌دهم، رنگ این کیک کاملاً تیره می‌شود و یک کیک بدون شیر است.

روش تهیه کیک شکلاتی اسفنجی گردویی هم در فر و هم در قابلمه را خواهم گفت که اگر فر هم ندارید، بدون دردسر در قابلمه این کیک خوشمزه را درست کنید و از خوردن آن لذت ببرید.

توجه: اگر گردو در دسترستان نیست، نگران نباشید. گردو را می‌توانید از این دستور حذف کنید و یک کیک شکلاتی اسفنجی ساده درست کنید.

مواد لازم برای تهیه کیک شکلاتی گردویی

این کیک برای ۱۰ نفر کافی است.

  • آرد: ۲۵۰ گرم
  • شکر: ۲۵۰ گرم
  • آب جوش: یک لیوان
  • وانیل: یک چهارم قاشق چای خوری
  • بیکینگ پودر: یک قاشق غذاخوری
  • تخم مرغ: ۴ عدد
  • نمک: یک پنس
  • پودر کاکائو: ۵۰ گرم اگر پودر کاکائوتون تیره هست ۴۰ گرم هم کافی هست.
  • شکلات تخته‌ای تلخ مثلا ۶۸ تا ۷۵ درصد: ۳۰ تا ۴۰ گرم
  • روغن مایع: نصف لیوان دسته‌دار یا نصف پیمانه مخصوص شیرینی پزی
  • گردو نیمه خرد شده: نصف پیمانه (دلخواه)

تبدیل اندازه‌ها:

اگر ترازو ندارید از این مقادیر استفاده کنید:

  • هر لیوان آرد: معادل ۱۵۰ گرم است. (منظور از لیوان: لیوان دسته دار فرانسوی)
  • هر لیوان شکر: ۲۳۰ گرم است.

برای این کیک می‌توانید یک لیوان و دو سوم لیوان آرد اضافه کنید و یک لیوان شکر با یک قاشق غذا خوری سرپُر شکر استفاده کنید. پودر کاکائو تقریباً یک سوم لیوان لازم است. و برای شکلات میتونید از وزن روی بسته استفاده کنید و با تقسیم بر تعداد مربع‌های آن ببینید تقریباً چقدر باید شکلات بریزید.

اگر شکلاتتون خیلی تلخ هست، مثلاً ۷۵ درصد به بالا ۳۰ گرم کافی است؛ اما اگر شیرین‌تر است ۴۰ تا ۴۵ گرم اضافه کنید.

مراحل تهیه کیک شکلاتی اسفنجی

۱- ابتدا آرد، بیکینگ پودر، پودر کاکائو و یک پنس نمک را باهم مخلوط کنید و ۳ بار آن‌ها را الک کنید.

الک کردن آرد و پودر کاکائو کیک شکلاتی گردویی اسفنجی

۲- زرده و سفیده تخم مرغ را جدا کنید. سفیده را در یک جهت با دور تند همزن آنقدر بزنید که کاملاً پف کند و اگر ظرف را برعکس کنید، نریزید.

 

دقت کنید: برای اینکه سفیده پف کند، همزن با تمیز و خشک باشد و سفیده کاملاً از زرده جدا شده باشد و حتی یک قطره زرده در سفیده هم نباشد.

۳- یک لیوان آب جوش را روی شکلات تخته‌ای بریزید و بهم بزنید که شکلات در اثر گرما آب شود و تا وقتی زرده را بهم میزنید آب و شکلات کمی از حرارت بیافتد و داغ نباشد. گرم باشد اشکال ندارد.

مواد لازم برای درست کردن کیک شکلاتی اسفنجی گردویی

۳- زرده، شکر، وانیل را با همزن حدود ۲ دقیقه بزنید تا پف کند، و رنگ آن شیری و کش‌دار شود.

زدن زرده و سفیده کیک شکلاتی اسفنجی

 

 

۴- بعد از آن روغن را اضافه کنید و ۱۰ الی ۲۰ ثانیه در حدی که با مواد دیگر قاطی شود، با همزن بزنید.

۵- بعد از آن آب شکلاتی گرم را اضافه کنید و باز در حد قاطی شدن با همزن بزنید.

اضافه کردن شکلات تلخ به مواد کیک شکلاتی اسفنجی

۶- در مرحله بعد: با همزن خاموش یا لیسک، مخلوط آرد و کاکائو و بیکینگ پودر را در حالی که برای بار چهارم الک می‌کنید، کم کم و مرحله مرحله به آرد اضافه کنید و بهم بزنید.

۷- در انتها با قاشق چوبی یا پلاستیکی سفیده را در یک جهت آرام با تمام مواد کیک مخلوط کنید؛ اما خیلی بهم نزنید. باید کمی سفیدی سفیده در مواد مشخص باشد. سفیده اگر خیلی بهم بخورد، دیگر کیکتان اسفنجی و پفدار نمی‌شود. اگر نکات اسفنجی و پفدار شدن کیک را نمی‌دانید، حتما مطالعه کنید خیلی کمکتون میکند، کیکاتون خوب از آب دربیاد.

اضافه کردن سفیده تخم مرغ به مواد کیک اسفنجی شکلاتی گردویی

۸- مواد کیک را قالب کیک که از قبل آماده کرده‌اید و ته آن را کاغذ روغنی قرار داده‌اید بریزید. گردوهای نیمه خرد شده را روی سطح کیک پخش کنید.

ریختن خمیر کیک شکلاتی در قالب کیک

قالب کیک را در فر که از ۱۵ دقیقه قبل در حین آماده کردن خمیر کیک با دمای ۱۸۵ درجه روشن کرده‌اید، به مدت ۴۵ تا ۵۰ دقیقه قرار دهید، تا خوب بپزد. وقتی پخت و با یک خلال دندان وسط کیک بزنید اگر چیزی به آن نچسبید، یعنی کیک آمادست. آن از فر خارج کنید و بعد که کمی خنک شده از قالب خارج کنید و ببرید.

کیک شکلاتی اسفنجی گردویی آماده شده

توجه: من مواد کیک را ۱٫۵ برابر کردم برای این مقدار مواد قالب قطر ۲۰ سانتی کافی است.

اگر کیکتانون خوب نمی‌شود، این نکات را حتما بخوانید:

  1. ۵ علت خوابیدن پف کیک بعد از پخت
  2. علت های خمیری شدن کیک
  3. علت گود شدن و فرو رفتن وسط کیک 
  4. چیکار کنیم کیک گنبدی نشود؟

پخت کیک شکلاتی اسفنجی در قابلمه بدون فر:

اگر تا الان در قابلمه کیک درست نکردید، قبلاً ۳ روش برای تهیه کیک در قابلمه براتون نوشتم. روش و نکات گفته شده در آن را بخوانید. بهتون کمک میکنه هر کیکی را در قابلمه درست کنید.

برای این کیک می توانید از ماهیتابه دودر استفاده کنید و این مقدار مواد برای این ماهیتابه کافی است. ته ماهیتابه چرب کرده و کاغذ روغنی پهن کنید. ماهیتابه را با حرارت خیلی کم ۱۵ دقیقه قبل مثل فر گرم کنید.

خمیر کیک را داخل آن بریزید، روی آن گردو نیمه خرد شده ریخته و درب ماهیتابه را محکم ببنید و با حرارت خیلی کم و حتی با کمک شعله پخش کن، کیک به مدت ۴۰ تا ۵۰ دقیقه بپزد.

در حین پخت یعنی ۳۵ تا ۴۰ دقیقه اول اصلا در فر و قابلمه را باز نکنید وگرنه پف کیک می خوابد و بعد از اینکه سفیده را اضافه کردید، سعی کنید حتما فر و قابلمه داغ شده باشند که سریع کیک را داخل فر قرار دهید یا در قابلمه بریزید تا کیکتون خوب پف کند.

اینم از دستور یک کیک خوشمزه دیگه، یعنی: کیک شکلاتی اسفنجی گردویی، نوش جان 🙂

دستور پخت کیک شکلاتی اسفنجی بدون شیر خیلی خوشمزه و پف دار

همیشه مشتاق نظرات و بازخورد شما از دستورات و دیگر مطالب چاره‌دان هستم.

کپی‌کردن مطالب چاره‌دان به هرشیوه و هرعنوان جایز نیست. لطفاً به خواسته چاره‌دان احترام بگذارید
برچسب ها

نوشته های مشابه

‫۲ نظرها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا

چاره‌دان را دنبال کنید

سلام، تازه‌ترین مطالب ما در زمینه آشپزی، خانه‌داری و ترفندهای کاربردی دیگر را از دست ندهید و هرهفته داغ در ایمیلتان بخوانید.

ایمیل ندارید! از اینستاگرام ما را دنبال کنید.(کلیک کنید) 

بستن
بستن