آموزشی و کاربردیمهارت زندگی

روش های انتخاب میوه خوب و خرید بهترین سبزیجات برای ۲۲ میوه و سبزی متفاوت

روش های و ترفندهای انتخاب میوه خوب و بهترین سبزیجاتدانستن روش انتخاب میوه خوب یا خرید بهترین سبزیجات باعث می شود بهترین و به صرفه ترین خرید را داشته باشیم. از طرفی اگر بعد از کلی وقت گذاشتن برای خرید میوه یا سبزیجات، اگر انتخابی که کردیم کیفیت خوبی نداشته باشد خیلی دلسرد کننده است. بنابراین آشنایی با ترفندهای خرید بهترین میوه یا سبزیجات می تواند خیلی کمک کند و ما را از سردگمی در هنگام خرید میوه ها و سبزیجات بیرون بیاورد.

ترفندهای انتخاب میوه خوب از میوه های تابستانی

انتخاب میوه خوب از بین میوه های تابستانی به ما کمک می کند طعم عالی میوه های تابستانی را بهتر بچشیم.

هلو و شلیل

برای انتخاب هلو و شلیل خوب ابتدا آنها را کمی فشار دهید هلو و شلیل رسیده باید نرم باشند. بعد آنها را بو کنید. اگر هلو یا شلیلی که قصد خرید آن را دارید خوب و خوشمزه باشند، بوی هلو و شلیل بخوبی به مشامتان می رسد. اگر بوی خاصی نمی دهند احتمالاً بی مزه هستند.

انتخاب میوه تابستانی خوب انتخاب بهترین هلو و شلیل

آلبالو

برای تشخیص بهترین آلبالو باید به شکل آنها نگاه کنید. آلبالو باید اندازه کوچک حدود نصف گیلاس داشته باشد و رنگ آن قرمز باشد. اگر آلبالو زیادی روشن باشد یعنی نرسیده و اگر رنگ قرمز تیره داشته باشد، نشان می دهد که مانده و کهنه شده. اگر هم خیلی بزرگ باشد معمولاً طعم خوب آلبالو را ندارند و بی مزه هستند.

مطلب مرتبط: طرز تهیه مربا و شربت آلبالو خوشرنگ با تمام نکات آن

انتخاب میوه خوب انتخاب بهترین آلبالو

گیلاس

گیلاس خوب رنگ قرمز تیره و شفاف دارد و اندازه آن هم هرچه بزرگ تر باشد معمولاً مرغوب تر و خوش طعم تر است.

انتخاب میوه تابستانی خوب روش انتخاب بهترین گیلاس

 

 

هندوانه

۱- برای تشخیص هندوانه خوب اول از همه به ظاهر هندوانه توجه کنید که پوست تازه با رگه های سفید داشته باشند.

۲- بعد هندوانه را در دست بگیرید و روی آن بزنید اگر صدای طبل می دهد، یعنی صدا را خوب بر می گرداند، هندوانه رسیده وگرنه اگر صدای بم دارد یعنی هندوانه احتمالاً خام است و هنوز خوب نرسیده.

۳- انتها و ابتدای هندوانه را کمی فشار دهید اگر شل باشد احتمالاً هندوانه زیاد رس یا خراب است.

۴- روش دیگر این است که: در ابتدای هندوانه یعنی جایی که ساقه‌ی بوته هندوانه جدا شده، دست خود را بصورت دایره ای بچرخانید. اگر حالت موج دارد یعنی بالا پایین است، هندوانه رسیده و خوب است. اما اگر یک دست و صاف است هندوانه هنوز خوب نرسیده.

انتخاب میوه تابستانی خوب انتخاب بهترین هندوانه

طالبی

طالبی خوب پوست سبز کم‌رنگ و یا زرد دارد و اگر آن را فشار دهید نباید خیلی شل باشد. وگرنه نشان از زیادرس یا خراب بودن طالبی است. همچنین آن را بو کنید باید بوی طالبی را خیلی خوب حس کنید. اگر بوی طالبی نداشته باشد، طالبی که انتخاب کردید بی مزه است.

روی پوست طالبی نباید خال زدگی باشد اگر ابتدای طالبی کمی نرم باشد اشکال ندارد نشان از رسیده بودن آن است.

انتخاب میوه تابستانی خوب انتخاب بهترین طالبی

خربزه

خربزه خوب پوست زبر و تازه دارد و بوی خربزه میدهد. همچین روی پوست آن را نگاه کنید تا خال زدگی نداشته باشد این خال زدگی می تواند نشان از کرم زدگی و خراب شدن خربزه باشد. همچنین باید سفت باشد. اگر آن را فشار دهید نرم نیست.

انتخاب میوه تابستانی خوب انتخاب بهترین خربزه مشهدی

انبه

انبه خوب باید نرم باشد و پوست سالم و زرد رنگ (برای انبه زرد) داشته باشد. اگر روی آن خال سیاه باشد آن انبه را نخرید شاید خراب و ترش شده باشد.

روش انتخاب بهترین انبه انتخاب میوه خوب تابستانی

آناناس

۱- برگ های آناناس کاملاً رسیده، سبز تیره مایل به قهوه‌ای دارد و انتهای برگ ها هم کمی پلاسیده و خشک و قهوه‌ای شده. اگر برگ های سبز داشته باشند نشانه‌ی آن است که میوه خیلی زود چیده شده است و هنوز کال است.

۲- رنگ خود آناناس باید به زرد یا قهوه‌ای بزند تا سبز، هرچه سبز تر باشد یعنی کال تر است.

۳- آناناس نباید خیلی بوی تند، یا بوی ترشی بدهد. وگرنه شاید خیلی رسیده و درحال خراب شدن است. اگر هم بوی خاصی ندهد یعنی کال هست و نرسیده. بهترین بو برای آناناس بوی طبیعی آناناس و شیرین است.

۴- آناناس نباید لهیده باشد یا سوراخ داشته باشد وگرنه خراب است.

۵- روش دیگر این است که برگ های آن را به بالا بکشید، اگر راحت کنده شود یعنی رسیده است. اما توجه کنید اگر خیلی هم راحت جدا شد، ممکن است آناناس خراب شده باشد. آن را بو کنید تا بوی ترشی و خرابی ندهد.

۶- آناناسی رسیده نه خیلی سفت است نه خیلی نرم و شل، آناناس خوب باید گوشت پر آب و نرم و قابل انعطاف داشته­ باشد و نسبت به حجمش سنگین تر باشد.

در مورد روش تشخیص آناناس رسیده نحوه استفاده از آناناس کال و ۲ روش برای برش آناناس در این پست بخوانید.

انتخاب میوه تابستانی خوب انتخاب بهترین آناناس - چاره دان

توت فرنگی

توت فرنگی باید رنگ قرمز پررنگ و تیره داشته باشد. اگر رنگ قرمز روشن دارد بی مزه و نارس است. اندازه آن نباید خیلی بزرگ باشد. اگر خیلی بزرگ باشد گلخانه ای و بی مزه هست. همچنین اگر توت فرنگی خوب باشد باید بوی توت فرنگی را از فاصله ۲۰ تا ۳۰ سانتی متری توت ها حس کنید.

مطلب مرتبط: طرز تهیه مربای توت فرنگی درسته و خوشمزه

انتخاب میوه تابستانی خوب انتخاب بهترین توت فرنگی

لیمو ترش

برای انتخاب لیمو خوب:

  • باید آن را در دست بگیرید و پوست آن باید شفاف،نازک، تازه و نرم باشد.
  • با فشردن آن صدای آب لیمو را حس کنید.
  • از همه مهم تر و واضح تر، باید لیمو سنگین باشد. سنگین بودن لیمو نشان از آبدار بودن آن است.

مطلب مرتبط:  طرز تهیه آبلیمو تازه و روش نگهداری طولانی مدت آن تا خراب و سیاه نشود

انتخاب میوه تابستانی خوب انتخاب بهترین لیمو

موز

پوست موز باید تازه و بدون سیاهی باشد و رنگ آن کاملاً زرد باشد. اگر سبز باشد هنوز نرسیده و طعم گس دارد. اگر روی موز خال های کوچک سیاه می بینید این موز را حتماً انتخاب کنید. این موز کاملاً رسیده و خیلی شیرین است.

مطلب مرتبط: ۶ روش نگهداری طولانی مدت موز بدون اینکه سیاه شود

انتخاب میوه تابستانی خوب روش انتخاب بهترین موز

خیار

خیار باید پوست تازه و شفاف داشته باشد و اندازه آن نباید خیلی بزرگ باشد. اگر دنبال یک خیار با بو و طعم واقعی خیار هستید، خیار های محلی را انتخاب کنید. خیار گلخانه ای کمتر بو و طعم خیار را دارند اما ظاهر قشنگ تری دارند.

خیار را اگر فشار دهید، نباید نرم باشد. خیار تازه کاملاً سفت است و پوست آن شفاف است.

انتخاب میوه تابستانی خوب روش انتخاب بهترین خیار

گلابی

گلابی رسیده رنگ زرد دارد. اگر رنگ گلابی سبز کم رنگ باشد هنوز خوب نرسیده. گلابی خوب اگر آن را در دست بگیرید و کمی فشار دهید نرم است و اگر آن را بو کنید بوی گلابی را به خوبی استشمام می کنید.

انتخاب میوه تابستانی خوب انتخاب بهترین گلابی

 

روش های انتخاب بهترین میوه های زمستانی

برای انتخاب میوه خوب از میوه های زمستانی هم راهکارهای خاصی وجود دارد که در ادامه با آنها آشنا می شویم.

پرتقال

پرتقال خوب و آبدار در وهله اول باید اگر دست بگیرید سنگین باشد. اگر پرتقال سبک باشد نشان می دهد که آبدار نیست. پرتقال خوب باید پوست نازک داشته باشد. تازه بودن و شفاف بودن پوست پرتقال نشان از تازگی آن است.

پوست پرتقال را اگر فشار دهید، نباید فرورفته بماند و همچنین نباید زیاد فشرده شود وگرنه آبدار نیست.

انتخاب میوه زمستانی خوب انتخاب بهترین پرتقال

نارنگی

برای انتخاب نارنگی خوب اول از همه به شکل آن نگاه کنید. نارنگی ملس و شیرین باید رنگ نارنجی داشته باشد. اگر رنگ آن سبز باشد نارنگی ترش و نارس است. پوست نارنگی تازه باید شفاف باشد. نارنگی خوب و رسیده باید پوست نازک و پفکی داشته باشد و به راحتی از میوه جدا شود.

انتخاب میوه زمستانی خوب انتخاب بهترین نارنگی

انار

تشخیص انار خوب مثل هندوانه کمی سخت است. اما باز راهکارهایی دارد.

انار خوب باید نسبت به اندازه اش سنگین باشد که نشان از آبدار بودن آن است. همچنین خیلی گرد و یکدست نباشد و کج و معوج و دارای برآمدگی باشد.

برای تشخیص انار خوب و آبدار به پوست آن نگاه کنید. رنگ آن باید قرمز یا قرمز مایل به قهوه ای باشد. پوست انار باید نازک باشد. برای تشخیص پوست نازک بدون انار:

  • باید برامدگی دانه های انار را روی پوست آن حس کنید. اگر این برامدگی ها را فشار دهید صدای آب انار را می شنوید که نشان از آبدار بودن انار است.
  • تاج یا کلاهک انار باید کمر باریک باشد. اگر حالت استوانه ای داشته باشد، انار کال و پوست آن کلفت است.

پوست انار باید بدون لک سیاه و شفاف باشد. انارهایی که ته آنها سیاه و حالت آفتاب سوختگی دارد را انتخاب نکنید.

تاج انار نباید سبز رنگ باشد. اگر سبز باشد یعنی انار هنوز نرسیده.

انتخاب میوه زمستانی خوب انتخاب بهترین انار

روش های انتخاب بهترین سبزیجات

انتخاب بهترین سبزیجات هم مهم است چرا که اگر سبزیجاتی که تهیه می کنیم خوب انتخاب شوند، غذاهایی که با آنها تهیه می شود طعم عالی تری دارند.

بادمجان

بادمجان تازه و شیرین باید:

  • پوست سیاه یا بنفش تیره یا سیاه با رگه های سفید اما شفاف داشته باشد.
  • اندازه آن نباید خیلی بزرگ یا کوچک باشد.
  • همچنین اگر آن را فشار دهید، نباید خیلی نرم یا خیلی سفت باشد. اگر خیلی سفت باشد یعنی کال هست و اگر خیلی نرم باشد یعنی کهنه شده.
  • رنگ بادمجان باید یکدست باشد و جایی از آن سبز نباشد.

مطلب مرتبط: ۶ روش برای سرخ کردن بادمجان با روغن کم

انتخاب سبزیجات خوب روش انتخاب بهترین بادمجان

بامیه

برای انتخاب بامیه خوب باید بامیه هایی را انتخاب کنید که که کوچک و نرم باشند. بامیه اگر سفت باشد، هرچه بپزد هم نرم نمی شود. بامیه هرچه کوچک تر باشد نرم تر شیرین تر و خوشمزه تر است.

انتخاب سبزیجات خوب انتخاب بهترین بامیه - چاره دان

اسفناج

اسفناج باید برگ های سبز بزرگ و تازه داشته باشد. برگ اسفناج باید از ساقه آن بیشتر باشد.

مطلب مرتبط: نگهداری طولانی مدت سبزی خوردن

انتخاب سبزیجات خوب انتخاب بهترین اسفناج

سیب زمینی 

سیب زمینی نباید خیلی بزرگ باشد. پوست آن باید تازه و نازک باشد. روی آن سبز رنگ یا ریشه زده نباشد. سبز زمینی سبز رنگ تلخ و سمی است و اگر ریشه زده باشد یعنی کهنه شده است.

مطلب مرتبط: چرا نباید قسمت های سبز سیب زمینی را بخوریم؟

انتخاب سبزیجات خوب انتخاب بهترین سیب زمینی

پیاز

سعی کنید برای انتخاب پیاز خوب، پیاز های متوسط یا کوچک را انتخاب کنید. پیازهای خیلی بزرگ شاید زیادرس و پوک شده باشند. پوست پیاز باید کاملاً سالم و تازه باشد. پیاز خوب باید سفت باشد. اگر نرم بود زیاد رس و در حال خراب شدن است.

پیاز سفید معمولاً برای خوردن و پیاز زرد برای سرخ کردن مناسب تر است..

ترفند: برای نگهداری طولانی مدت پیاز و سیب زمینی آنها را خارج از یخچال در جای خنک و کم نور و خارج از نایلون نگهداری کنید.

شما برای انتخاب میوه خوب چه ترفندهایی را بکار می گیرید؟ لطفاً از روش های دیگری که خودتان برای انتخاب بهترین میوه و سبزیجات مختلف استفاده می کنید، برامون بنویسید.

حتی اگر میوه یا سبزی در اینجا ذکر نشده هم می توانید به کاملتر شدن این پست کمک کنید و روش انتخاب بهتر آن را برامون بنویسید.

انتخاب سبزیجات خوب انتخاب بهترین پیاز - چاره دان

۴.۷/۵ - (۶ امتیاز)
کپی‌کردن مطالب چاره‌دان به هرشیوه و هرعنوان جایز نیست. لطفاً به خواسته چاره‌دان احترام بگذارید

سعیده اسلامیان

طراح و نویسنده سایت چاره دان؛ عاشق برنامه‌نویسی، نوشتن و آشپزی هستم و هر سه به من آرامش می‌دهند. امیدوارم و سعی می‌کنم که چاره‌دان را دوست داشته باشید و آن را دنبال کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا