خانه داری

بهترین روش های تازه ماندن کاهو حتی تا ۳ هفته

روش های تازه ماندن کاهو تا 3 هفته کاهو برگ یا پیچکاهو یکی از سبزیجاتی هست که در سالادهای ما جایگاه ویژه‌ای دارد. بنابراین شاید هر چند روز یا هفته‌ای یکبار یک کاهو بخریم. کاهی اوقات برای صرفه‌جویی در زمان و یا هزینه تصمیم می‌گیریم چندتا کاهو را یکجا بخریم. اما بعد از آن مسئله‌ای که وجود دارد تازه نگه داشتن کاهو برای بیشتر از یک هفته است. خوشبختانه ترفندهایی برای تازه ماندن کاهو برگ یا پیچ برای مدت ۳ الی ۴ هفته وجود دارد که با بهترین آنها در ادامه آشنا می شویم.

۱- تازه ماندن کاهو تا ۱ هفته

ساده ترین روش برای نگهداری طولانی مدت کاهو این است که آن را داخل نایلون بگذارید تا به آن هوا و رطوبت نرسد. داخل نایلون چند عدد دستمال کاغذی قرار دهید تا رطوبت موجود در نایلون را بگیرد و از پلاسیده شدن برگ های کاهو جلوگیری کند.

نایلون کاهو را در یخچال به دور از میوه ها و سبزی های دیگر از جمله گوجه و سیب قرار دهید. با این ترفند تا یک هفته کاهو کاملاً تازه می ماند.

حتما بخوانید: ۲ روش برای تازه نگه داشتن طولانی مدت سبزی خوردن

۲- تازه ماندن کاهو شسته یا خورد شده

اگر کاهو را شسته باشید یا حتی خورد کرده باشید. باز هم راهی برای تازه نگه داشتن آن تا یک الی دو هفته وجود دارد.

بعد از شستن برگ های کاهو، صبر کنید تا آب برگ های کاهو کاملاً گرفته شود.

یک ظرف پلاستیکی دردار را انتخاب کنید ته آن را دستمال آشپزخانه کاغذی یا دستمال کاغذی بگذارید. یک ردیف کاهو داخل آن قرار دهید. یک دستمال دیگر روی آن قرار دهید و دوباره یک ردیف کاهو بگذارید. اینکار را ادامه دهید تا کاهوها تمام شوند.

تازه نگه داشتن کاهو شسته یا خورد شده

در آخر روی ظرف را با دستمال کاغذی بپوشانید و درب ظرف را محکم ببندید. تا هوا و رطوبت به کاهوها نرسد. ظرف حاوی کاهو را در یخچال نگهداری کنید.

هر بار مقدار مورد نیاز خود را از ظرف بردارید، درب ظرف را سریع ببندید و در یخچال قرار دهید. با این روش حداقل یک هفته کاهوهای خورد شده سالم می مانند.

حتما بخوانید: روش های نگهداری طولانی مدت موز

۳- تازه نگه داشتن کاهو برگ یا پیچ تا ۳ الی ۴ هفته

یک روش عالی برای تازه ماندن کاهو این است که :

قسمت انتهای کاهو را با چاقو ببرید.

کاهو را بدون اینکه بشویید، در یک نایلون زیپ دار قرار دهید.

تازه ماندن کاهو در پلاستیک زیپ دار بدون هوا

هوای نایلون را خالی کنید و زیپ آن را ببنید.

یک نی را از گوشه زیپ آن وارد نایلون کنید و هوای آن را با دهان بیرون بکشید تا پلاستیک چروک شود و اطراف کاهو کاملاً بدون هوا شود. نایلون را در یخچال نگهداری کنید.

اینکار باعث می شود هوا که موجب پلاسیده شدن کاهو می شود، به آن نرسد. همچنین کاهو از برخورد با گاز تولید شده توسط دیگر میوه ها و سبزی های داخل یخچال در امان بماند در نتیجه مدت زمان زیادی تازه باقی بماند.

تازه نگه داشتن کاهو در پلاستیک زیپ دار بدون هوا

حتما بخوانید:ترفندهایی برای تازه نگه داشتن انواع میوه ها

۴- نگهداری کاهو برگ یا پیچ تا بیشتر از دو هفته

در این روش باید انتهای کاهو را جدا کنید.

نگهداری طولانی مدت کاهو و تازه ماندن کاهو پیچ یا برگ برای بیشتر از دو هفته

کاهو را بدون اینکه برگ های آن را از هم باز کنید زیر آب بگیرید تا گل، حشرات و دیگر مواد روی کاهو از بین برود.

شستن کاهو در روش سوم تازه ماندن کاهو

۵ الی ۱۰ دقیقه کاهو را در آبکش قرار دهید تا آب آن برود. اما لازم نیست  بطور کامل خشک شود. کمی رطوبت داشته باشد اشکالی ندارد.

چند دستمال کاغذی یا دستمال آشپزخانه کاغذی دور کاهو بپیچید. آن را داخل کیسه پلاستیکی قرار دهید. در کیسه را محکم گره بزنید و داخل یخچال قرار دهید.

کاهو را در دستمال سفره کاغذی بپیچید در روش سوم تازه ماندن کاهو

کاهو را در نایلون بپیچید در روش سوم تازه ماندن کاهو

با این ترفند کاهو تا بیش از دو هفته تازه می ماند.

تازه ماندن کاهو بعد از 2 الی 3 هفته

۵- تازه نگه داشتن کاهو تا ۳ هفته

انتهای کاهو را ببرید.

بدون آنکه آنها را بشویید، هر کاهو را داخل دستمال آشپزخانه کاغذی یا دستمال کاغذی معمولی بپیچید.

تازه نگه داشتن کاهو برای بیشتر از 3 هفته

همه کاهو را در یک نایلون قرار دهید و داخل یخچال نگهداری کنید.

گذاشتن کاهو های پیچیده شده در دستمال سفره در یخچال برای تازه ماندن آنها

چند نکته برای تازه نگه داشتن کاهو حتی تا دو سه روز:

حتی اگر هربار تنها یک کاهو می خرید، لازم است نکاتی را رعایت کنید که تا یک الی دوز بعدهم که قرار است کاهو مصرف شود، تازه و سرحال باقی بماند.

  • همیشه کاهو را در نایلون نگه دارید. یک دستمال کاغذی داخل نایلون آن قرار دهید تا رطوبت کاهو را بگیرد.
  • کاهو را دور از سیب و گوجه قرار دهید. چون این دو میوه گاز اتلین تولید می کنند و موجب می شود کاهو زودتر پلاسیده شود.
  • تا لازم نشده کاهو را نشویید. هرچه برگ های کاهو را از رطوبت دور نگه دارید زمان بیشتر تازه می ماند.
  • کاهو باید در یخچال نگهداری شود. دما و رطوبت دو عامل مهم در پلاسیده شدن کاهو هستند.

من خودم همیشه از روش اول برای تازه ماندن کاهو استفاده می کنم. چون همیشه یک الی دو عدد کاهو بیشتر نمی خرم، با این روش تا مدتی که ازشون استفاده می کنم کاملاً تازه می مانند. روش های دیگه رو هنوز امتحان نکردم. اگر هر کدام از این روش ها را برای تازه نگه داشتن کاهو امتحان کردید، نتیجه‌ای که گرفتید برامون بنویسید تا دیگر دوستان بهترین انتخاب را داشته باشند.

۴.۲/۵ - (۱۱ امتیاز)
کپی‌کردن مطالب چاره‌دان به هرشیوه و هرعنوان جایز نیست. لطفاً به خواسته چاره‌دان احترام بگذارید

سعیده اسلامیان

طراح و نویسنده سایت چاره دان؛ عاشق برنامه‌نویسی، نوشتن و آشپزی هستم و هر سه به من آرامش می‌دهند. امیدوارم و سعی می‌کنم که چاره‌دان را دوست داشته باشید و آن را دنبال کنید.

نوشته های مشابه

‫۲ دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا