آشپزیدستور آشپزی

آموزش ۴ سس شکلاتی خوشمزه برای روی کیک و دسر

4 دستور خوشمزه و متفاوت برای درست کردن سس شکلاتی برای روی کیک و دسریکی از خوشمزه‌ترین، زیباترین و ساده‌ترین تزیینات برای کیک و دسر و پوشش روی کیک استفاده از سس شکلاتی بعنوان کرم است. در اینجا با ۴ دستور متفاوت برای درست کردن سس شکلاتی خوشمزه برای تزیین روی کیک و دسر آشنا می‌شویم.

۱- طرز تهیه گاناش

یکی از ساده‌ترین و البته خوشمزه‌ترین سس‌های شکلاتی، گاناش هست که هم بعنوان سس و هم برای روکش انواع کیک مانند کیک تولد استفاده می‌شود. که برای تهیه آن مواد زیر را نیاز دارید:

  • خامه صبحانه: ۱۰۰ گرم
  • شکلات تخته‌ای: ۱۰۰ تا ۲۰۰ گرم

طرز تهیه گاناش خیلی ساده است و شاید کمتر از ۲ دقیقه طول بکشد:

  1. خامه صبحانه را روی حرارت متوسط قرار دهید و مدام بهم بزنید تا شروع به جوشیدن کند.
  2. وقتی خامه جوشید، گاز را خاموش کنید و بعد شکلات تخته‌ای را به آن اضافه کنید.
  3. خامه و شکلات را بهم بزنید تا شکلات در خامه حل شود.
  4. گاناش بعد از سرد شدن غلیظ می‌شود، بنابراین تا گرم است برای تزیین روی کیک و دسر استفاده کنید.

طرز تهیه گاناش شکلاتی با خامه و شکلات تخته ای

 

نکات:

اگر لازم نیست خیلی کرمی که روی کیک و دسر استفاده می کنید غلیظ باشد، ۱۰۰ گرم شکلات (به اندازه مقدار خامه) کافی است. اما اگر قرار است کرمتان غلیظ باشد و بعنوان روکش کیک یا دسر استفاده کنید هرچه خامه استفاده می‌کنید دو برابر آن باید شکلات تخته‌ای یا کمی بیشتر شکلات اضافه کنید.

شکلات را زمانی به خامه اضافه کنید که حرارت گاز خاموش است. اگر روی حرارت شکلات اضافه کنید، شفافیت و یکدستی سستون از بین می‌رود. و دانه‌های ریز سفید در سس ایجاد می‌شود.

اگر شکلات در خامه کاملاً حل نشد، با روش بنماری یا حرارت خیلی کم و هم زدن مداوم تمام شکلات را در خامه حل کنید.

در صورتیکه قصد دارید برای روکش کردن کیک، گاناش را فرم بدهید. باید سستون غلیظ باشد و صبر کنید وقتی گاناش سرد شد، با همزن ۵ الی ۶ دقیقه آن را بزنید تا فرم بگیرد.

۲- طرز تهیه سس شکلاتی با پودر کاکائو

یکی دیگر از سس‌های شکلاتی برای روی کیک و دسر که می‌توانید استفاده کنید و انصافاً سس خوشمزه‌ای هم می‌شود، سس شکلاتی با پودر کاکائو است:

مواد لازم:

  • آرد گندم: ۱ قاشق غذاخوری
  • شکر: یک دوم پیمانه
  • نمک: یک پنس
  • پودر کاکائو: ۱۰۰ گرم پودر کاکائو (یک پیمانه)
  • کره: یک تا دو قاشق غذاخوری
  • شیر: ۲ پیمانه شیر
  • وانیل: یک چهارم قاشق چای خوری

ابتدا تمام مواد خشک یعنی شکر، وانیل، نمک، آرد و پودر کاکائو را مخلوط می کنیم تا یکدست شوند.

 

طرز تهیه سس شکلاتی بدون خامه با پودر کاکائو

شیر و کره را روی حرارت متوسط قرار می‌دهیم. کم کم  مواد خشک را به شیر و کره اضافه می‌کنیم و بهم می‌زنیم تا در شیر گلوله گلوله نشوند.

وقتی شیر شروع به جوشیدن کرد، حدود ۵ دقیقه صبر می‌کنیم تا به غلظت تقریباً برابر ارده یا فرنی برسد. (سس شکلاتی بعد از سرد شدن غلیظ می‌شود.)

تا سس گرم است برای تزیین روی کیک و دسر استفاده می کنیم.

حتما بخوانید: طرز تهیه کیک خیس شکلاتی کم روغن و خیلی خوشمزه

طرز تهیه سس شکلاتی با پودر کاکائو و آرد برای تزیین روی کیک

۳- دستور سس شکلاتی بدون خامه و کره

  • نشاسته ذرت: یک قاشق غذاخوری سرپر
  • پودر کاکائو: ۳ ق غذاخوری سر پُر
  • شکر: نصف لیوان
  • شیر: ۲ لیوان
  • ۵۰تا ۷۵ گرم شکلات تخته‌ای (تلخ یا شیرین با توجه به سلیقه خودتون)

نشاسته را با دو قاشق غذاخوری آب سرد حل کنید، همراه با شیر و شکر روی حرارت قرار دهید و کم کم پودر کاکائو را اضافه کنید و بهم بزنید. بعد از ۲ دقیقه شکلات تخته‌ای را هم اضافه می‌کنیم و بهم می‌زنیم تا غلظت سس ما تقریباً کمی از فرنی رقیق‌تر یا به اندازه غلظت ارده برسد.

بعد سس گرم را روی کیک یا دسر می‌ریزیم. این سس هم بعد از سرد شدن غلیظ می‌شود.

حتما بخوانید: طرز تهیه کیک کافی شاپی شکلاتی

۴- سس شکلاتی بدون آرد و خامه با پودر کاکائو

  • شکر: نصف پیمانه
  • شیر: یک پیمانه
  • کره: یک چهارم پیمانه
  • پودر کاکائو: ۲ قاشق غذا خوری سر پُر

همه مواد را باهم مخلوط می‌کنیم، روی حرارت متوسط قرار می دهیم تا بجوشد و غلیظ شود. غلظت این سس بعد از سرد شدن چون آرد ندارد، خیلی بیشتر نمی‌شود. بنابراین بیشتر بعنوان سس استفاده می‌شود و برای رو کش کردن کیک مناسب نیست. اما می‌توانید برای تزیین کیک روی کیک بریزید.

 

طرز تهیه سس شکلاتی بدون خامه و آرد

ترفند: اگر سس شکلاتون خیلی رقیق هست، برای اینکه به خورد کیک برود، جای جای کیک را با خلال دندان سوراخ کنید. البته برای غلیظ کردن سس می‌توانید از کمی آرد یا آرد نشاسته که در آب حل کرده‌اید هم در حین پخت استفاده کنید.

توجه: میزان شیرینی سس شکلات سلیقه ای هست اگر دوست دارید سستون شیرین تر شود مقدار شکر را بیشتر کنید.

از هر کدوم از این دستورات برای درست کردن سس شکلاتی استفاده کردید لطفاً از طعمش بنویسید.

۴.۱/۵ - (۱۰۵ امتیاز)
کپی‌کردن مطالب چاره‌دان به هرشیوه و هرعنوان جایز نیست. لطفاً به خواسته چاره‌دان احترام بگذارید

سعیده اسلامیان

طراح و نویسنده سایت چاره دان؛ عاشق برنامه‌نویسی، نوشتن و آشپزی هستم و هر سه به من آرامش می‌دهند. امیدوارم و سعی می‌کنم که چاره‌دان را دوست داشته باشید و آن را دنبال کنید.

نوشته های مشابه

‫۲۰ دیدگاه ها

    1. سلام بستگی داره برا کیک بخواید چه تزیینی انجام بدید همشون تقریبا برای یک کیک که روش رو کامل با سس بپوشونید کافیه اگر زیاد اومد میتونیم تا یک الی دو هفته داخل یخچال نگهداری کنید.

  1. سلااام
    من دستور دومی رو امتحان کردم و هنوز طعم سس سردشده‌اش رو تست نکردم، ولی بعد از تزئین که چشیدمش به نظر شبیه فرنی کاکائویی بود. فکر میکنم میتونه خوشمزه باشه.
    thank you so much :))
    سفره‌تون همیشه پر برکت و شاد.

    1. سلام ممنونم از دعای قشنگتون سلامت باشید 🙂 من خودم دیگه تقریبا همه کیکام رو با این سسا تزیین می کنم و اصلا شکلات استفاده نمی کنم خیلی به صرفه تر هستند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا