آشپزیترفند و تجربه آشپزی

۲ راز برای خوشمزه شدن خورشت قیمه که خورشتتان را عالی می کند

نکات خوشمزه شدن خورشت قیمهبرای خوشمزه شدن خورشت قیمه نکات مهمی وجود دارد. که در ادامه بطور خلاصه به آن ها اشاره می کنم که اگر رعایت نمی کردید، حتما آن ها را در نظر داشته باشید. اما در بین این نکات ۲ راز مهم وجود دارد که در کمتر جایی به آن اشاره شده و شاید تا الان نشنیده باشید و برای خوشمزه شدن قیمه خیلی مهم هستند. در این پست به این ۲ راز می‌پردازم.

نکات خوشمزه شدن خورشت قیمه:

  • آب کردن لپه حداقل ۲۰ دقیقه قبل از پخت خورشت؛
  • استفاده از گوشت گوسفندی و تازه و ترجیحاً استخوان دار؛
  • اضافه کردن آب قلم به خورشت؛
  • در خورشت قیمه همیشه از لیمو عمانی استفاده کنید و بهتر است از آبلیمو بجای لیمو استفاده نکنید.
  • در خورشت همیشه از خلال سیب زمینی که خودتون تازه سرخ کردید استفاده کنید و چیپس خلالی استفاده نکنید.
  • حداقل ۱۵ دقیقه گوشت را با دمای کم همراه با پیاز نگینی شده سرخ کنید تا بوی زهم گوشت گرفته شود.
  • تفت دادن ادویه و رب گوجه خورشت قیمه تا بوی خامی زردچوبه و رب گوجه گرفته شود.

این نکات همه درست است و رعایت آن‌ها باعث خوشمزه شدن خورشت قیمه ما می‌شود. اما همانطور که در ابتدا گفتم در اینجا می‌خواهیم دو نکته مهم را بیان کنم که تأثیر زیادی در خوشمزه تر شدن خورشت قیمه ما دارد. اما خیلی از ما یا از آن بی اطلاعیم یا آن را رعایت نمی‌کنیم.

حتماً بخوانید: نکات ریز آشپزی که همیشه بکارتان می آید.

۱-پخت خورشت قیمه با طعم عالی تنها با یک ادویه :

همان طور که می‌دانید، ادویه‌ها برای هر غذایی لازم هستند و عطر و طعم متفاوت به غذاها می‌دهند. بنابراین میتوان با انتخاب ادویه مناسب، یک خورشت قیمه خوشمزه و خوش عطر داشته باشیم.

برای خورشت قیمه استفاده از دارچین خیلی مهم است. اگر اغراق نکرده باشم، راز متفاوت شدن طعم خورشت قیمه همین دارچین است.

در خورشت خود با توجه به مقدار خورشت و تعداد نفرات برای مثال برای ۴ نفر یک قاشق چای‌خوری دارچین به خورشت خود اضافه کنید و ببینید با یک کار کوچک، چقدر طعم و عطر خورشت شما فرق می‌کند و عالی می‌شود. حتماً امتحان کنید.

استفاده از دارچین در قیمه بادمجان هم باعث خوشمزه شدن خورشت قیمه بادمجان شما می شود و جز نکات مهم خوشمزه شدن خورشت بادمجان است.

برای خورشت قیمه می توانید موقع تفت دادن گوشت از ادویه مخلوط برای همه غذاها که دستور آن را براتون نوشتم استفاده کنید. اما وقتی که لپه و گوشت پخت همراه با اضافه کردن لیمو عمانی باید یک برای هر چهار نفر حدود یک قاشق چای خوری سرخالی دارچین هم به خورشت بزنید.

۲- خوشمزه شدن خورشت قیمه با یک کار کوچک دیگر:

راز دومی که باعث می شود خورشت شما خوشمزه تر از دیگر خورشت ها باشد؛ این است که لپه را تفت دهید یا از قبل نیم پز کنید.

در هنگام سرخ کردن گوشت بعد از سرخ کردن گوشت لپه‌ای که قبلاً آب کردید را با گوشت، چند دقیقه تفت دهید. اینکار باعث می‌شود طعم و بوی بد لپه گرفته شود و خورشت شما عالی شود بعلاوه از وا رفتن لپه در خورشت جلوگیری می کند.

یا اینکه لپه را با آب کم، ۱۵ دقیقه نیم پز کنید. اینکار کف و بوی لپه را می گیرد. در نتیجه خورشت بوی آبگوشت و خامی لپه را نمی گیرد. چون لپه نیم پز شده و اگر زود به خورشت اضافه کنید وا می رود؛ در نیم ساعت آخر آن را به خورشت اضافه کنید. در مورد آن در مطلب چیکار کنیم لپه خورشت قیمه خوشرنگ شود و له نشود؟ بیشتر توضیح دادم.

من این دو ترفند را برای پخت خورشت قیمه خودم همیشه بکار می گیریم و تجربه من این است که رعایت کردن آن‌ها تأثیر زیادی در خوشمزه شدن خورشت قیمه من دارد.

با رعایت این دو نکته ساده و نکاتی که در ابتدا اشاره کردم. قیمه های شما طعم خورشت قیمه نذری خوشمزه را می گیرد.

دوستان در نظرات هم به نکات خوبی اشاره کردند، حتما آن ها را هم بخوانید.

شما برای خوشمزه شدن خورشت های خود چه ترفندهایی را بکار می گیرید؟ لطفاً تجربه خود را با ما در میان بگذارید.

۴.۲/۵ - (۷۵ امتیاز)
کپی‌کردن مطالب چاره‌دان به هرشیوه و هرعنوان جایز نیست. لطفاً به خواسته چاره‌دان احترام بگذارید

سعیده اسلامیان

طراح و نویسنده سایت چاره دان؛ عاشق برنامه‌نویسی، نوشتن و آشپزی هستم و هر سه به من آرامش می‌دهند. امیدوارم و سعی می‌کنم که چاره‌دان را دوست داشته باشید و آن را دنبال کنید.

نوشته های مشابه

‫۱۶ دیدگاه ها

  1. سلام
    قیمه های من عالی میشن
    ۱. بجای نمک بهش لعاب برنج اضافه کنید. من برنج رو با آب کم میپزم تا لعاب غلیط تر بهم بده
    ۲. قیمه . آبگوشت . قورمه سبزی کلا این مدل غذاها رو من مثل برنج پارچه دمی میزارم
    ۳. یک بار توی غذا آب میریزم همون اول آب ریختم دیگه سعی میکنم آب به غذا اضافه نکنم
    ۴. نکته جالب و مهم برای حلیم زدن قیمه قوره و هرچی من یک سیب زمینی درسته توش میندازم اصلا مزه آبگوشت نمیگیره

  2. سلام.من قیمه دوست دارم ولی مشکلم اینه که لپه خوب نمیپزه.حتی این بار لپه رو ۲ ساعت تو زودپز گذاشتم کلی هم تو خود خورشت گذاشتم ولی حس میکنم اونجوری که باید نمیپزه?

    1. سلام
      لپه رو اگر دو ساعت داخل زودپز بریزید که وا میره چه برسه که بپزه! برای اینکه لپه خوب بپزه تا وقتی کاملاً نپخته به آب لپه یا خورشت نمک و یا رب گوجه اضافه نکنید. لپه رو دیرپز می کنه.

  3. من چوب دارچین و هل رو جدا دم میکنم و ده دقیقه ی آخر به خورشت اضافه میکنم فوق العاده میشه ، یه عطر و طعم متفاوت و عالی

  4. یه راز دیگه واسه خوش طعمی بی نظیر قیمه اینه که ۱۰ دقیقه مونده به اینکه زیر خورشت رو خاموش کنید ۲ الی ۳ قاشق گلاب به خورشت اضافه کنید. عطر و طعم بی نظیری به خورشت‌میده

    1. سلام ممنونم که لطف کردید تجربه خودتون رو نوشتید. ایندفعه قیمه درست کردم امتجان می کنم 🙂

  5. لطفا رب گوجه رو در روغن تفت بدید بعد به خورشت اضافه کنید. در غیر اینصورت بوی خامی رب گوجه در خورشت احساس میشه.

    1. بله این نکته هم خیلی مهمه یادم نبود یادآوری کنم ممنون که بهش اشاره کردید.

    2. بچه‌ها گلاب خیلی کم بریزید و بهتر گل محمدی بریزید چه فرقی داره گلاب یه ته مزه تلخ داره و اگه قیمه را برای بار دوم گرم کنید برای خوردن این تلخی زیادتر تو طعم غذا معلوم میشه از زعفران هم استفاده کنید دیدم بعضی جاها آلو خورشتی و زرشک میریزند تو خورشت لپه برای از بین بردن بوی بد لپه میشه لپه را با یک پیاز از چهل دقیقه قبل خیس داد ویابا پیاز چند دقیقه پخت بعد که اب جوش آمد و حسابی کف روی قابلمه را گرفت لپه را آبکشی کنید کلا حبوبات را با پیاز خیس بدهید نه بانمک

  6. سلام وقت بخیر لپه را چند ساعت خیس کنیم بهتره؟ واینکه دارچین را چه موقع اضافه کنیم ب خورشت؟

    1. سلام لپه حداقل باید یه ساعت خیس بخوره و دوبار در این بین آبش رو عوض کنید. دارچین به همراه لیمو و رب گوجه باید وقتی گوشت و لپه پخت اضافه بشه و بعد نیم الی ۴۰ دقیقه سیب زمینی سرخ کرده رو به خورشت اضافه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا