آشپزیترفند و تجربه آشپزی

۸ نکته مهم برای پف کردن کیک و پوک شدن آن – چیکار کنیم کیک خیلی پف کند؟

تمام نکات پف کردن کیکبرای پف کردن کیک و درست کردن کیک پوک و اسفنجی به مواد خاصی نیاز ندارید. بلکه باید بدانید از مواد کیک باید چگونه استفاده کنید و آن ها را باهم ترکیب کنید. بنابراین به دنبال مواد لازم برای پف کردن کیک نباشید. بلکه به دنبال راه درست استفاده کردن از مواد کیک باشید. در ادامه به ۸ نکته مهم برای پف کردن و پوک شدن کیک اشاره می کنم.

عاشق آشپزی هستم و همیشه دوست داشتم کیک و شیرینی بپزم. اما هر کار می کردم، نمی تونستم کیک پف دار و پوک درست کنم. تا اینکه یکی از دوستان عزیزم نکات زیر را برای پف کردن کیک به من یاد داد. با رعایت آنها کیک های من فوق‌العاده پف می‌کنند. این نکات را رعایت کنید و مطمئن باشید کیکتان اسفنجی و عالی می‌شود. من همه این ها را تجربه کردم و از نتیجه بخش بودن آن ها مطمئنم.

توجه: یکی از دستورات کیک اسفنجی و ساده خودم با تمام نکات آن در پست دیگری گذاشتم؛ که میتوانید از آن هم برای درست کردن کیک اسفنجی استفاده کنید.

نکات لازم برای پف کردن کیک و شیرینی :

پف کردن کیک و اسفنجی شدن کیک

۱- آرد 

برای اسفنجی شدن و پف کردن کیک آرد کیک یا شیرینی را باید حداقل سه بار الک کنید. همچنین باید بکینگ پودر هم، هر مقدار در دستور کیکتون هست، به آدر اضافه کنید؛ بعد آرد را الک کنید.

الک آرد برای پف کردن کیک

۲- سفیده

برای آماده کردن کیک، زرده و سفیده تخم مرغ را کاملاً از یکدیگر جدا کنید. (دقت کنید حتی یک قطره از زرده نباید، داخل سفیده بریزد وگرنه سفیده پف نمی کند.)

بعد سفیده را با همزن برقی داخل ظرف پلاستیکی یا شیشه‌ای آنقدر می‌زنیم که کاملاً پف کند و اگر ظرف را کج کنیم، نریزد. (حالت خامه فرم گرفته می‌گیرد.)

برای اینکه سفیده بهتر پف کند؛ میزان شکری که قرار است به کیک اضافه کنید. حدود یک سوم آن را به سفیده ها اضافه کنید و با هم زن خوب بزنید.

توجه کنید برای زدن سفیده باید همیشه در یک جهت آن را بزنید و جهت دست خود را تغییر ندهید.

در آخرین مرحله که مواد کیک را کاملاً با هم قاطی کردیم، سفیده را با قاشق چوبی یا پلاستیکی (قاشق فلزی نباشد! ) در یک جهت! به مواد کیک اضافه می‌کنیم. سفیده را باید به حدی با مواد کیک بهم بزنید که با مواد مخلوط شود، اما هنوز سفیدی، سفیده تخم مرغ داخل مواد مشخص باشد.

در واقع سفیده نباید زیاد با مواد دیگر کیک بهم زده شود و در حد قاطی شدن کافی است. به هیچ عنوان برای اضافه کردن سفیده به مواد کیک، از همزن و قاشق فلزی استفاده نکنید و در یک جهت سفیده را با مواد قاطی کنید.

حتماً بخوانید: دو ترفند برای جدا کردن آسان زرده از سفیده

۳- فر

در فر در حین پخت نباید به هیچ وجه باز شود. چون پف کیک یا پف شیرینی شما می‌خوابد. وقتی بوی کیک از فر بلند شد، می توانید در فر را باز کنید و با یک خلال دندان پخته شدن کیک را چک کنید.

خلال را در کیک فرو کنید اگر به آن چیزی نچسبید، کیک آمادست.

فر حداقل ۱۵ دقیقه قبل از اینکه کیک یا شیرینی را داخل آن بگذارید، باید روشن شود، که خوب فر داغ شود.

۴- زرده تخم مرغ

زرده تخم مرغ برای پف کردن کیک

زرده تخم مرغ و شکر را باید با هم زدن خوب بزنید. تا رنگ زردی زرده گرفته شود و سفید شود. حدود ۲ الی ۳ دقیقه طول می کشد که این اتفاق بیافتد.

۵- جهت هم زدن برای پف کردن کیک مهم است

حهت هم زدن کیک برای پف کردن کیک

تنها جهت همزدن سفیده برای پف کردن کیک مهم نیست. بلکه باید سعی کنید همه مواد کیک چه با همزن، چه با قاشق در یک جهت بزنید. بنابراین یک جهت  را مشخص کنید؛ مثلاً در جهت عقربه های ساعت و همه مواد کیک را تا آخر در همان جهت بزنید تا پف کیک نخوابد.

۶- بیکینگ پودر

یکی از مهم ترین نکات و علت پف نکردن کیک مربوط به بیکینگ پودر است.

بیکینگ پودر باید به اندازه باشد یعنی کم نباشد برای هر لیوان کیک حدود یک قاشق چای خوری سرخالی بیکینگ پور نیاز است. همیچنین اگر بیکینگ پودر کهنه و خراب باشد کیک پف نمی کند. بیکینگ پودر را در جای خنک یا یخچال در ظرف سربسته قرار دهید تا برای مدت طولانی تری سالم بماند.

اگر به سالم بودن بیکینگ پودر خود اطمینان ندارید، حتما تست سالم بودن بیکینگ پودر را انجام دهید.

۷- مواد کیک

همیشه شیر، ماست، کره و تخم مرغ باید به دما محیط برسند و بعد آن ها را به کیکتان اضافه کنید. مگر اینکه در دستور پخت کیکتون گفته شده باشه آن ها را سرد استفاده کنید. اینکار باعث پوک شدن کیک می شود.

۸- نکته دیگر

برای پف کردن کیک و اسفنجی شدن آن این است که: اگر کیکی که درست می‌کنید، در دستور پخت آن ماست دارد؛ بگینگ پودر را به آرد اضافه نکنید، بجاش آن را به ماست اضافه کنید و اجازه دهید تا ماست کف کند و بعد به مواد اضافه کنید.

نکات بالا شاید ساده باشند، اما نکات مهم و کلیدی برای پف کردن کیک هستند. الان شما راز کیک های پفدار و پوک را می دانید. پس دست بکار شوید و یک کیک  اسفنجی ، خوشمزه و عالی درست کنید.

حتماً بخوانید: علت گنبدی شدن کیک و راه حل آن

علت پف نکردن کیک چیست؟

اگر کیکتون پف نمی کند شاید نکات بالا را جا می اندازید وگرنه رعایت نکات بالا برای پف کردن کیک کافی است. من یک خلاصه کوتاه از مهم ترین نکات که رعایت نکردن آنها موجب پف نکردن کیک می شود را براتون می نویسم.

  1. بیکینگ پودر خراب یا کهنه شده
  2. سفیده را کامل نزدید و یا در یک جهت با قاشق چوبی یا پلاستیکی با مواد مخلوط نکردید.
  3. سفیده را در هنگام مخلوط کردن با دیگر مواد خمیر کیک زیاد بهم زدید.
  4. مواد کیک را در یک جهت بهم نزدید.
  5. آرد را حداقل ۳ بار الک نکردید.
  6. مواد کیک مانند کره و شیر و تخم مرغ زیاد سرد بوده.
  7. در فر را خیلی زود باز کردید که باعث می شود پف کیک بخوابد.

اگر شماهم نکته ای یا تجربه ای برای اینکه چیکار کنیم تا کیک پف کند؟ دارید؛ در زیر این نوشته بنویسید.

خرید آسان انواع لوازم شیرینی از دیجیکالا

کپی‌کردن مطالب چاره‌دان به هرشیوه و هرعنوان جایز نیست. لطفاً به خواسته چاره‌دان احترام بگذارید
برچسب ها

نوشته های مشابه

‫۵۳ نظرها

    1. سلام بله میتونید بجای قالب از قابلمه تفلون هم استفاده کنید. حتی اگر فر هم ندارید دو پست برای تهیه کیک در قابلمه هم هست که میتونید اونا رو بخونید.

  1. سلام می خوام بدونم کیک اسفنجی قابلمه ای رو با آرد نانوایی هم می شه درست کرد؟ خیلی دوست دارم طرز تهیه کیک با آرد سبوس دار رو آموزش بدهید من به دلخواه خودم مقدار روغن و شکر رو هنگام پختن کیک قابلمه ای کم می کنم و چون دیابت دارم می تونم هربار دو برش کیک بخورم و مشکلی هم پیش نیاد نظرتون چیه؟موفق باشید و ممنون

    1. سلام
      سیمین عزیز امیدوارم همیشه سالم باشید بله می تونید درست کنید من چند بار با آرد نانوایی هم درست کردم مشکلی پیش نمی یاد. می تونید مقدار شکر را هم کم کنید.

  2. سلام خسته نباشید حقیقتا من هر وقت کیک درست میکنم بجای ترد شدنش داخل کیک بسیار سفت و خمیری می شود راه حل چیست ؟؟

    1. شاید قالبتون خیلی ارتقاعش زیاده باعث میشه داخل کیک خمیری باشد اما اطراف اون پخته شود بهترین حالت اینه که مواد کیکتون که داخل قالب می ریزید بین ۳ الی ۴ سانتی متر بیشتر نباشد. تا کیکتون بین ۵ تا ۶ سانتی متر شود.
      و نکته دیگه هم اینکه مواد را در یک جهت و خوب بهم بزنید و دیگر نکاتی که گفته شده رعایت کنید کیکاتون خوب میشه و پف میکنه

  3. و همینطور یک مورد دیگه درمورد ترازوی دیجیتالی که گفتید : ” بهتره ترازو های کوچک دیچیتالی که خیلی ارزان و دقیق هستند رو تهیه کنید. ”

    مدل خاصی مدنظرتون نیست.یا به لحاظ کیفیت در دقت اندازه گیری و اینکه بعد یک مدت به قولی درست کار نکنه و مواردی ازین دست ، برای خریدش و اینکه چه مدلی به لحاظ قیمت یهتره و همینطور کیفت در دقت اندازه گیری
    نظر یا توصیه یا راهنمایی ندارید؟

    1. در مورد مدل ترازو یا همزن متاسفانه نمی تونم نظری بدم و اطلاعی ندارم بهتره از تجربه دوستان و آشنایان استفاده کنید.

  4. درود بر شما
    سپاس بخاطر توضیحات واضحتون
    خب من حتما یه ترازوی دیجیتال و یک همزن میگیرم و شیرینیهای شما رو دونه دونه درست میکنم عکساشم میفرستم تا نظرتونو بگید.
    ممنون بابت پشتیبانی

    ضمنا عکسها چطور میشه ارسال کنم شما کانال تلگرا یا……ندارید؟

    سپاس فراوان

    1. سلام
      حتما منتظر عکس های شما هستیم از طریق قسمت تجربه تو چیه می توانی عکس ها را برای ما ارسال کنید موفق باشید 🙂

  5. آرد : ۲ پیمانه

    شکر : یک و یک چهارم پیمانه

    روغن مایع: یک چهارم پیمانه

    شیر ولرم: سه چهارم پیمانه

    مثلا این چند نمونه از مواد و پیمانه هاست.

  6. وقتی میگه یک پیمانه آرد منظور پیمانه های شیرینی پزیه که توی مغازه های وسایل قنادی هست یا پیمانه با لیوانه.خب اگه ممکنه راهنمایی کنید.بهتر دیدم پیمانه ها رو تهیه کنم.توی سایت پیمانه های مختلفی دیدم چهارتایی شش تایی(قاشق و پیمانه) و همینطور برای مایع مثل شیر اگه پیمانه نداشتیم چند لیوان فرانسوی معادل اپیمانه شیره؟

    1. پیمانه منظور همان پیمانه شیرینی پزی هست که در بازار موجوده اما اگر پیمانه نداشتید می توانید از یک ظرف خاص برای پیمانتون استفاده کنید و همه مواد را با اون بردارید برای مثال از لیوان فرانسوی استفاده کنید. و بجای دو پیمانه آرد دو لیوان فرانسوی آرد بردارید و بجای سه چهارم پیمانه شیر ولرم ، سه چهارم لیوان فرانسوی شیر بردارید. موفق باشید

  7. از مطالبتون خیلی چیزها یاد گرفتم و همینطور نکات آموزشی مابین مطالب.در نظر دارم شروع به پخت شیرینی و کیک کنم ولی تازه شروع کارمه.بنظرتون باید پیمانه های اندازه گیری رو تهیه کنم؟ البته تو اینترنت پیمانه ها رو نوشته اما مثلا ۱۵۰ گرم کره یا آرد یا….میخوام از ابتدای کار دقیق عمل کنم.و با این سایت و آموزشها پیش برم.مثلا ۱۰۰ گرم کرم کره که میگه یعنی چند قاشق غذاخوری؟(من کره رو گذاشتم در دمای محیط تا نرم شه.بعدش باید با قاشق غذاخوری اندازه بزنم؟اندازه ها درست درمیاد؟)

    ضمنا برای پخت شیرینی و کیک چه آردی مناسبه.بعضیا میگن آرد گندم بعضیا میگن آرد قنادی و…..

    و یه مورد دیگه که برام خیلی سوال هستش اینه که من همزن برقی ندارم با غذا ساز هم میشه کار کرد برای بهم زدن سفیده. و اینکه مدت زمان همزدنش مثل همزن برقیه؟

    1. سلام
      در شیرینی و کیک اگر از گرم استفاده شده بهتر است به اندازه همان گرم بردارید چون بعضی از شیرینی ها یک ذره مواد کم یا زیاد شود شیرینی اون کیفیت خوب رو نداره. بهتره ترازو های کوچک دیچیتالی که خیلی ارزان و دقیق هستند رو تهیه کنید.
      برای آرد باید ببنید دستور شیرینیتون گفته از چه آردی استفاده کنید ولی اگر نوع آرد ذکر نشود منظور آرد سفید قنادی است. که البته در مرغوبیت باهم فرق دارند و به مرور و کمی پرسو جو از مغازه های لوازم قنادی می توانید بهترین آرد قنادی را پیدا کنید.
      داشتن همزن برای شیرینی و کیک خیلی مهمه توصیه می کنم در حد یک ساده هم شده تهیه کنید. با غذا ساز فک نمی کنم بتوان سفیده رو زد و تا حالا نشنیدم می توانی امتحان کنی.
      امبدوارم کیک ها و شیرینی ها خوشمزه درست کنی و در کنار خانواده به سلامتی نوش جان کنید.

    1. سلام
      امکان قراردادن لینک در دیدگاه وجود ندارد. اما من نتنها سایت شما رو قبلاً دیدم بلکه از کلمپه های محشر شما هم خوردم باید بگم کلمپه خانواده یکی از خوشمزه ترین کلمپه هایی هست که تا حالا خوردم امیدوارم همیشه موفق باشید.

    2. سلام
      چرا کیک من از اطراف خوب پف می کنه و پخته می شه ولی در وسط شل می مونه و با زیاد کردن زمان پخت ، وسطش خمیری باقی می مونه و کمی فرو رفته می شه؟

    3. سلام احتمالاً خیلی مواد داخل قالب می ریزید نباید قطر موادتون بیشتر از ۳ تا ۴ سانتی متر بشه اگر قالبتون کوچیکه یک قالب بزرگتر بردارید یا موادتون رو کمتر کنید. کیک که خیلی کلفت باشه حرارت خوب به وسط کیک نمی رسه و نمی پزه. البته می توانید از قالب هایی که خرطومی هم هستن استفاده کنید این قالب ها وسط کیک خیلی خوب می پزه.

  8. مواد کیک رو که اماده کردین قابلمه نچسب رو روی اجاق گاز گرم کنین بعد یکم روغن بریزین بزارید روغن داغ بیاد بعد موار بریزین داخل قابله دمکنی رو هم بزارین دودقیه ی اول زیرشو زیاد کن بعد خیلی خیلی کمش کن تا نیم ساعت تواین نیم ساعت اصلا درشو باز نکنین بعد نیم ساعت با خلال یا چاقو داخل کیک بزنین اگه نچسید پختس راستی حتما از شعله پخش کن استفاده کنین

    1. ممنون که وقت گذاشتی و دستور تهیه کیک داخل قابلمه نسوز رو برای همه ما نوشتی 🙂

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا

چاره‌دان را دنبال کنید

سلام، تازه‌ترین مطالب ما در زمینه آشپزی، خانه‌داری و ترفندهای کاربردی دیگر را از دست ندهید و هرهفته داغ در ایمیلتان بخوانید.

ایمیل ندارید! از اینستاگرام ما را دنبال کنید.(کلیک کنید) 

بستن
بستن