آشپزیترفند و تجربه آشپزی

بهترین پیشنهاد برای درآوردن کیک از قالب و علت چسبیدن کیک به قالب

ساده ترین راه برای درآوردن کیک از قالبپخت کیک هم مانند همه کارهای دیگر وقتی لذت‌بخش خواهد بود، که در آخر به نتیجه دلخواه خود برسیم و یک کیک خوش‌طعم و شکل را درست کنیم بهمین منظور در این پست قصد دارم، بهترین روش درآوردن کیک از قالب را بیان کنم. تا بعد از درست کردن کیک خوشمزه خودتان دیگر نگران جدا نشدن کیک از قالب نباشید.

در پست‌های قبل ۴ نکته اساسی برای درست کردن یک کیک اسفنجی و پف دار را بیان کردم که شاید ندانید! پیشنهاد می کنم آن را بخوانید چرا که درست کردن یک کیک خوب و پف دار هم یکی از مواردی است که کمک می کند کیک شما راحت تر از قالب جدا شود.

علت چسبیدن کیک به قالب چیست؟

  1. قالب خوب تمیز نبوده و مواد داخل آن ریختید.
  2. اطراف و ته قالب را خوب چرب نکردید.
  3. دمای فر زیاد بوده و قسمت زیر کیک سخت شده یا حتی سوخته؛
  4. کیک داغ بوده بنابراین به قالب چسبیده، همیشه ۱۰ الی ۱۵ دقیقه صبر کنید وقتی کیک خنک شد آن را از قالب جدا کنید. تا کیک به قالب نچسبد.
  5. دستور کیک شما باید در قالب با کاغذ روغنی پخته میشده و شما از کاغذ روغنی استفاده نکردید. کیک های خیس یا داری شکلات باید حتماً از کاغذ روغنی استفاده شود. اگر کاغذ روغنی ندارید خودتان کاغذ روغنی درست کنید.
  6. قالب کیک را روی جایی قرار دهید که هوا جریان داشته باشد. چون ممکن است کیک خمیر شود و دیگر از قالب جدا نشود. برای جلوگیری از چسبیدن کیک به قالب بهتر است، قالب کیک را برای سرد شدن روی یک آبکش یا توری قرار دهید.

چگونه کیک را از قالب جدا کنیم :

 در اکثر جاها توصیه می‌شود، برای درآوردن کیک از قالب از کاغذ روغنی استفاده کنید. این توصیه خوب و درستی است ولی برای درآوردن کیک از قالب های طرح‌دار استفاده از کاغذ روغنی خوب نیست. و اصلاً نمی توان طرح قالب را به خوبی درآورد و عملاً نشدنی است اما راهکار چیست؟

اگر ادامه متن را بخوایند شما را با یک روش برای در آوردن کیک از قالب آشنا می کنم که تقریباً در همه نوع قالبی می توانید از آن استفاده کنید و نتیجه خوبی هم می‌گیرید.

درآوردن کیک از قالب های طرح‌دار

تجربه شخصی من برای درآوردن کیک از قالب مخصوصاً قالب های فلزی این است که:

قبل از اینکه خمیر کیک را در قالب بریزید، اینگونه قالب خود را آماده کنید:

  • همه‌ی قالب را با قلمو یا اگر نداشتید با انگشت خوب چرب کنید.
  • داخل قالب را بعد از چرب کردن کم کم آرد بپاشید. آرد پاشی هم باید در کف قالب و هم بدنه آن انجام شود. بعد ظرف را برعکس کنید. ضربه بزنید تا آرد اضافی آن بریزد.
  • بعد از پخت کیک کمی صبر کنید تا کیک شما کمی سردتر شود. نه خیلی داغ باشد نه خیلی سرد، حدود ۱۰ دقیقه بعد از اینکه از فر کیک را خارج کردید، اطراف کیک را با کارد یا کاردک از قالب جدا کنید.
  • سینی را روی قالب قرار دهید و قالب را برعکس کنید.

درآوردن کیک از قالب بدون کاغذ روغنی

اگر کیک شما خوب پخته باشد و قالب را با توجه به توضیحات بالا آماده کرده باشید. برای درآوردن کیک از قالب مشکلی نخواهی داشت و خیلی راحت کیک داخل سینی قرار می گیرد اما اگر کیک بیرون نیامد. برای جدا کردن کیک از قالب خود مراحل زیر را انجام دهید:

کیک به قالب چسبیده چیکار کنیم؟

  • دو الی سه ضربه محکم به ته قالب بزنید. تا کیک از قالب جدا شود. اگر بیرون نیامد خیلی ضربه نزنید. چون ممکن است کیک شما نصفه از قالب جدا شود. روش زیر را انجام دهید.
  •  وقتی کیک هنوز گرم است، می‌توانید پارچه‌ای نخی را با آب داغ خیس کنید و زیر قالب و اطراف قالب پهن کنید و ۲ الی ۳ دقیقه صبر کنید. بعد دوباره قالب را برعکس کنید و محکم به ته قالب ضربه بزنید تا کیک از قالب جدا شود.
  • روش دوم که ایده یکی از دوستان در نظرات بود و من امتحان کردم و عالی بود اینه که: از لیسک های ژله‌ای که به راحتی خم میشوند، استفاده کنید. اطراف کیک را با چاقو خوب باز کنید، بعد لیسک را زیر کیک ببرید و کیک را از قالب جدا کنید.

حتما بخوانید: ایده برای استفاده از کیک شکسته: تهیه پاپ کیک

برای درآوردن کیک از قالب به نکات زیرهم توجه کنید:

۱- اگر قالب شما از نوع قالب های بدون طرح است (از جمله قالب پیرکس) می‌توانید از کاغذ روغنی استفاده کنید. قبل از قرار دادن کاغذ روغنی ابتدا قالب را خوب چرب کنید و بعد کاغذ روغنی را روی قالب قرار دهید. داخل کاغذ روغنی هم چرب و آرد پاشی کنید.

درآوردن کیک از قالب ساده

برای اندازه زدن کاغذ روغنی برای کف قالب، کاغذ روغنی را پهن کنید، ته قالب را با مداد روی کاغذ بکشید، با قیچی بچینید و داخل قالب قرار دهید. به همین سادگی؛

۲- سعی کنید برای چرب کردن قالب از روغن جامد یا کره استفاده کنید چون باعث می شود لطافت کیک شما حفظ شود و برای جدا کردن کیک از قالب هم بهتر است.

۳- وقتی کیک را از قالب درآوردید داخل سینی نگذارید داخل توری،آبکش، یا الک قرار دهید تا سرد شود. چون کیک داغ است خمیر می شود و به ته سینی می چسبد و کیکتون خراب میشود.

بشخصه برای درست کردن کیک از قالب های پیرکس یا آلومینیومی استفاده می کنم و از قالب های سیلیکونی استفاده نمی کنم. چون وقتی گرم می‌شوند حس خوبی بهشون ندارم و احساس می‌کنم مواد شیمایی وارد کیکم می‌شود. در اینجا می توانید انواع قالب کیک را بهتر بشناسید.

اما قالب های کمربندی و قالب های چدن و نچسب هم گزینه خوبی برای انتخاب قالب هستند. البته این نوع قالب ها هم به آردپاشی و روغن کاری نیاز دارند.

درآوردن کیک از قالب

من روش بالا را برای هردو قالب ساده و طرح دار امتحان کردم . اینم به روایت تصویر:

برای قالب ساده کاغذ روغنی گذاشتم و چرب و آرد پاشی کردم. برای قالب طرح دار هم، اول با روغن جامد چرب کردم و بعد آردپاشی کردم. کیکم راحت داخل بشقاب برگشت. حوله هم نیاز نبود. اما داخل عکس گذاشتم تا با مراحل آشنا شوید.

شنیده ام که می شود بجای حوله قالب را مانند وقتی که می خواهیم ژله را از قالب جدا کنیم؛ چند لحظه داخل آب جوش گذاشت و بعد آن را برداریم اما من امتحان نکردم. اگر شما امتحان کردید نتیجه را حتما برای ماهم بنویسید.

تجربه من در درآوردن کیک از قالب

چاره دان محل به اشتراک گذاشتن تجربه‌هاست. اگر شماهم در زمینه در آوردن کیک از قالب تجربه ای دارید در قسمت نظرات بفرمایید.

خرید قالب‌های زیبا و متفاوت کیک با تنوع بالا از دیجیکالا

برچسب ها
کپی‌کردن مطالب چاره‌دان به هرشیوه و هرعنوان جایز نیست. لطفاً به خواسته چاره‌دان احترام بگذارید

در خانه بمانیم...

سعیده اسلامیان

طراح و نویسنده سایت چاره دان؛ عاشق برنامه‌نویسی، نوشتن و آشپزی هستم و هر سه به من آرامش می‌دهند. امیدوارم و سعی می‌کنم که چاره‌دان را دوست داشته باشید و آن را دنبال کنید.

نوشته های مشابه

‫۲۵ نظرها

  1. من دقیقا عکس قالب اخری رو که داده بودید رو دارم …اما نمیدونم چرا بعد یه مدت که استفاده کردم کیک کفش میچسبه هر کاری کردم درست نمیشه …مشکل از کجاست

    1. اگر قالب ته اون تمیز باشه و خوب چرب و آرد پاشی کنید خیلی کم پیش میاد که ته قالب بچسبه قالب باید وقتی چرب می کنید کاملاً خشک باشه دیگه نکته ای به ذهنم نمی رسه فقط یک چیز وقتی کیک پخته شد بعد از ۵ دقیقه کیک رو از قالب بیرون بیارید چون کیک زیاد توقالب بمونه ته اون حالت خمیری میگیره و به ته قالب می چسبه.

    1. اگر دستورات کیک هایی که داخل سایت هست رو نگا کنید اکثر دستورات با لیوان هست تا اونایی که ترازو هم ندارند بتونن درست کنن.

  2. آخیییی. مدتها بود مطلب جدید و نو بدون کپی از جای دیگه نخونده بودم. بسیاااار ممنون. اومده بودم تحقیق برای قالب آلومینیومی چون تفلون گرونه . در مورد در آزاد کردن کیک از لیسک هم میتوتید استفاده کنید، کلا این وسیله کاربرد زیاد داره. چون منعطفه و آسیب ننیرسونه به کیکتون. آروم آروم از بالا به حالت عمود ر گوشه های کیک بزنید تا جایی که میتونه بره جلو . ضربه هم این آخرا یادتون نره که کار تمامه. ممنون از سایت خوبتون.

    1. لطف دارید :). ممنون از شما که وقت گذاشتید و راهکار خوبتون رو برامون نوشتید. ولی حتما از روغن ریختن و آردپاشی کردن قالب استفاده کنید خیلی کارتون رو برای بیرون آوردن کیک بخصوص از قالب های آلومینیومی راحت میکنه

    1. من خودم تا حالا استفاده نکردم ولی شنیدم میشه فقط باید پشت و رو کاغذ رو با قلمو خوب چرب کنی.

    2. کاش جواب هایی رو که میدادید دیده میشد تا کسانی که مشکلشان یکی بود میتونستن ببینن. من از اون قالب های کمر بندی هم دارم ولی نمیشه مواد داخلش ریخت چطور میشه انجام داد

    3. جواب ها که همه دیده میشن و هستن. منظورتون رو از سوالتون درست متوجه نشدم! قالب کمربندی همینطور که در متن توضیح دادم باید کاغذ روغنی تهش بگذارید اما کاغذتون یکم بزرگ تر باشه که وقتی کمربند رو می بینید حفره بین قالب و کمربند رو پر کنه.

  3. با سلام، ممنون از مطالب مفیدتان، به جای کاغذ روغنی از فویل آلومینیومی هم میشه استفاده کرد، با تشکر

    1. سلام
      خواهش می کنم لطف داری 🙂
      بله میشه استفاده کرد اما فویل آلومینیوم مخصوصا اگر نازک باشه خوب نیست که گرم بشه مواد مضر تولید می کنه

    2. سلام، خسته نباشید. من با قالب چدنی یا شایدم فلزی باشه در مایکروفرم کیک میزارم ولی متأسفانه جرقه میزنه. منم از ترسم خاموش میکنم و نمیتونم یه کیک خوشمزه واسه شوهرم درست کنم. من چیکار کنم؟ ممنون میشم کمکم کنین.

    3. سلام ممنون، اولین باره همچین چیزی رو میشنوم نمیدونم والا یکبار قالبتون رو عوض کنید ببینید مشکل از قالبتون یا مایکروفرتون بهترین قالب برای کیک یا قالب نچسب هست یا قالب آلومینیومی. میتونید برا امتحان از دوست یا آشنایی قرض بگیرید. شاید قالبتون کیفیت لازم رو نداره.

    1. کاغذ روغنی را یک لا یا دو لا در کف قالب قرار بده و یکی دوسانت از کف قالبت بزرگ تر باشه که از قالب بزنه بیرون اینجوری ته قالب بسته میشه دیگه مایع کیک بیرون نمیاد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا

ببخشید مزاحم خواندنت میشم

خواستم دعوتت کنم چاره دان رو دنبال کنی و تازه‌ترین مطالب ما در زمینه آشپزی، خانه‌داری و ترفندهای کاربردی دیگه رو هرهفته داغ در ایمیلت بخوانی…

ایمیل ندارید! از اینستاگرام ما را دنبال کنید.(کلیک کنید) 

بستن
بستن