آشپزیدستور آشپزی

دستور پخت کلوچه خرمایی ترد و خوشمزه به همراه تصویر+ویدیو

کلوچه یک انتخاب خوب و عالی برای میان وعده‌ است. مخصوصاً اگر این کلوچه تازه و خانگی باشد. در ادامه دستور پخت کلوچه خرمایی ترد و خوشمزه همراه با تمام نکات ریز آن را بیان خواهم کرد و چون خودم آن را امتحان کرده‌ام؛ با اطمینان میگم که خیلی ترد و خوشمزه می‌شود. این کلوچه خرمایی بسیار مقوی است و به دلیل طعم فوق العاده‌ای که دارد؛ یک میان وعده خوشمزه و مقوی است. بخصوص برای کودکان؛

مواد لازم برای پخت کلوچه خرمایی ترد و خوشمزه :

۱- آرد سفید: ۵۰۰ گرم

۲- نشاسته یا همان آرد ذرت : ۵۰ گرم

۳- آرد برنج : ۵۰ گرم

۴- کره : ۲۵۰ گرم (حتماً باید از کره استفاده کنید. روغن بخصوص روغن مایع کلوچه را سفت می‌کند.)

۵- زرده تخم مرغ: ۴ عدد

۶- شکر : ۱۵۰ گرم

۷ – وانیل یک قاشق چای خوری

۸- بکینگ پودر : یک قاشق مربا خوری

۹- نمک: نصف قاشق چای خوری

۱۰- خرمای هسته گرفته و پوست کنده : ۱۶۰ گرم

۱۱- شیر یک سوم لیوان + دو قاشق غذا خوری شیر

۱۲- مغز گردو : ۶۰ گرم

۱۳- دارچین یک قاشق سوپ خوری

قبل از اینکه به سراغ دستور پخت کلوچه خرمایی ترد و خوشمزه برویم؛ پیشنهاد می‌کنم نکات لازم برای پف کردن کیک و شیرینی را بخوانید. چراکه در ادامه به این نکات نیاز داریم. و همچنین اگر با طریقه جدا کردن زرده و سفیده تخم مرغ آشنایی ندارید، آن را هم بخوانید.

دستور پخت کلوچه خرمایی ترد و خوشمزه :

۱- ابتدا اجازه دهید کره به دمای محیط برسد. یعنی نرم شود تا با هم زن بتوانید آن را بزنید.

توجه : کره نباید آب شود. همین که نرم شد، کافی است.

۲- شکر را پودر کنید. حتماً یکبار آن را الک کنید و به همراه کره با همزن حدود ۵ دقیقه بهم بزنید؛ تا رنگ کره و پودر شکر سفید شود.

۳- حالا ۳ عدد از زرده‌ها را یکی یکی به شکر و کره اضافه کنید و هر کدام را ۱ الی ۲ دقیقه با همزن بزنید و در آخر وانیل را برای اینکه بوی زخم زرده را بگیرد، اضافه کنید و یک دقیقه بهم بزنید. یکی از زرده‌ها برای روی کلوچه خرمایی استفاده می‌شود.

۴- یک سوم لیوان شیر را به مواد اضافه کنید و حدود ۳۰ ثانیه بهم بزنید.

۵- در آخر هر ۳ نوع آرد را که حداقل ۳ بار الک کرده‌اید، به همراه نمک و بکینگ پودر به مواد اضافه کنید و بهم بزنید. مخلوط خمیر شما نباید به دست بچسبد.

نکته: اگر خمیر به دست بچسبد، میزان آرد کم است. کمی آرد اضافه کنید. خمیر کلوچه خرمایی باید خیلی نرم و لطیف شود.

۶- این خمیر را در داخل پلاستیک فریزر قرار دهید و برای ۲ ساعت داخل یخچال بگذارید، تا استراحت کند.

۷- در فاصله این دوساعت خرما پوست کنده را که با ته قاشق له کرده‌اید، با گردوها که نباید خیلی خرد شده باشند، مخلوط کنید. و به آنها دارچین بزنید. و آن‌ها را به گلوله‌های کوچک تقسیم کنید. این مواد ۲۵ عدد کلوچه می‌دهد بنابراین ۲۵ تا توپک خرمایی باید درست کنید. و آنها را در یخچال بگذارید.

نکته: خرما باید رطب باشد و اگر چسبندگی مخلوط خرما، گردو و دارچین کم بود، حدود یک قاشق غذا خوری روغن مایع به آنها اضافه کنید.

۸- بعد از ۲ ساعت خمیر را از یخچال بیرون بیاورید و آن را به ۲۵ عدد گلوله تقسیم کنید.

خمیر را به این شکل برای درست کردن کلوچه خرمایی گلوله کنید.

۹- هر گلوله خمیر را کف دست پهن کنید. یک عدد گلوله خرمایی در بین آن قرار دهید. و با فشار ملایم گلوله خرمایی را کمی باز کنید و خمیر را بپیچید و دوبار آن را گلوله کنید. (روش انجام این مرحله را در ویدیو می‌بینید.)

۱۰ – بعد که همه خمیرها آماده شد، روی آنها را پلاستیک بکشید و برای ۲۰ دقیقه داخل یخچال بگذارید. و در این حین فر را روشن کنید تا خوب داغ شود. دمای ۱۹۰-۲۰۰ کافی است.

۱۱- یک عدد زده تخم مرغ و ۲ قاشق شیر را مخلوط کنید کمی وانیل هم به این مخلوط بزنید، تا بوی زخم زرده برود.

شیر و زرده را برای روی کلوچه خرمایی مخلوط کنید

۱۲- کلوچه ها را مهر بزنید. اگر مهر ندارید؛ میتوانید از روش داخل فیلم استفاده کنید. اما به نظر من مهر زدن باعث می‌شود بیشتر مغز پخت شود. و بعد مخلوط تخم مرغ و شیر را با قلمو روی آن‌ها بکشید.

مهر زدن کلوچه خرمایی

۱۴- بدون اینکه سینی فر را چرب کنید. (چون کلوچه ها خودشان چرب هستند.) آن‌ها را داخل سینی قرار دهید و برای ۱۵ الی ۲۰ دقیقه در فر قرار دهید. هر موقع زیر کلوچه‌ها قهوه‌ای شد، کلوچه ها آماده شده‌اند.

قرار دادن کلوچه های خرمایی ترد و خوشمزه در فر

توجه : تمام نکات گفته شده در مورد پف کردن کیک که لینک آن را قبلاً قرار داده‌ایم، رعایت کنید. برای مثال تا پخت کامل درب فر را باز نکنید و…

روی شیرینی  ممکن است طلایی نشود. که برای من مهم نبود. اگر دوست دارید طلایی شود، می‌توانید زودتر فر را خاموش کنید و شعله بالای فر را یک الی دو دقیقه روشن کنید.

این دستور را من از سایت آپارات گرفتم. که البته نکات کامل در آن گفته نشده  یا سریع از آنها عبور کرده‌اند. که من ضمن تغییر جزئی در دستور آن، سعی کردم نکات پخت کلوچه خرمایی را کامل بیان کنم. می‌توانید برای اینکه توضیحات را بیشتر متوجه شوید؛ ویدیو دستور پخت کلوچه خرمایی ترد و خوشمزه را که در ادامه قرار داده‌ شده ببینید.

نکته: بعد از پخت، برای اینکه کلوچه ها تازه بمانند، آنها را در فریزر قرار دهید.

امیدوارم از دستور پخت کلوچه خرمایی ترد و خوشمزه لذت ببرید. اگر این کلوچه خرمایی را درست کردید، نظرات خود را با ما در میان بگذارید. بعلاوه شماهم اگر غذا یا شیرینی درست کرده‌اید، که از طعم آن لذت برده‌اید؛ با ما در قسمت نظرات به اشتراک بگذارید.

مطلب مرتبط : تازه نگه داشتن کیک و شیرنی

ویدیو دستور پخت کلوچه خرمایی ترد و خوشمزه:

۴.۱/۵ - (۵۸ امتیاز)
کپی‌کردن مطالب چاره‌دان به هرشیوه و هرعنوان جایز نیست. لطفاً به خواسته چاره‌دان احترام بگذارید

سعیده اسلامیان

طراح و نویسنده سایت چاره دان؛ عاشق برنامه‌نویسی، نوشتن و آشپزی هستم و هر سه به من آرامش می‌دهند. امیدوارم و سعی می‌کنم که چاره‌دان را دوست داشته باشید و آن را دنبال کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا