صفحه اصلی / آشپزی / روش و نکات مهم پخت برنج بصورت کته و آبکش

روش و نکات مهم پخت برنج بصورت کته و آبکش

شاید دم کردن و پخت برنج کار ساده‌ای به نظر بیاید. اما نکات ساده اما مهمی است، که رعایت کردن آن‌ها باعث می‌شود، برنج قدکشیده و خوش طعم و شکلی را بپزیم. در اینجا تمام نکات مهم پخت برنج را بیان خواهیم کرد.
چه ترفندهایی را در هنگام پخت برنج، می‌توانیم رعایت کنیم تا برنج ما عالی شود؟

نکات مهم پخت برنج آبکش:

۱- قبل از پخت برای اینکه برنج شما کمتر به جوشاندن نیاز داشته باشد و همچنین برنج، بیشتر قد بکشد. حداقل نیم ساعت برنج را بخیسانید.

زمان خیساندن برنج بستگی به تازه بودن یا نبودن برنج دارد. برنج هر چه کهنه‌تر باشد، باید زمان بیشتری آن را بخیسانیم.

زمان خیساندن برنج

۲- هنگامی که می‌خواهید برنج را بخیسانید، از نمک استفاده کنید که برنجتان وا نرود و له نشود.

۳- اگر قصد دارید برنج آبکش سفید درست کنید، بهتر است؛ داخل آب در حال جوشِ برنجتان چند عدد دانه هل یا یک چوب دارچین بیندازید. اینطوری هم برنجتان خوش طعم می‌شود و هم رنگ نمی‌گیرد.

۴- برای سفید شدن برنج می‌توانید نصف استکان کوچک سرکه داخل آب در حال جوشیدن برنج بریزید.

۵-ظرفی که برنج داخل آن می‌جوشد و دم می‌کنید باید دو سوم آن خالی باشد تا برنج شما جا برای باز شدن داشته باشد و خراب نشود.
۶-برای قد کشیدن برنج پنج دقیقه قبل از آبکش کردن برنجتان یک تیکه یخ، داخل آب برنج که در حال جوشیدن است؛ بیندازید  یا یک لیوان آب خیلی سرد، داخل برنج بریزید. با این روش به دانه‌های برنج شوک وارد می‌شود و باعث قد کشیدن برنج می‌شود.

۷- یکی از نکات مهم پخت برنج آبکش این است که: داخل آبی که برنج دارد می‌جوشد کمی روغن حدود یک قاشق غذاخوری برای چهار نفر و کمی آبلمیو بریزید، تا برنج شما بهم نچسبد و وا نرود.

۸- برنج را که آبکش کردید؛ بچشید اگر شور نبود نیاز نیست روی آن آب بریزید.

۹- برای دم کش کردن برنج، یک جا همه‌ی برنج‌ها را در قابلمه نریزید. با کفگیر در حالی که دست شما از قابلمه فاصله دارد؛ برنج را داخل قابلمه بریزید. تا دانه‌های برنج از هم جدا شوند، دانه‌ها بهم دیگر نچسبند و در موقع دم کشیدن هم خوب دم بکشند.

۱۰- موقع دم گذاشتن برنج حدود یک سوم لیوان آب ترجیحاً آب گرم داخل قابلمه بریزید، تا خوب برنج دم بکشد.

۱۱- برنج خود را در وسط قابلمه حالت کوه جمع کنید، تا خیلی ته دیگ نشود و با ته کفگیر سوراخ‌هایی در وسط برنج ایجاد کنید. بعد روغن به مقدار مورد نیاز به برنج اضافه کنید. با این روش روغن به همه‌ی قسمت‌های برنج می‌رسد.

۱۲-معمولا بعد از بیست دقیقه برنج دم می‌کشد. می‌توانید برنج خود را با هل، زیره یا زعفران تزیین کنید.

حتما بخوانید: دو استفاده مفید از برنج مانده و زیاد آمده

نکات مهم پخت برنج کته :

نکات پخت برنج کته

پختن برنج بصورت کته باعث می‌شود که خواص و ویتامین‌های برنج از دست نرود و همچنین عطر و طعم برنج بیشتر حفظ شود. مخصوصا برای پخت برنج ایرانی؛

کته کردن برنج یعنی: بدون اینکه برنج را آبکش کنیم، برنج را بپزیم. بنابراین باید مقدار کمتری آب نسبت به پختن برنج آبکش، به آن اضافه کنیم.

یکی از نکات مهم پخت برنج کته میزان آب آن است. برای کته کردن برنج به خصوص برنج ایرانی به ازای هر پیمانه برنج یک پیمانه آب داخل قابلمه بریزید. و در آخر یک پیمانه اضافه بر تعداد پیمانه‌ها آب بریزید.

به برنج نمک و روغن به میزان لازم اضافه کنید تا جوش بیاید وقتی جوش آمد درب قابلمه را ببندید و شعله گاز را کم کنید تا بجوشد. وقتی آب آن تمام شد. دمی را روی درب قرار دهید و اجازه دهید ۲۰ دقیقه دم بکشد.

نکته ۱:

وقتی دمی را روی برنج قرار می‌دهید. برای اینکه برنج خوب دم بکشد، برنج شما باید کمی آب داشته باشد. اگر آب برنج خیلی کم بود یا آب نداشت. حدود نصف استکان آب به برنج خود اضافه کنید. و بعد آن را دم بگذارید.

طرز پخت برنج کته هم مانند طرز پخت برنج آبکش است. باید قابلمه حدود سه برابر میزان برنج شما باشد. سعی کنید نیم ساعت قبل از پخت برنج، آن را بخیسانید. البته در خیساندن برنج همیشه نمک به برنج خود اضافه کنید تا برنج شما وا نرود. اما برای پخت برنج کته میزان نمک باید کم تر باشد تا میزان نمک برنج زیاد نشود.

طرز پخت برنج کته و طرز پخت برنج آبکش

نکته ۲:

برای پختن برنج ایرانی باید بیشتر دقت کنید. برنج ایرانی مخصوصاً اگر تازه باشد. نباید آن را زیاد بخیسانید یا اینکه زیاد بجوشانید چراکه برنج شما چفته و خراب می‌شود.

نکته ۳:

برنج کته یا حتی برنج آبکش را خیلی بهم نزنید، تا دانه‌های برنج خرد و شکسته نشوند.

و در آخر اگر برنج ته بگیرید و بسوزد، باعث می‌شود که تمام برنج بوی سوختگی بدهد. برای حل این مشکل،  مطالعه ترفند از بین بردن بوی سوختگی برنج را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

ما سعی کردیم تمام نکات مهم پخت برنج را بیان کنیم. شما هم اگر نکته یا تجربه‌ای در این خصوص دارید؛ لطفاً در قسمت نظرات بفرمایید.

 

روش و نکات مهم پخت برنج بصورت کته و آبکش
3 از 1 رای

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *