صفحه اصلی / آشپزی / سالم بودن تخم مرغ – جدا کردن زرده و سفیده تخم مرغ – ترک نخوردن تخم مرغ موقع جوشیدن

سالم بودن تخم مرغ – جدا کردن زرده و سفیده تخم مرغ – ترک نخوردن تخم مرغ موقع جوشیدن

تخم مرغ یکی از مواد پروتئینی است که تقریباً هر روز از آن استفاده می‌کنیم.در اینجا قصد داریم ۳ ترفند برای آن را بیان کنیم که معمولاً در آشپزی به آن نیاز داریم و می‌تواند برای ما مفید باشد.

۱- راه تشخیص سالم بودن تخم مرغ :

بعضی مواقع پیش میاید که تاریخ انقضا روی پوست تخم‌مرغ پاک می‌شود یا اصلا تاریخ ندارد. برای تشخیص تازه بودن تخم مرغ بدون اینکه آن را بشکنیم ، چیکار کنیم؟

برای تشخیص تخم مرغ سالم ، یک ظرف گود را پر از آب کنید. تخم‌مرغ را به آرامی روی سطح آب رها کنید. هر چه تخم‌مرغ به ته ظرف نزدیک شود، تازه‌تر است. و اگر روی سطح آب قرار بگیرد احتمال خراب بودن آن وجود دارد. اما تخم‌مرغی که روی سطح آب قرار بگیرد الزاماً خراب نیست. بهتر است آن را جدا بگذارید و برای درست کردن نیمرو در ظرف جدا بشکنید تا مطمئن شوید، که خراب نباشد.

تخم مرغ اگر فاسد باشد هنگامی که آن را می‌شکنید؛ زرده و سفیده آن باهم مخلوط شده و بوی بد می‌دهد.

۲- راه ترک نخوردن تخم مرغ موقع جوشیدن :

برای اینکه تخم‌مرغ موقع جوشیدن، ترک نخورد، موقعی که می‌خواهید آن را بجوشانید، کمی نمک، داخل آب آن بریزید. شعله را در ابتدا کم کنید؛ تا آب ظرف گرم شود بعد می‌توانید شعله را زیاد کنید و بعد از پخته شدن، آن را یک دقیقه در آب سرد بگذارید. با این ترفند تخم مرغ شما زودتر و راحت‌تر از پوست جدا می‌شود.

۳- روش جدا کردن زرده و سفیده تخم مرغ :

خیلی از مواقع به خوصص برای پختن کیک و شیرینی به جدا کردن زرده و سفیده تخم مرغ نیاز داریم. برای جدا کردن سفیده و زرده ما در اینجا دو راه را پیشنهاد می کنیم:

  • زرده و سفیده را با پوست خود تخم مرغ موقع شکستن جدا کنید.
  • اگر زرده و سفیده را باهم داخل ظرف انداختید، با استفاده از یک بطری پلاستیکی خالی زرده را از سفیده جدا کنید.

روش انجام این دو راه گفته شده را در ویدیو زیر می‌توانید تماشا کنید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *