صفحه اصلی / خانه داری / پیشنهاد عالی برای استفاده از میوه و سبزیجات مانده و در حال خراب شدن

پیشنهاد عالی برای استفاده از میوه و سبزیجات مانده و در حال خراب شدن

بعضی از اوقات به دلیل زیاد خریدن میوه و سبزی یا رفتن به مسافرت میوه ها و سبزیجات در یخچال می مانند. و تازگی خود را از دست می‌دهند. اینجاست که با دانستن ترفندهای استفاده از میوه و سبزیجات مانده و در حال خراب شدن می‌توانیم از اصراف جلوگیری کنیم؛ همچنین می‌توانیم با آن‌ها غذاها و دسرهای جدید درست کنیم. که خود باعث تنوع و صرفه جویی اقتصادی نیز می‌شود.

روش های استفاده از میوه و سبزیجات مانده و در حال خراب شدن :

۱- استفاده از موز و انبه مانده :

موز از میوه هایی است که زود خراب می‌شود. البته راهایی برای تازه نگه داشتن موز است که در پست راه های تازه نگه داشتن میوه ها برای طولانی مدت به آن اشاره کرده‌ایم. اما اگر تعدد زیادی موز یا انبه دارید یا در حال خراب شدن هستند، ترفندهای زیر را بکار بگیرید:

می‌توانید موزهای سیاه شده و همچنین انبه در حال شل و خراب شدن را با دو راهکار زیر استفاده کنید:

  •  تعدادی خرما را پوست بکنید و هسته های آنها را بگیرید و آنها را با موز، انبه و شیر با مخلوط کن، مخلوط کنید. با این مواد میتوانید یک معجون خوشمزه و مقوی برای خودتان و کودکانتان درست کنید.البته خرما اختیاری است.
  • می توانید شیر انبه یا شیر موز تنها نیز درست کنید.

اگر مقدار زیادی انبه و موز در خانه دارید که میدانید مصرف نمی‌شوند‌ و خراب می‌شوند. موز و انبه را پوست بکنید و برای انبه هسته آن را بگیرید. آن‌ها را در بسته بندی های جدا داخل فریزر قرار دهید و هرموقع خواستید یک بسته از آنها را بیرون بیاورید و بعد از اینکه یخ آنها نیمه باز شد؛ در مخلوط کن با شیر مخلوط کنید و نوش جان کنید.

حتما بخوانید: تمیز کردن مخلوط کن با یک ترفنده ساده و سریع

استفاده از موز و انبه مانده

۲- استفاده از سیب و گلابی مانده :

برای استفاده از میوه مانده و در حال خراب شدن مثل سیب و گلابی بهترین راه کمپوت کردن آنهاست. آن‌ها را خوب بشورید. هسته و پوست آن‌ها را بگیرید، بجوشانید و کمپوت کنید.

۳- استفاده از گوجه در حال خراب شدن :

برای استفاده از گوجه در حال خراب شدن کافی است آن‌ها را خوب بشورید و رنده کنید. بعد در پلاستیک فریزر بریزید و در فریزر قرار دهید. هرموقع برای درست کردن غذایی یا املت به گوجه رنده شده نیاز دارید؛ از آن‌ها استفاده کنید. با این روش می‌توانید حتی بجای رب از آن استفاده کنید؛ که البته از رب های بیرونی طعم و بوی بهتری نیز دارد.

نکته: گوجه های رنده شده را به اندازه ی هر وعده بسته بندی کنید؛ تا راحت بتوانید آن را از فریزر بیرون بیاورید و داخل غذا بیندازید.

حتما بخوانید: جلوگیری از کپک زدن رب گوجه

استفاده از گوجه در حال خراب شدن

۴- استفاده از سبزی در حال خراب شدن :

اگر سبزی شما در حال خراب شدن و پلاسیده شدن است؛ می‌توانید در جای خشک آنها را پهن کنید تا خشک شوند و هر موقع خواستید در سوپ و آش از آنها استفاده کنید.

حتما بخوانید: روش های نگهداری طولانی مدت سبزی خوردن

۵- استفاده از کلم در حال خراب شدن:

برای استفاده از انواع کلم مانند کلم برگ و کلم بروکلی آنها را خرد کنید و در فریزر بگذارید. از کلم بروکلی می‌توانید خورشت درست کنید و کلم برگ را قبل از اینکه در فریزر قرار دهید، سرخ کنید و برای درست کردن کلم پلو خوشمزه از آن استفاده کنید.

حتما بخوانید: دستور تهیه یک خورشت خوشمزه با کلم بروکلی

۶- استفاده از خیار در حال خراب شدن :

برای خیار می‌توانید اگر زیاد خریدید البته قبل از آنکه پلاسیده شوند؛ از آنها  خیار شورخانگی خوشمزه درست کنید.

۷- استفاده از انگور در حال خراب شدن :

می توانید انگورهای مانده یا دانه شده را در داخل بطری بریزید و از آن سرکه خانگی و طبیعی تهیه کنید.

حتما بخوانید: ۴ کاربرد مفید سرکه در خانه

۸- هویج و فلفل دلمه :

اگر مقدار زیادی هویج و فلفل دلمه دارید؛ قبل از پلاسیده شدن آنها را خوب بشورید، خرد کنید، فریز کنید و برای پخت غذاها از آنها استفاده کنید.

نکته: سعی کنید به مقدار مصرف هفتگی میوه و سبزی خود دقت کنید؛ اگر مقدار زیادی میوه یا سبزی در خانه دارید و قصد مسافرت دارید یا می‌دانید که تا زمانی که تازه هستند آن‌ها را مصرف نمی‌کنید. قبل از اینکه کهنه و پلاسیده شوند با روش‌های بالا یا روش‌هایی که خودتان می‌دانید آنها را مصرف کنید. چراکه دور ریختن و اصراف هنر نمی‌خواهد و آسان است. اما هنر در مدیریت خوب و استفاده صحیح از مواد غذایی است.

شماهم اگر تجربه یا نکته‌ای در مورد استفاده از میوه و سبزیجات مانده و در حال خراب شدن دارید؛ تجربه خود را با ما به اشتراک بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *