صفحه اصلی / آشپزی / روش درست کردن آرد برنج خانگی بطور کامل و دقیق

روش درست کردن آرد برنج خانگی بطور کامل و دقیق

طرز تهیه آرد برنج خانگی با بیان تمام نکات ریز و درشت آنسعی کردم طرز تهیه آرد برنج را بطور کامل با تمام نکات ریز و درشت آن را براتون بنویسم که راحت و بدون دردسر خودتون آرد برنج خانگی مرغوب و عالی درست کنید. این آرد برنج هم برای نوزاد و هم برای دیگر مصارف مانند شیرینی، فرنی، حریره و … قابل استفاده است.

چرا آرد برنج خانگی درست کنیم؟

  • به صرفه است.
  • مطمئن هستید از بهترین برنج استفاده شده.
  • سالم تر و تمیزتر است.
  • درست کردن آن خیلی ساده است و زیاد وقت گیر نیست.
  • با انتخاب برنج خوب و معطر ایرانی یک آرد برنج خوش عطر و طعم خواهید داشت.

آرد برنجی که از بیرون می خرید، اگر از جای مطمئنی تهیه نشود، شاید مانده باشد و بو و طعم خوبی نداشته باشد. همچنین معمولاً از برنج خوب و معطر تهیه نشده است. بنابراین بهتر است خودتان آرد برنج درست کنید بخصوص اگر قصد دارید آن را برای فرنی و حریره نوزاد استفاده کنید.

روش درست کردن آرد برنج خانگی

1- یک لیوان برنج را خوب بشویید.

2- روی آن آب بریزید در حدی که آب روی همه برنج ها را بگیرد و یک الی دو بند انگشت هم آب روی برنج بیاستد. داخل آب برنج نباید نمک اضافه کنید.

آب کردن برنج برای تهیه آرد برنج خانگی

3- برنج های آب کرده را  5 الی 6 ساعت یا یک شب تا صبح بگذارید تا خیس بخورند و نرم شوند.

4- وقتی 5 الی 6 ساعت برنج ها خیس خورند، آنها را داخل پارچه نخی پهن کنید تا حداقل 4 الی 5 ساعت آب آنها خارج شود خشک شوند. لازم نیست برنج ها کاملاً خشک شوند. اما هرچه رطوبت کم تری داشته باشند بهتر آسیاب می شوند و آرد بهتری بدست می آید.

قرار دادن برنج آب کرده روی دستمال کاغذی برای تهیه آرد برنج خانگی

5- بعد برنج ها را آسیاب کنید.

6- برنج آسیاب شده را از الک عبور دهید تا دانه هایی که هنوز خوب آسیاب نشدند از الک عبور نکنند. دانه های آرد نشده را دوباره آسیاب و الک کنید تا کاملاً به آرد تبدیل شوند.

الک کردن آرد برای تهیه آرد برنج خانگی

7- آرد ها را روی یک سینی یا روزنامه پهن کنید و یک الی دو روز روی کابینت آشپزخانه قرار دهید و هر 4 الی 5 ساعت آنها را بهم بزنید تا رطوبت آنها کاملاً از بین برود. (برای خشک کردن آرد برنج آن را جلوی نور آفتاب قرار ندهید. در سایه باید خشک شوند.)

آسیاب کردن آرد برنج تهیه آرد برنج خانگی

8- آرد برنج اگر رطوبت داشته باشد زود بوی ترشی می گیرد و خراب می شود. باید کاملاً خشک شود و بعد آنها را داخل یک شیشه بریزید درب آن را ببندید و تا مدت 6 ماه می توانید در کابینت یا یخچال نگهداری کنید.

آرد برنج خیلی سریع رطوبت را به خود جذب می کند پس حتماً درب شیشه حاوی آرد برنج را محکم ببندید.

بعد از تهیه آرد برنج خانگی آن را در شیشه بریزید تا خراب نشود

بهتر است اگر برای نوزادان آرد برنج درست می کنید کم درست کنید و هر یک الی دو ماه یکبار آرد برنج تازه درست کنید.

اینم دستور تهیه آرد برنج خانگی که خیلی ساده و سریع آماده می شود.

برای درست کردن آرد برنج سعی کنید به این دو نکته توجه کنید:

  • بهتر است از برنج ایرانی و معطر برای تهیه آرد برنج خانگی استفاده کنید. چون آرد برنجتون خیلی خوش عطرتر و خوشمزه تر می شود.
  • برای تهیه آرد برنج خانگی هم می توانید برنج کامل و هم برنج نیم دانه استفاده کنید. اما حتماً آن را خوب آسیاب، الک و خشک کنید تا آرد برنجتون عالی شود. البته تهیه آرد برنج از برنج نیم دانه به صرفه تر و ساده تر است.

برخی از خواص آرد برنج

آرد برنج تمام خواص برنج کامل را دارد مثل:

  • کلسیم
  • ویتامین B6
  • منیزیوم
  • آهن
  • پتاسیم
  • کربوهیدرات
  • تیامین
  • فسفر
  • مس
  • روی

چند مورد استفاده از آرد برنج :

طرز تهیه آرد برنج خانگی

خوشحال می شویم برامون بنویسید از آرد برنج چه استفاده هایی می کنید.

عضویت در خبرنامه چاره دان

اگر دوست داری مطالب چاره دان را از دست ندهی، می توانی ایمیلت را وارد کنی تا هر هفته آخرین مطالب چاره دان را در ایمیلت ببینی.

ممنونم شما در خبرنامه چاره دان مشترک شدید.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *