صفحه اصلی / آشپزی / طرز تهیه شربت و مربای آلبالو و رازهای خوشرنگ شدن آنها

طرز تهیه شربت و مربای آلبالو و رازهای خوشرنگ شدن آنها

دستور تهیه مربای آلبالو خوشرنگ و شربت آلبالو با رنگ طبیعی و عالیمربای آلبالو به دلیل داشتن طعم ترش و شیرین از دوست داشتنی‌ترین مرباهاست. اگر شماهم این مربای خوشمزه را دوست دارید، در اینجا قرار است با طرز تهیه مربای آلبالو خوشرنگ و خوشمزه به همراه روش گرفتن شربت آلبالو از آن، آشنا شویم. سعی می کنم نکات کلیدی و مهم برای خوشمزه تر شدن و خوشرنگ شدن آن را هم بطور کامل بنویسم و از مراحل کار تصویر تهیه کنم، تا یک مربای آلبالوی عالی خانگی درست کنید و از خوردن آن در صبحانه و عصرانه لذت ببرید.

روش درست کردن مربای آلبالو خوشرنگ خانگی

برای درست کردن مربای آلبالو خوشرنگ اولین راز این است که آلبالوهایی را انتخاب کنید که کاملاً تازه، شاداب و قرمز رنگ هستند. اگر آلبالو پلاسیده یا حتی مانده باشد، رنگ مربا و شربت کدر و سیاه می شود. بنابراین اولین نکته این است که آلبالوها باید تازه باشند.

توجه: وقتی آلبالو گرفتید، آن را در یخچال نگذارید تا بعداً مثلا روز بعد، از آن مربا درست کنید. سعی کنید در همان روز و ساعات اولی که تازه هستند آنها را بشویید و برای مربا کردن آماده کنید. اگر آلبالو بماند کهنه شده و تازگی خودش را از دست می دهد و دیگه نمی توانید با آن شربت و مربای آلبالو خوشرنگ و با رنگ طبیعی آلبالو درست کنید.

برای درست کردن مربای آلبالو خوشرنگ باید آلبالو تازه باشد

مواد لازم برای تهیه مربای آلبالو

دستور پخت مربا آلبالو

۱- ابتدا آلبالوها را تا تازه هستند، بشویید و هسته بگیرید. برای گرفتن هسته آلبالو حتما پست جدا کردن هسته آلبالو و گیلاس با یک ترفند عالی و سریع را بخوانید. با استفاده از این ترفند می توانید هسته آلبالو را بدون دستگاه در کوتاه ترین زمان درآوردید. بدون اینکه آلبالو له یا نصف شود.

هر اندازه آلبالو هسته گرفته دارید، به همان اندازه شکر بردارید. شکر را در بین و روی آلبالوها پخش کنید و درب ظرف را بگذارید و یک شب تا صبح در یخچال قرار دهید. تا آلبالو آب بیندازد.

ریختن شکر روی آلبالو برای درست کردن مربا آلبالو خوشرنگ و خوشمزه

درب ظرف را حتماً بگذارید تا آلبالوها بوی یخچال را نگیرند. هر چند ساعت یکبار آنها را بهم بزنید تا بهتر آب بیندازد. (شاید آلبالوها خیلی کم آب بیندازند نگران نباشید بعداً وقتی روی شعله قرار می دهید سریع آب می اندازنند.)

ریختن شکر روی آلبالو و بهم زدن آن برای درست کردن مربا آلبالو خوشرنگ

شاید بپرسید اگر آلبالو را یک شب تا صبح در یخچال قرار دهیم، کهنه نمی شود؟ نه یک شب تا صبح وقتی که روی آن شکر ریختید، اشکال ندارد.

همانطور که در تصویر زیر می بینید، بعد از یک شب تا صبح آلبالو کمی آب انداخته که البته مقدار آبی که می اندازد، به نوع آلبالو و آبدار بودن آن هم بستگی دارد.

شکر را روی آلبالو می ریزیم تا برای درست کردن مربا و شربت آلبالو البالو آب بیندازد

۲- وقتی کمی آب انداخت. آن ها را روی حرارت قرار دهید تا کاملاً آب بیندازد. قبل از جوش آمدن تا یک دقیقه بعد از جوشیدن اجازه دهید آلبالوها آب بیندازند. بعد آلبالو ها را از صافی رد کنید و آب آن را برای درست کردن شربت، کنار بگذارید.

آب انداختن آلبالو برای درست کردن شربت و مربای آلبالو خوشرنگ

توجه: آلبالو و آب آن را باهم روی حرات برای جوشیدن قرار ندهید. چون آب آلبالو زود می رسد و اگر زیاد حرارت ببیند سیاه و بدرنگ می شود.

۳- بصورت چشمی مقداری شکر (مثلا یک فنجان ) و نصف فنجان آب جوشیده را روی آلبالوها بریزید و روی حرارت قرار دهید. تا حداکثر ۳۰ دقیقه مربای آلبالو کاملاً غلیظ شود و برسد. در اینجا هم نباید بیشتر از ۳۰ دقیقه آلبالو بجوشد. وگرنه مربای آلبالو خوشرنگ نخواهی داشت و رنگ آن تیره می شود.

شکر آلبالو و آب برای درست کردن شربت و مربای آلبالو خوشرنگ

در حین جوشیدن آلبالو کناره های ظرف اگر شکر چسبیده، با قاشق شکرها را داخل مربا بریزید تا آب شود یا یک فرچه را با آب جوشیده خیس کنید و روی اطراف قابلمه بکشید. اگر شکر اطراف قابلمه باشد، باعث شکرک زدن مربا می شود.

همچنین مدام کف روی آلبالو را بگیرید. اگر کف ها را جمع نکنید، باعث تیره شدن مربای آلبالو می شود و شفافیت آن را کم می کند.

اگر بعد از ۲۰ دقیقه می بینید مربای شما خیلی شل است و زود غلیظ نمی شود، دوباره شکر به مربا اضافه کنید تا زود غلیظ شود چون نباید بیشتر از ۳۰ دقیقه بجوشد.

(به این هم توجه کنید بعد از سرد شدن مرباتون کمی غلیظ تر می شود. پس نباید خیلی هم آن را غلیظ کنید.)

۴- وقتی مربا در حال جوشیدن هست، یک قاشق مرباخوری آب لیمو به آلبالو اضافه کنید تا بعداً شکرک نزند.

۵- ۷ الی ۸ ساعت صبر کنید تا مربا خوب سرد شود و مطمئن شوید که شکرک نمی زند. بعد مربا را در ظرف های شیشه ای تمیز و خشک بریزد و درب آن را محکم کنید و در یخچال قرار دهید.

توجه: اگر بعد از سرد شدن دیدید مربا شکرک زده، و مربا اصلاً آب ندارد، حدود نصف فنجان آب جوش به همراه کمی (نصف قاشق مربا خوری ) آبلیمو به مربا اضافه کنید و کمی دیگر در حد ۳ الی ۴ دقیقه آن را بجوشانید.

مربای آلبالو خوشرنگ و خوشمزه شما آمادست و تا یکسال می توانید مربا را در یخچال نگهدارید.

درست کردن مربای آلبالو خوشرنگ خانگی

حتما بخوانید: طرز تهیه مربای توت فرنگی درسته خوشمزه 

اینم از مربای آلبالویی که من با این دستور درست کردم:

دستور درست کردن مربا آلبالو خوشرنگ

روش تهیه شربت آلبالو با رنگ طبیعی آلبالو

آب آلبالو را که قبلاً از صافی عبور داده بودید را روی حرارت قرار دهید. اگر با شکری که قبلاً ریختید خیلی رقیق است ، دوباره کم کم شکر اضافه کنید تا شربتتون غلیظ شود. نمی توانم اندازه دقیق شکر را براتون بنویسم، چون بستگی دارد که چقدر آب آلبالو دارید.

صافی کردن آلبالو و گرفتن آب آن برای درست کردن شربت آلبالو خوشرنگ

برای اینکه شربت آلبالو خوشرنگ و با رنگ طبیعی آلبالو درست کنید، شربت آلبالو نباید بیشتر از ۵ دقیقه بجوشد و با شکر اضافه کردن سعی کنید، سریع آن را غلیظ کنید. به شربت در حال جوشیدن هم یک قاشق مربا خوری آب لیمو اضافه کنید تا شکرک نزند.

اگر روی شربت کف جمع شد، این کف را هم جمع کنید تا شربت آلبالو خوشرنگ تر و شفاف تر داشته باشید.

بعد که شربت خوب سرد شد در بطری بریزید. شربت آلبالو هم تا یکسال حتی بیشتر سالم می ماند و می توانید در تمام طول سال میل کنید.

توجه: میتوان برای گرفتن شربت بیشتر حدود یک لیوان آب جوشیده به آب آلبالو اضافه کنید. اما اینکار را توصیه نمی کنم. چون هم طعم آلبالو را کم می کند و هم رنگ آن را تغییر می دهد.

حتما بخوانید: تزیین شربت با یک ایده ساده و زیبا

و این هم تصویری از شربت و مربای آلبالوی من که همانطور که می بینید، شربت و مربای آن خیلی خوشرنگ شدند. شربت آن رنگ طبیعی آلبالو را دارد.

شربت و مربای آلبالو خوشرنگ و خوشمزه خانگی

نکات کلیدی خوشرنگ شدن مربای آلبالو

  1. آلبالو باید تازه باشد و سریع برای مربا کردن آن را آماده کنید.
  2. آلبالو و آب آلبالو نباید زیاد حرارت ببیند. برای مربا کردن، حداکثر ۳۰ دقیقه و برای شربت آلبالو حداکثر ۵ دقیقه باید بجوشد.
  3. جمع کردن کف روی مربا و شربت؛

امیداوارم این مربا و شربت آلبالو خوشرنگ و ساده را درست کنید و حتما نظرتون رو در مورد آن بنویسید. خوشحال می شوم اگر بتوانم به سوالاتتون برای درست کردن مربا و شربت آلبالو پاسخ بدم.

لطفاً رازهای خوشمزه و خوشرنگ شدن مرباهاتون رو برامون بنویسید.

احتمالاً این مطالب را هم دوست داری بخونی:

3.0
02

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *