آشپزیترفند و تجربه آشپزی

۵ روش برای اینکه پیاز چشم را نسوزاند و علت سوزش چشم با پیاز

پیاز برای پخت اکثر غذاها لازم است. بهره بگم همه غذاها، اما یک مشکلی که اکثر افراد با پیاز دارند این است که خرد کردن پیاز باعث سوزش چشم‌ها و اشک آمدن آن‌ها می‌شود. اما برای اینکه پیاز چشم را نسوزاند چیکار کنیم؟ قراره باهام ۵ روش خوب یاد بگیریم که چشمامون موقع خرد کردن پیاز اذیت نشه.

علت سوزش چشم با پیاز و اشک آمدن چشمان چیست ؟

پیاز چشم را می سوازند چون: حاوی آمینواسیدهای طبیعی است که سولفوسیدها نامیده می‌شوند، و هنگامی که پیاز را برش می‌دهیم، دیواره‌های سلولی پیاز آسیب می‌بینند، این باعث می‌شود؛ سولفوسیدها در معرض هوا به یک گاز فوق العاده آزاردهنده و تحریک‌کننده تبدیل شوند. این گاز وقتی وارد چشم می‌شود؛ ایجاد سوزش می‌کند و چشم برای شستن این مواد شروع به تولید اشک می‌کند، تا این گاز از چشم خارج شود.

ترفندهایی برای اینکه پیاز چشم را نسوزاند

همانطور که در بالا گفتم برای اینکه پیاز چشم را نسوزاند باید جلوی گازی که موقع خرد کردن پیاز وارد چشم ما می‌شود، گرفته شود.

۱- راه حل اول:

برای جلوگیری از سوزش چشم با پیاز شما می‌توانید پیاز را پوست بکنید و حدود نیم ساعت در فریزر بگذارید. اینکار باعث می‌شود تا جلوی ایجاد گازهای آزاردهنده برای چشم دراثر برش پیاز، گرفته شود. این روش یکی از مؤثرترین روش‌هاست. 

یا ۴ الی ۵ ساعت قبل پیاز را پوست بکنید و در یخچال قرار دهید. حتماً تجربه این را داشتید، وقتی نصفه پیاز زیاد اومده و برای اینکه خراب نشه داخل یخچال گذاشتید، بعدا که استفاده کردید، دیگه چشم رو اذیت نمی کنه. اگر به این موضوع دقت نکردید حتما دفعه بعد توجه کنید.

۲- راه حل دوم:

برای اینکه پیاز چشم را نسوزاند پیاز را پوست بکنید و حدود نیم ساعت در آب سرد قرار دهید. با این ترفند ساده موقع خرد کردن پیاز چشم شما اذیت نمی‌شود. این روش هم مانند روش بالا جلوی تولید گاز توسط پیاز را می‌گیرد. پیاز را مثل شکل زیر پوست بکنید و داخل آب سرد بیندازید:

مقابله با سوزش چشم با پیاز

۳-راه حل سوم:

اگر برای خرد کردن پیازها عجله داشتید، و نیم ساعت وقت نداشتید که پیاز را داخل فریزر یا آب بندازید. برای جلوگیری از سوختن چشم با پیاز موقع خورد کردن پیاز سعی کنید کمتر نفس بکشید یا می‌توانید از دهان نفس بکشید. شاید باورتون نشه اما این راه هم مؤثر است. من خودم خیلی چشمام با خرد کردن پیاز اذیت می شه برا همین چندبار این روش رو امتحان کردم. موقع نفس کشیدن روتون رو از ظرف پیاز برگردانید.

۴- راه حل چهارم:

راه دیگری که می‌توانید برای جلوگیری از سوزش چشم با پیاز، در زمانی که وقت کمی دارید، انجام دهید؛ این است که موقع خرد کردن پیاز آدامس بجوید یا ادای آدمس جویدن را درآورید تکان دادن مداوم فک به جلوگیری از سوزش چشم هنگام خرد کردن پیاز کمک زیادی می کند.

۵- راه حل پنجم:

برای اینکه پیاز چشم را نسوزاند می‌توانید یک چوب کبریت در روی لبتان قرار دهید و شروع به خرد کردن پیاز کنید. جلوی سوزش چشمان شما را می‌گیرد. چراکه گوگرد موجود در کبریت گازهای منتشر شده از پیاز را خنثی می‌کند. یادمه دایی مامانم آشپز بود، همیشه از چوب کبریت موقع خرد کردن پیاز استفاده می‌کرد البته ما کلی بهش می‌خندیدیم 🙂 ولی خب موثره.

نکته بسیار مهم در خرد کردن پیاز این است که : همیشه برای خرد کردن پیاز از چاقوی تیز استفاده کنید. چراکه چاقو هرچه تیزتر باشد. باعث می‌شود تا دیواره‌های سول‌های پیاز کمتر آسیب ببینند. در نتیجه کمتر تولید گاز کنند و چشم شما در اثر خرد کردن پیاز کمتر اذیت شود.

من هر ۵ تا روش رو امتحان کردم و همشون موثر هستند، از همه بیشتر وقتی هست که پیاز رو داخل فریزر یا یخچال میگذارید. اما برای وقتی که وقت ندارید یا یادتون رفته اینکار رو بکنید، ۲ ترفند آخر خیلی خوبه.

شما هم اگر تجربه‌ای در مورد اینکه چیکار کنیم پیاز چشم را نسوزاند دارید؛ خوشحال می‌شوم در قسمت نظرات بفرمایید. تا دیگران هم از این تجربه شما استفاده کنند.

کپی‌کردن مطالب چاره‌دان به هرشیوه و هرعنوان جایز نیست. لطفاً به خواسته چاره‌دان احترام بگذارید

سعیده اسلامیان

طراح و نویسنده سایت چاره دان؛ عاشق برنامه‌نویسی، نوشتن و آشپزی هستم و هر سه به من آرامش می‌دهند. امیدوارم و سعی می‌کنم که چاره‌دان را دوست داشته باشید و آن را دنبال کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا

ببخشید مزاحم خواندنت میشم

خواستم دعوتت کنم چاره دان رو دنبال کنی و تازه‌ترین مطالب ما در زمینه آشپزی، خانه‌داری و ترفندهای کاربردی دیگه رو هرهفته داغ در ایمیلت بخوانی…

ایمیل ندارید! از اینستاگرام ما را دنبال کنید.(کلیک کنید)