صفحه اصلی / مهارت زندگی / علمی و کاربردی / علت سوزش چشم با پیاز – ۴ راه مقابله با سوزش چشم با پیاز

علت سوزش چشم با پیاز – ۴ راه مقابله با سوزش چشم با پیاز

پیاز برای پخت اکثر غذاهای ایرانی و غیر ایرانی لازم است. چراکه برای طعم دادن به غذاها و گرفتن مزه‌ها و بوهای ناخوشایند مواد غذایی دیگر از جمله انواع گوشت‌ها، بسیار مؤثر است. اما یک مشکلی که اکثر افراد با پیاز دارند این است که خرد کردن پیاز باعث سوزش چشم‌ها و اشک آمدن آن‌ها می‌شود. دراین پست برای مقابله با سوزش چشم با پیاز راهکارهایی را ارائه می‌دهیم.

علت سوزش چشم با پیاز و اشک آمدن چشمان چیست ؟

به طور خلاصه، پیاز حاوی آمینواسیدهای طبیعی است که سولفوسیدها نامیده می‌شوند، و هنگامی که پیاز را برش می‌دهید، دیواره‌های سلولی پیاز آسیب می‌بینند، این باعث می‌شود؛ سولفوسیدها در معرض هوا به یک گاز فوق العاده آزاردهنده و تحریک‌کننده تبدیل شوند. و این گاز وقتی وارد چشم می‌شود؛ ایجاد سوزش می‌کند. و چشم برای شستن این مواد شروع به تولید اشک می‌کند، تا این گاز از چشم خارج شود.

راههای مقابله با سوزش چشم با پیاز :

۱- راه حل اول :

برای جلوگیری از سوزش چشم با پیاز شما می‌توانید پیاز را پوست بکنید و حدود نیم ساعت در فریزر بگذارید. اینکار باعث می‌شود تا جلوی ایجاد گازهای آزاردهنده برای چشم دراثر برش پیاز، گرفته شود. این روش یکی از مؤثرترین روش‌هاست.

۲- راه حل دوم :

برای اینکه پیاز چشم را نسوزاند ، پیاز را پوست بکنید و حدود نیم ساعت در آب سرد قرار دهید. با این ترفند ساده موقع خرد کردن پیاز چشم شما اذیت نمی‌شود. این روش هم مانند روش بالا جلوی تولید گاز توسط پیاز را می‌گیرد. پیاز را مثل شکل زیر پوست بکنید و داخل آب سرد بیندازید:

مقابله با سوزش چشم با پیاز

۳-راه حل سوم :

اگر برای خرد کردن پیازها عجله داشتید، و نیم ساعت وقت نداشتید که پیاز را داخل فریزر یا آب بندازید. برای جلوگیری از سوختن چشم با پیاز موقع خورد کردن پیاز سعی کنید کمتر نفس بکشید یا می‌توانید از دهان نفس بکشید. این راه هم مؤثر است.

۴- راه حل چهارم :

راه دیگری که می‌توانید برای جلوگیری از سوزش چشم با پیاز، در زمانی که وقت کمی دارید، انجام دهید؛ این است که موقع خرد کردن پیاز مدام مثل حالتی که آدامس در دهان شماست دهان خود را تکان دهید و بجوید اگر یک چوب کبریت هم در روی لبتان قرار دهید و دهان خود را تکان دهید، بیشتر جلوی سوزش چشمان شما را می‌گیرد. چراکه گوگرد موجود در کبریت گازهای منتشر شده از پیاز را خنثی می‌کند.

نکته بسیار مهم در خرد کردن پیاز این است که : همیشه برای خرد کردن پیاز از چاقوی تیز استفاده کنید. چراکه چاقو هرچه تیزتر باشد. باعث می‌شود تا دیواره‌های سول‌های پیاز کمتر آسیب ببینند. در نتیجه کمتر تولید گاز کنند و چشم شما در اثر خرد کردن پیاز کمتر اذیت شود.

ما چهار راه برای جلوگیری از اشک آمدن چشم موقع خرد کردن پیاز ، پیشنهاد دادیم. اما شما می‌توانید همه را امتحان کنید و هرکدام که دوست دارید و با توجه به شرایط شما مناسب‌تر است را انتخاب کنید. برای مثال من خودم همیشه روش چهارم را انتخاب می‌کنم؛ چون همیشه برای درست کردن غذا عجله دارم و نیم ساعت وقت ندارم. اما هر ۴ راه را امتحان کردم و جواب می‌دهد.

شما هم اگر تجربه‌ای در مورد پیاز و اشک چشم دارید؛ خوشحال می‌شویم در قسمت نظرات بفرمایید. تا دیگران هم از این تجربه ارزشمند شما استفاده کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *