صفحه اصلی / آشپزی / ۷ راز خوشمزه شدن قورمه سبزی و سیاه شدن آن که در جایی نشنیده‌اید

۷ راز خوشمزه شدن قورمه سبزی و سیاه شدن آن که در جایی نشنیده‌اید

راز خوشمزه شدن قورمه سبزی و سیاه شدن قورمه سبزی که شاید ندانیدبرای خوشمزه شدن خورشت قورمه سبزی خود چیکار کنیم ؟ وقتی برای اولین بار یک قورمه سبزی عالی رو خوردم تازه فهمیدم چرا بعضی افراد اینقدر به قورمه سبزی علاقه دارند. همیشه دوست داشتم راز خوشمزه شدن قورمه سبزی آنها را بدونم. چون خورشت های خودم اینقدر خوشمزه و جاافتاده نمیشد. اما بلاخره این رازها رو پیدا کردم و باید بگم از آن روز که نکاتی که در ادامه خواهم گفت رعایت می‌کنم؛ قورمه سبزی های من هم معرکه می‌شود.

راز خوشمزه شدن قورمه سبزی چیست ؟

در اینجا قرار نیست دستور پخت قورمه سبزی را توضیح دهم. اما نکاتی که برای خوشمزه شدن قورمه سبزی در ادامه خواهم گفت همه را تجربه کردم. و در کمتر جایی به آن ها اشاره شده اما واقعاً در طعم و عطر بخشیدن به خورشت شما مؤثر است. و در هر دستور قورمه سبزی که دارید به کارتان می‌آید.

۱- سرخ کردن سبزی

یکی از نکات مهم برای خوشمزه شدن قرمه سبزی این است که سبزی را تازه تهیه کنید و خوب سرخ کنید. سبزی قرمه سبزی باید در حرارت متوسط و تا حدی سرخ شود که رنگ سبزِ سبزی تغییر کند و تیره شود.

در واقع راز خوشمزه شدن قورمه سبزی شما این است که  سبزی نباید بسوزد فقط رنگ آن تیره شود و وقتی آن را فشار می دهید، رنگ روغن سبز تیره شود. مانند تصویر زیر، اما سبزی نسوزد و سفت نشود.

سرخ سبزی یک راز خوشمزه شدن قورمه سبزی

در سبزی قرمه سبزی اسفناج بهتر از برگ چغندر است. برگ چغندر اگر به سبزی قورمه اضافه می کنید خیلی کم بزنید. چون خورشت را زیادی لعاب‌دار می کند.

اگر سبزی را خوب سرخ نکنید؛ رنگ خورشت به سبزی می زند و خورشت رنگ خوبی ندارد. البته سرخ کردن خوب سبزی طعم خورشت راهم بهتر می‌کند.

۲- لوبیا

سرخ کردن بوبیا یک راز خوشمزه شدن خورشت سبزی

لوبیا قورمه سبزی لوبیای قرمز است و باید حداقل ۵ ساعت آن را آب کنید و در این فاصله یک الی ۲ بار آب لوبیا را عوض کنید. من خودم از شب قبل لوبیا را آب می‌کنم. اگر لوبیا را آب نکنید علاوه بر اینکه نفاخ است. باعث می شود خورشت بو و طعم لوبیا بدهد.

همیشه وقتی گوشت به همراه پیاز تفت می‌دهید لوبیا نیز به گوشت اضافه کنید و لوبیا را هم تفت دهید. این مورد یک راز برای خوشمزه شدن خورشت سبزی است که در کمتر جایی به آن اشاره شده؛ اما واقعا مهم و تأثیر گذار است. کافیه یکبار این نکته را رعایت کنید تا حرف من برایتان اثبات شود.

سرخ کردن لوبیا باعث می شود بوی خاص لوبیا گرفته شود. همچنین از وارفتن و لعاب دادن لوبیا داخل خورشت جلوگیری شود. درنتیجه خورشت شما عطر، طعم و شکل بهتری می گیرد.

ادویه را هم در ۱ تا ۲ دقیقه باید تفت دهید.

۳- زمان اضافه کردن رب و لیمو و نمک

زمان اضافه کردن رب و ...یک راز خوشمزه شدن قورمه سبزی

برای ترش کردن قورمه سبزی از آب لیمو استفاده نکنید و حتماً لیمو امانی داخل خورشت بیندازید. اگر می خواهید تلخی لیمو عمانی گرفته شود؛ حداقل دوساعت یا یک شب تا صبح لیمو را در آب قرار دهید.

بهتر است لیمو عمانی را نصف کنید و هسته های آن را جدا کنید تا خورشت قورمه سبزی شما به تلخی نزند.

رب گوجه و لیمو را ۲ تا ۳ ساعت بعد از اینکه خورشت را روی حرارت گذاشتید به خورشت اضافه کنید. اضافه کردن زودهنگام رب گوجه و لیمو باعث دیر پز شدن گوشت و لوبیا شده و باعث می شود خورشت خوب جانیافتد.

برای سیاه شدن خورشت قورمه سبزی رب گوجه را یا به خورشت اضافه نکنید یا مقدار آن خیلی کم باشد.

اگر دوست دارید خورشتتان سیاه رنگ شود. البته ترش تر هم بشود در حدود ۱۵ دقیقه آخر کمی رب انار به خورشت خودتون بزنید. رب انار باعث خوشمزه تر شدن قورمه سبزی هم می شود. (اگر رب انار می زنید، باید میزان رب گوجه را کمتر کنید.)

نمک را ۵ دقیقه آخر پخت خورشت به آن اضافه کنید تا خورشت زودتر و بهتر جابیافتد.

۴- گوشت

گوشت راز خوشمزه شدن قورمه سبزی

گوشت قورمه سبزی از نوع لقمه ای باشد گوشت چرخ کرده استفاده نکنید. اینکه گوشت، در اندازه کوچک بریده شود یا بزرگ به سلیقه خودتان بستگی دارد.

اگر از گوشت گوسفندی استفاده کنید قورمه سبزی شما خوشمزه تر می شود و سعی کنید گوشت قورمه سبزی در اندازه بزرگ ببرید.

گوشت قورمه سبزی باید با حرارت کم و پیاز فراوان در مدت طولانی حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه کاملاً سرخ شود و اصطلاحاً قورمه شود.

۵- جا افتادن خورشت 

راز خوشمزه شدن قورمه سبزی با جا افتادن خورشت

راز خوشمزه شدن قورمه سبزی در جا افتادن آن است. بنابراین در پخت قورمه سبزی هیچ وقت عجله نکنید و اگر کمتر از ۵ ساعت وقت دارید؛ بهتر است غذای دیگری را برای خودتان انتخاب کنید.

برای پخت قورمه سبزی ار زودپز استفاده نکنید. اجازه دهید قورمه در قابلمه معمولی با حراررت کم جابیافتد؛ سبزی، گوشت، لوبیا آن به خوبی نرم شوند و آب خورشت کم شود. قورمه سبزی نباید زیاد آبدار باشد.

برای اینکه خورشت خوب جابیافتد؛ در ابتدا بعد از اینکه مواد قورمه را خوب سرخ کردید؛ آب فراوان داخل خورشت بریزید.

۶- اضافه کردن آب به خورشت

سعی کنید آبی که قرار است به خورشت اضافه کنید داغ باشد. اینکار باعث درآمدن بهتر چربی گوشت و روغن انداختن بهتر آن می شود. البته بهتر است بجای آب معمولی از آب قلم گوسفند یا گاو استفاده کنید.

آب قلم طعم خورشت را معرکه می کند و یکی دیگه از رازهای خوشمزه شدن قورمه سبزی است که در رستوران های خوب این ترفند را خیلی رعایت می کنند.

۷- زمان اضافه کردن سبزی قورمه

سبزی قورمه را می توان همراه با اضافه کردن آب به خورشت اضافه کرد. اما برای اینکه خاصیت و طعم سبزی بهتر حفظ شود، بهتر است بعد از یک الی ۲ بعد ساعت از اضافه کردن گوشت و لوبیا به خورشت سبزی اضافه کنید.

راز سیاه شدن قورمه سبزی

راز سیاه شدن قرمه سبزی - راز خوشمزه شدن قرمه سبزی

برای سیاه شدن قورمه سبزی این دونکته خیلی کمک می کند:

۱- سبزی خورشت را باید با روغن نسبتاً زیاد و با حرارت متوسط، خیلی تفت بدید. در حدی که رنگ سبزی کاملاً قهوه ای شود و دیگه سبز رنگ نباشد.

۲- به خورشت خیلی کم در حد یک قاشق مربا خوری رب گوجه اضافه کنید یا اصلاً رب گوجه نزنید و در عوض به اون رب انار یا تمر هندی بزنید.

راز خوشمزه شدن قورمه سبزی خود را در چه چیزی می دانید؟ تجربیات خودتون را در زیر همین مطلب بنویسید.

۷ راز خوشمزه شدن قورمه سبزی و سیاه شدن آن که در جایی نشنیده‌اید
3.9 از 32 رای

۸ دیدگاه‌ها

  1. من همیشه قورمه سبزی هام خوب در میاد اما هفته قبل درست کردم مثل یک معجزه اتفاق افتاد که هنوز نمیتونم علتش را بفهمم و آن اینکه سبزی و لوبیا و گوشت مثل آهن ربا به کف قابلمه میرفت و آب قورمه سبزی بصورت متمایل به بی رنگ به سطح بالای قابلمه میام . یعنی نصف قابلمه شده بود مواد مربوط به قرمه سبزی که بخاطر سنگینی و نیروی جاذبه رفته بود پایین و آب هم آمده بود بالا . خوب هم میزدم درست میشد نیمساعت به حال خودش رها میکردم دوباره آب میامد بالا و مواد میرفت پایین و اصلا هم روغن پس نداد . نمیدونم سلزی هاش مشکل داشت یا اینکه برای اولین بار از قابلمه استیل که کف آن حالت آهن ربایی داره و گرما را یکنواخت پخش میکنه باعث این اتفاق شد . از ساعت ۴ عصر گذاشتم روی شعله کم تا ده شب و هر چی بیشتر میگذاشتم تا بلکه درست بشه . آخرش حسابی آبش بخار شد و مقداری آزدنخودچی هم بهش اضافه کردم اما باز اگر یک قاشق آب داخلش بود از مواد فاصله میگرفت . طبق فرمول همیشه هم رفتم غیر از اینکه این دفعه کمی رب گوجه در ابتدا موقع تفت پیاز و گوشت بهش اضافه کردم . خلاصه این شد یک معما که همچنان داخل فریزر گذاشتم و مخفیاتگنه با چراغ های نیمه خاموش میخورمش انصافا مزه اش خوبه ولی قیافه اش شبیه قورمه سبزی نیست

    3+
  2. یکبار برای امتحان هم که شده از چند حبه سیر تازه در خورشت قورمه استفاده کنید. بعد از تفت دادن گوشت، کمی زردچوبه، فلفل و ادویه مخلوط خورشتی به آن اضافه کنید و تفت بدهید، بعد حبه های سیر را اضافه کنید.
    درضمن من به خورشت قورمه سبزی رب گوجه فرنگی نمی زنم تا رنگش قرمز نشود، ولی یک بار رب انار زدم که رنگش معرکه شد، ولی باید بپذیرید که طعم ترشی رب با ترشی لیموعمانی و آب لیمو قابل مقایسه نیست

    7+
    • سیر رنده کنید خیلی خوش مزه میشه بوشم میپیچه واقعا عالی میشه

      1+
  3. ستاره جنوب

    من جنوبی هستم. قورمه سبزی جنوبی ها رو دست نداره. ما از همه سبزی ها در قورمه سبزی استفاده میکنیم. یعنی اسفناج – شوید – جعفری – گشنیز – شنبلیله – تره

    8+
  4. اقا این همسایه ما قرمه میذاره بوش کل محل رو برمیداره .. من قورمه میذارم بوش تا دم در خونه خودمونم نمیرههه یکی بگه چیکار کنمم😭😭😭

    29+
    • سلام نسبت سبزی ۴-۲-۲-۱ تره -گشنیز -جعفری -شنبلیله هر کدام را جدا جدا خورد جداجدا سرخ و استفاده کنید

      6+
    • استفاده از مرزه ونعنا هر کدام به اندازه ی حدود یک قاشق شما را به عطر و طعمی بی نظیر خواهد رساند .

      6+

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *