آشپزیدستور آشپزی

کیک پرتقالی با بافت عالی یک کیک بدون شیر و وانیل

طرز تهیه کیک پرتقالی یک کیک بدون شیر یا ماست و وانیلاگر دنبال یک کیک بدون شیر و وانیل اما خیلی خوشمزه و پوک هستید، دستور کیک پرتقالی که در این پست می خوانید یکی از بهترین انتخاب هاست. این کیک خیلی بافت نرم و عالی دارد و البته عطر و طعم آن فوق‌العادست. همچنین دستور تهیه آن خیلی راحته؛

ویژگی های مثبت کیک پرتقالی بدون شیر و وانیل:

  • بافت عالی و خیلی نرم و پفدار است.
  • طرز تهیه آن ساده است.
  • طعم و عطر فوق‌العاده پرتقال را می دهد.
  • اگر شیر و وانیل در دسترستان نیست. اما دوست دارید کیک بپزید این یک کیک بدون شیر و وانیل عالی است.
  • بجای پرتقال می توانید از آب نارنگی یا نارنج هم استفاده کنید.
  • یک کیک کم روغن است.

حتما بخوانید: چطور کیک بدون وانیل درست کنیم؟

مواد لازم برای تهیه کیک پرتقالی عالی و خوشمزه

مواد لازم برای تهیه کیک پرتقالی بدون شیر و وانیل

  • آرد : ۱۵۰ گرم (اندازه ۱۵۰ گرم حدوداً یک لیوان دسته دار فرانسویی کاملاً پُر می‌شود.)
  • بیکینگ پودر: یک قاشق چای خوری سر پر ( تست ساده برای سالم بودن بیکینگ پودر )
  • رنده پوست پرتقال: یک قاشق غذاخوری
  • آب پرتقال: یک سوم لیوان (حدودا به یک عدد پرتقال بزرگ نیاز دارید.)
  • شکر: سه چهارم لیوان
  • روغن مایع: یک چهارم لیوان
  • تخم مرغ: ۳ عدد

توجه: اگر تازه با چاره دان آشنا شدید، حتماً پست نکات لازم برای درست کردن کیک اسفنجی و پوک را بخوانید. چون برای درست کردن هر کیکی رعایت این نکات ضروری است.

رنده پوست پرتقال باید بدون قسمت های سفید رنگ داخل پوست باشد. برای اینکه کارتون راحت باشد، پرتقالی که قرار است آب آن را بگیرید قبل از اینکه آن را برش بزنید با رنده ریز پوست آن را  به آرامی رنده کنید

رنده پوست پرتقال بخاطر عطری که دارد کاملاً جای وانیل را می گیرد.

رنده پوست پرتقال برای درست کردن کیک پرتقالی

مراحل درست کردن کیک پرتقال بدون شیر و وانیل

۱- آرد را با بکینگ پودر مخلوط کنید و ۳ بار آن را الک کنید.

الک کردن آرد کیک پرتقالی بدون شیر

۲- زرده و سفیده تخم مرغ را با احتیاط از یک دیگر جدا کنید. سفیده را در یک ظرف پلاستیکی و یا شیشه‌ای بریزید تا خوب پف کند. اگر داخل سفیده کمی زرده بریزد یا ظرف و یا پره‌های همزن چرب یا خیس باشند سفیده پف نمی‌کند.

بنابراین همیشه اولین استفاده‌ای که از همزن می‌کنید این باشد که سفیده را بزنید.

سفیده را با ۲ قاشق غذاخوری از شکر که دارید، با دور تند همزن در یک جهت آنقدر بزنید تا کاملاً پف کند. نشانه پف کامل سفیده این است که جای پره‌های همزن روی آن می‌ماند و اگر ظرف را برعکس کنید نمی‌ریزید.

سفیده همزده را در جای خنک قرار دهید. اگر هوا خیلی گرم باشد سفیده آب می‌شود.

همزدن سفیده تخم مرغ کیک پرتقالی بدون شیر و وانیل

۳- زرده را با شکر باقی مانده و رنده پوست پرتقال با دور تند همزن در یک جهت آنقدر بزنید تا زرده رنگ کرم رنگ بگیرد و کش‌دار شود. حدودا ۴ دقیقه باید زرده را با شکر بزنید.

همزدن زرده تخم مرغ در تهیه کیک پرتقالی بدون شیر و وانیل

۴- از این به بعد برای آماده کردن کیک پرتقالی دیگر به همزن روشن نیاز ندارید و بقیه کار را با لیسک یا همزن خاموش انجام می‌دهیم.

روغن و آب پرتقال را با زرده زده شده مخلوط کنید و در حد مخلوط شدن در یک جهت بهم بزنید.

۵- بعد از آن آرد و بیکینگ پودر را در حالی که برای بار چهارم الک می‌کنید، در ۴ الی ۵ مرحله به کیک اضافه کنید و با لیسک در یک جهت با مواد مخلوط کنید.

قاطی کردن آرد با مواد کیک پرتقالی بدون شیر
قاطی کردن آرد با مواد کیک پرتقالی بدون شیر – چاره دان

۶- در آخر هم با یک قاشک چوبی یا پلاستیکی که پف سفیده نخوابد، سفیده را خیلی آرام و کم کم و البته دوباره در یک جهت در حد مخلوط شدن به دیگر مواد کیک اضافه کنید.

۷- قالب کیک را آماده کنید. یعنی خوب چرب و آردپاشی کنید. کیک را بطور یکنواخت در تمام سطح قالب پخش کنید.

این میزان کیک به قالب گرد با قطر ۲۰ سانتی متر و ارتفاع ۵ سانتی متر نیاز دارد.

۸-  قالب را در فر که در دمای ۱۸۰ درجه از ۱۵ دقیقه قبل روشن کرده‌اید، قرار دهید. بستگی به قطر قالب کیک حدود ۴۵ دقیقه تا ۱ ساعت طول می کشد تا کاملاً بپزد.

در حین پخت در فر را باز نکنید. چون پف کیک می خوابد. بعد از ۴۵ دقیقه وسط کیک را با چاقو یا خلال دندون تست کنید اگر چیزی به آن نچسبید، یعنی کیک پرتقالی شما آمادست و می‌توانید به سلیقه خودتون آن را تزیین کنید. نوش جان 🙂

دستور کیک پرتقالی یک کیک بدون شیر و وانیل

اگر سوالی برای درست کردن کیک پرتقالی بدون شیر و وانیل دارید، خوشحال می‌شوم اگر بتونم کمکتون کنم. همچنین از ابتکارهایی که برای درست کردن این کیک به خرج دادید و خوب از آب درآمد، برامون بنویسید.

خرید پرفروش ترین ابزار کیک و شیرینی از دیجیکالا

کپی‌کردن مطالب چاره‌دان به هرشیوه و هرعنوان جایز نیست. لطفاً به خواسته چاره‌دان احترام بگذارید

پیشنهاد خرید راحت و به‌صرفه...

سعیده اسلامیان

طراح و نویسنده سایت چاره دان؛ عاشق برنامه‌نویسی، نوشتن و آشپزی هستم و هر سه به من آرامش می‌دهند. امیدوارم و سعی می‌کنم که چاره‌دان را دوست داشته باشید و آن را دنبال کنید.

نوشته های مشابه

‫۲۹ نظرها

  1. سلام
    من تازه با سایتتون اشنا شدم. دستورها فوق العاده اند ومطالبتون بی نظیراند.کیک پرتقالی را درست کردم فوق العاده بود.یک سوال دارم اگر شکر را نصف لیوان در کیک پرتقالی استفاده کنم ایا باید اب پرتقال را بیشترکنم؟ وبه چه میزان؟ خیلی خیلی ممنون

    1. سلام
      بهار جان به چاره دان خوش اومدی، ممنونم لطف دارید خوشحالم که مطالب سایت برایت مفید بوده، بهتره مواد کیک رو کم یا زیاد نکنی چون روی بافت کیک تاثیر مستقیم میذاره ولی من همیشه میگم تو آشپزی همیشه جا برای خلاقیت هست. میتونید شکر رو کم کنید ولی میزان آب پرتقال رو زیاد نکنید چون کیکتون خیلی شل میشه و وقتی داخل فر میره چروک میشه، مایعات همون مقدار باشه. بعد از کم کردن شکر اگر میخواید شیرینی کیک بیشتر بشه میتونید یک یا دو قاشق غذا خوری عسل بجای شکر حذف شده اضافه کنید. ولی باز تأکید من من امتحان نکردم مطمئن نیستم.

  2. سلام آموزشاتون فوق العاده س .یه سوال دیگه هم داشتم اینکه میشه شیر رو جایگزین آب پرتقال کنیم

    1. سلام لطف دارید . بله میتونید از دستورات کیک های دیگه سایت که شیر دارن هم میتونید استفاده کنید مثل کیک اسفنجی

  3. سلام ممنون از آموزشای عالیتون. من موقع اضافه کردن سفیده حواسم نبود همه رو یجا ریختم و مخلوط کردم این نتیجه بدی داره ؟الان منتظرم ببینم چطور میشه

  4. سلام من چون میخوام این کیکو با تستر درست کنم باید اندازه ها نصف بشه میشه بگین چقد میشه از مواد استفاده منم

    1. سلام بستگی به قالبتون داره اگر قالبتون قطرش ۲۰ سانت هست نیاز نیست مواد رو نصف کنید. موادش خیلی نیست و نیاز به قالب بزرگ نداره. چون یک لیوان بیشتر آرد نداره

  5. سلام ممنونم از اموزش این کیک خوشمزه فقط چرا کیک اول که تو فر هست پف کامل و خوشگل داره ولی بعد از اینکه از فر در میاد پفش میخوابه؟

    1. سلام خواهش می کنم. دو تا نکته رو رعایت نمی کنید اول اینکه مقدار بیکینگ پودرتون خیلی زیاده دوم اینکه وقتی کیک پخت و فر رو خاموش کردید نباید سریع کیک رو از فر در بیارید به کیک شوک وارد میشه پفش می خوابه وقتی فر رو خاموش کردید ۵ دقیقه صبر کنید فر کم کم خنک بشه بعد در فر رو چند دقیقه نیم باز بگذارید که کیک کم کم از حرارت بیافته بعد اونو از فر خارج کنید.

      1. دقیقا من همین اشتباهو میکردم یعنی زود از فر در میاوردمش?‍♀️
        ممنونم از راهنماییتون

  6. سلام و خسته نباشد .من هنوز این کیک رو نپختم فقط سوالم اینه که منظورتون از لیوان در اندازه گیری همان کاپ های اندازه گیری استاندارد هست؟ و اینکه یک قاشق سر پر بیکینگ پود دقیقا چند گرم هست؟ بازم از لطف و حسن نیت شما متشکرم.

    1. سلام فرقی نمی کند از پیمانه های استاندارد شیرینی پزی استفاده کنید یا لیوان دسته دار معمولی فقط باید همه مواد رو با یک پیمانه اندازه گیری کنید. اگر از پیمانه شیرینی پزی استفاده می کنید برای هر پیمانه آرد یک قاشق چای خوری بیکینگ پودر که میشه حدودا ۵ گرم بیکینگ پودر نیاز دارید. که برای این کیک میشه حدود یک قاشق چای خوری و یک چهارم قاشق چای خوری

  7. من نزدیک ۱۰تا دستور کیک داشتم هیچکدوم اسفنجی نشد! فقطططط از سایت شما و نکته های دقیق شما تونستم کیک اسفنجی درست کنم و انگیره آشپزی و دسر من رو چند برابر کردید… عااااشقتوووونم

    1. خیلی خوشحال میشم وقتی می بینم دستور یا ترفندی که در سایت قرار دادم برای خواننده های چاره دان مفید بود. این پیام محبت آمیز شما انگیزه من رو برای ادامه دادن سایت چند برابر میکنه متشکرم 🙂

  8. سلام خسته نباشید کیک پرتقالی درست کردم ولی نمیدونم چجوری براتون هز طریق ایمیلم برستم??

  9. مطالبتون عاااااااااااااااااااالی
    بخدا نمونه ای
    تنها سایتی که صادقانه آموخته هاش رو در اختیار دیگران میذاره.

  10. سلام هنوز درست نکردم هر وقت درست کردم بهتون میگم فقط خواستم بگم برای اولین بارکیک ب این سادگی وراحتی دیدم ممنون عالی

    1. سلام
      بله حتما منتظرم نظرت رو برامون بنویسی. خواهش می کنم امیدوارم کیکی که درست میکنی عالی بشه.

  11. این کیکو درست کردم اندازه ها دقیق بود برای اولین بار کی کم عالی شد با پف زیاد.توضیحاتتون کامل و بی کم و کاست و شفاف و کمک کننده.من کیکام پف نمی کرد همه ترفندهارو امتحان کردم ولی با توضیح دقیق شما که چه جوری و چه مقدار سفیده قاطی مواد کیک بشه مشکلم حل شد.. چقدر قشنگ و کامل گفتین جوری هم بزنید که سفیده ها دیده بشن تو مواد.کاریکه من بر عکسشو انجام میدادم .هم کاربلدین وهم به بهترین نحو بیان میکنین ساده و شفاف.خیلی دوستون دارم ممنون خیلیییییییی زیاد

    1. خواهش می کنم لطف داری، منم خیلی خوشحال میشم وقتی میبینم توضیحاتم تونسته بهتون کمک کنه. منم از شما بابت این پیام انرژی بخش ممنونم. 🙂

    1. قهوه ای نیست داخل کیک سفید و کمی نارنجی رنگ میشه این رنگ قهوه‌ای بخاطر برشته شدن کیک هست این طرف پشت کیک هست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا

ببخشید مزاحم خواندنت میشم

خواستم دعوتت کنم چاره دان رو دنبال کنی و تازه‌ترین مطالب ما در زمینه آشپزی، خانه‌داری و ترفندهای کاربردی دیگه رو هرهفته داغ در ایمیلت بخوانی…

ایمیل ندارید! از اینستاگرام ما را دنبال کنید.(کلیک کنید)