آشپزیدستور آشپزی

۳ روش عالی برای درست کردن سس گوجه با رب و گوجه تازه

3 دستور متفاوت و خوشمزه برای درست کردن سس گوجه فرنگی یا سس کچاپ با رب یا گوجهسس گوجه در خیلی از غذاها استفاده میشه و خیلی هم پرطرفداره، بخصوص در انواع غذاهای ساندوچی، پیتزا، انواع پاستا و ماکارونی، پس چه بهتر که خودمون در خانه سس قرمز درست کنیم تا هم سالم و بدون مواد نگهدارنده باشد و هم مقرون به صرفه؛ به همین منظور براتون ۳ دستور متفاوت و عالی برای درست کردن سس گوجه فرنگی با رب و همچنین با گوجه تازه می نویسم تا هر وقت دوست داشتید خودتون بهترین سس گوجه یا همان کچاپ رو در خانه درست کنید.

درست کردن سس گوجه با رب و سرکه در ۱۰ دقیقه

در این دستور برای درست کردن سس گوجه از رب استفاده می شود به همین دلیل خیلی سریع آماده شده و هروقت نیاز به سس کچاپ داشتید، در زمان خیلی کوتاه می توانید این سس خوشمزه و خوش عطر رو تهیه کنید.

طعم این سس گوجه خیلی شبیه به سس های قرمز خوشمزه ای هست که در ساندوچی ها می خورید. بخاطر همین به آن سس قرمز مخصوص ساندوچ گفته می شود.

از این سس می توانید در انواع ساندوچ ها مثل: ساندویچ کوکتل، سوسیس، هات داگ، پیتزاها و … استفاده کنید.

دستور درست کردن سس گوجه فرنگی یاکچاپ با رب

مواد لازم برای درست کردن سس قرمز ساندوچی

  • رب گوجه فرنگی: ۳ قاشق غذاخوری پُر
  • سرکه سفید: ۲ قاشق غذا خوری
  • شکر قهوه ای یا سفید: ۲ قاشق مربا خوری سرپر
  • نمک: یک قاشق چای خوری
  • فلفل قرمز: نصف قاشق چای خوری
  • روغن مایع: یک قاشق غذا خوری
  • آب: نصف فنجان
  • آبلیمو: نصف قاشق غذا خوری (دلخواه)
  • آویشن: ۱ قاشق چای خوری
  • پودر سیر: نصف قاشق چای خوری (دلخواه)

مراحل درست کردن سس گوجه سریع با رب

۱- روغن را ته قابلمه ( بهتر است قابلمه نچسب باشد. ) می ریزیم. و رب رو به آن اضافه می کنیم.

۲- وقتی یک الی ۲ دقیقه رب تفت خورد و بوی خامی آن گرفته شد، نمک، شکر، فلفل قرمز، سرکه را به رب اضافه می کنیم. حرارت را هم متوسط رو به پایین قرار می دهیم و مواد را مدام بهم می زنیم تا شروع به جوشیدن کنند.

توجه: اگر ربی که استفاده می کنید، نمک دارد. مثلا رب خانگی است و به اندازه کافی به اون قبلاً نمک زدید، دیگه به سس اصلاً نمک اضافه نکنید.

۳- بعد از یک دقیقه که بخار از مواد بلند شد، ۲ قاشق غذا خوری آبلیمو، آویشن و پودر سیر را هم اضافه می کنیم و می گذاریم دوباره مواد شروع به جوشیدن کند. ۲۰ الی ۳۰ ثانیه کافیه.

۴- در آخر برای اینکه سس رقیق تر شود، نصف فنجان آب اضافه می کنیم و صبر می کنیم تا سس شروع به جوشیدن کند. بعد از یک دقیقه سس را از حرارت بر می داریم.

۶- وقتی سس گوجه ما سرد شد، آن را در ظرف شیشه‌ای یا مخصوص سس می ریزیم و در یخچال تا مدت طولانی بیشتر از یک سال قابل نگه داشتن است.

توجه:

  1. در حین پخت مدام باید سس را بهم بزنید تا نسوزد.
  2. روغن باید حتما مایع باشد و نباید زیاد استفاده شود در حد چرب شدن ته ماهیتابه کافی است.
  3. برای درست کردن این سس می تونید از رب خانگی یا بیرونی استفاده کنید.
  4. اگر دوست دارید سس گوجه تند داشته باشید در مرحله آخر سس را بچشید و به مقدار لازم به اون فلفل قرمز اضافه کنید.
  5. می توانید اگر دوست دارید یک سر قاشق چای خوری به این سس آویشن هم اضافه کنید تا عطر بهتری بگیرد.

حتما بخوانید: طرز تهیه رب خانگی با ۳ دستور متفاوت

فیلم طرز تهیه سس کچاپ با رب گوجه 

نمایش در یوتیوب:

نمایش در آپارات:

طرز درست کردن سس گوجه با گوجه تازه و سرکه

اگر دوست دارید یک سس کچاپ تازه‌ی تازه با گوجه فرنگی درست کنید، این دستور عالیه و درنهایت یک سس خیلی خوشمزه خواهید داشت.

مواد لازم برای درست کردن سس گوجه با گوجه تازه

  • گوجه تازه: یک کیلو
  • نمک: یک قاشق غذا خوری سر خالی
  • پیاز: یک عدد متوسط
  • سیر: دو حبه (دلخواه: اگر سیر دوست ندارید می توانید آن را حذف کنید. )
  • فلفل سیاه: یک قاشق چای خوری
  • فلفل قرمز: نصف قاشق چای خوری (دلخواه: اگر دوست دارید سس تند داشته باشید اضافه کنید.)
  • شکر: ۲ قاشق غذا خوری
  • سرکه سفید یا سیب یا انگور : نصف فنجان
  • پودر زنجبیل: نصف قاشق چای خوری
  • روغن مایع: ۲ قاشق غذا خوری
  • آویشن: نصف قاشق چای خوری ( دلخواه )

مراحل درست کردن کچاپ با گوجه و سرکه

۱- برای درست کردن سس کچاپ با گوجه تازه باید ابتدا پیاز و سیر را نگینی خورد کنید. روغن مایع را ته قابلمه بریزید. پیاز را در حد یک دقیقه آنقدر که سبک شود تفت دهید و بعد سیر را اضافه کنید تا چند ثانیه تفت بخورد. توجه کنید که پیاز و سیر نباید تغییر رنگ بدهند.

خورد کردن پیاز و سیر و تفت دادن آنها برای درست کردن سس گوجه فرنگی با گوجه تازه با شکر و سرکه

۲- گوجه ها را که قبلاً شسته و به ۳ الی ۴ قسمت برش زدید، را به قابلمه حاوی پیاز و سیر اضافه کنید. حرارت را متوسط رو به کم قرار دهید تا گوجه ها آب بیندازد. و یک قاشق غذا خوری سر خالی به آنها نمک بزنید تا بهتر آب بیندازند.

جوشاندن گوجه له شده برای تهیه سس گوجه فرنگی با گوجه تازه بدون نیاز به شکر و سرکه

وقتی گوجه ها آب انداختند، حرارت را زیاد کنید تا شروع به جوشیدن کنند. بعد دوباره حرارت را متوسط کنید تا ۳۰ دقیقه گوجه ها بپزند و خوب نرم شوند. پوست گوجه باید به راحتی از گوجه جدا شود. این نشان می دهد گوجه خوب پخته شده.

جوشاندن گوجه تازه برای تهیه سس گوجه فرنگی با گوجه تازه با شکر و سرکه

۳- روی گوجه ها گوشکوب برقی بگیرید یا وقتی خنک شدند داخل مخلوط کن بریزید یا حتی با دست آنها را ورز دهید تا له شوند.

۴- گوجه های له شده را از صافی با سوراخ های ریز عبور دهید. تا پوست و تخمه ها از صافی عبور نکند.

از صافی عبور دادن گوجه تازه برای تهیه سس گوجه فرنگی با گوجه تازه با شکر و سرکه

توجه: اگر دوست دارید سس گوجه ای که درست می کنید، خیلی صاف و یکدست شود آب گوجه را بعد از اینکه صافی کردید، از یک پارچه توری نخی عبور دهید و محکم فشار دهید تا تنها آب گوجه از پارچه عبور کند.

برای درست کردن سس قرمز گوجه فرنگی صاف و یکدست

۵- به آب گوجه، نصف فنجان سرکه، فلفل سیاه و قرمز، شکر، پودر زنجبیل و آویشن اضافه کنید، بهم بزنید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید.

۶- ۱۵ تا ۲۰ دقیقه (حتی بیشتر) طول می کشد تا سس غلیظ شود. هر ۵ دقیقه سس را بهم بزنید تا ته نگیرد.

طرز تهیه سس گوجه فرنگی با گوجه تازه با شکر و سرکه - چاره دان

نشانه رسیدن سس و به غلظت افتادن آن اینه که: اگر یک کمی از آن ته بشقاب بریزید و کمی بشقاب را خم کنید، اطراف سس نباید حات آبکی باشد باید یکدست باشد.

تست رسیدن سس گوجه

این سس را می توانید در ظرف شیشه‌ای خشک و تمیز یا ظرف مخصوص سس در یخچال تا ۵ ماه نگهداری کنید.

ریختن سس گوجه یا کچاپ خونگی در ظرف آن

اگر دوست دارید سس گوجه تند داشته باشید، می توانید در آخر فلفل قرمز آن را بیشتر کنید.

حتما بخوانید: طرز تهیه سیب زمینی سرخ کرده به شکل فست فودی ترد و خوشمزه

دستور شماره دو سس گوجه با گوجه تازه بدون سرکه و شکر

همانطور که در تیتر می بینید، این سس قرمز بدون سرکه درست می شود به دلیل سبزیجاتی که در اون استفاده شده حداکثر تا ۱۰ روز در یخچال قابل نگهداری است.

مواد لازم برای سس گوجه بدون سرکه:

  • گوجه تازه: یک کیلو
  • نمک: دو قاشق چای خوری
  • پیاز: یک عدد متوسط
  • سیر: دو حبه
  • فلفل سیاه: یک و نیم قاشق چای خوری
  • روغن زیتون یا کنجد: ۲ قاشق غذا خوری
  • جعفری خورد شده: یک مشت
  • آویشن: نصف قاشق چای خوری (دلخواه)
  • آبلیمو: یک و نیم قاشق غذا خوری
  • آب: نصف لیوان

مراحل پخت سس گوجه بدون سرکه و شکر

۱- ابتدا گوجه ها را می شوییم و هر کدام را به ۴ الی ۵ قسمت تقسیم می کنیم. داخل مخلوط کن می ریزیم و خوب مخلوط می کنیم.

برش گوجه برای درست کردن سس گوجه فرنگی با گوجه تازه بدون نیاز به شکر و سرکه

حتما بخوانید: یک ترفند عالی برای شستن مخلوط کن

۲- سیر را نگینی خرد می کنیم و پیاز را با رنده درشت رنده می کنیم.

۳- گوجه های له شده و سیر و پیاز را مخلوط می کنیم و روی حرارت می گزاریم و به آن فلفل سیاه و آب اضافه می کنیم. یک ساعت باید بجوشد تا غلیظ شود. هر ۱۰ دقیقه سس را بهم بزنید تا ته نگیرد.

جوشاندن گوجه له شده برای تهیه سس گوجه فرنگی با گوجه تازه بدون نیاز به شکر و سرکه

۴- ۱۰ دقیقه مانده تا سس گوجه آماده شود، دو قاشق روغن زیتون به سس اضافه می کنیم.

۵- ۵ دقیقه آخر هم به سس آبلیمو و آویشن اضافه می کنیم.

۶- وقتی قرار است حرارت سس را خاموش کنیم، یک مشت جعفری خرد شده به سس اضافه می کنیم و بهم می زنیم. ( می توانید جعفری را حذف کنید با این روش مدت زمان نگهداری سس افزایش می یابد. )

۷- وقتی سس سرد شد، آن را در شیشه می ریزیم. این سس گوجه برای انواع پاستا، ماکارونی و پیتزا قابل استفاده است.

روش درست کردن سس گوجه فرنگی با گوجه تازه بدون نیاز به شکر و سرکه

اگر شما هم دستور دیگری برای درست کردن سس گوجه فرنگی دارید یا رازی برای خوشمزه تر شدن سس کچاپ خانگی می دانید، لطفاً تجربه خودتون رو برای همه به اشتراک بگذارید.

تجربه من:

من با دستور اول سس گوجه رو درست کردم در مورد طعمش و عطرش باید بگم خیلی عالیه و واقعاً طعم سس‌هایی رو میده که تو ساندویچی ها می خوریم. اینم تصویرش:

من سس گوجه فرنگی با رب درست کردم

اینم یه تصویر دیگه با سیب زمینی سرخ کرده فست فودی که پیشنهاد می کنم روش تهیه اون رو هم بخونید. عالی میشه:

سس گوجه فرنگی با رب به همراه سیب زمینی سرخ کرده ترد فست فودی

همچنین اگر هر کدام از سس های بالا را درست کردید، نظرتون رو در مورد طعم آنها برامون بنویسید.

احتمالاً این مطالب را هم دوست داری بخونی:

۴.۳/۵ - (۳۸ امتیاز)
کپی‌کردن مطالب چاره‌دان به هرشیوه و هرعنوان جایز نیست. لطفاً به خواسته چاره‌دان احترام بگذارید

سعیده اسلامیان

طراح و نویسنده سایت چاره دان؛ عاشق برنامه‌نویسی، نوشتن و آشپزی هستم و هر سه به من آرامش می‌دهند. امیدوارم و سعی می‌کنم که چاره‌دان را دوست داشته باشید و آن را دنبال کنید.

نوشته های مشابه

‫۲۶ دیدگاه ها

  1. خوش مزس ولی طعم سس گوجه فرنگی هایی مثل دلوسه یا دلپذیرو نمیده بیشتر برای موقعه هایی که سس گوجه در دسترس نیست گزینه خوبیه

  2. همین الان با همین روش درست کردم اینقدر خوشیو و عالی شد تازه و خوش رنگ و عطرش داره دیونم میکنه

  3. سلام خسته نباشید اشپزی یک هنر است عشق میخواد درهر کاری اگر عشق و علاقه نباشد
    موفقیت هم نیست .مطالبتان خیلی عالی بود .همیشه موفق و سلامت باشید.

  4. ولی خوب درکل مفید بود برای بقیه خوبه برای منی ک حوسله راه رفتنم ندارم اصلا مناسب نیست 😂ممنون

  5. سلام وقتتون بخیر. من با یه دستور دیگه درست کردم سسم کلا مزه ی سرکه گرفته گلو رو میسوزونه باید چیکار کنم ؟

    1. سلام راهی که به ذهنم میرسه اینه که دوباره به همون اندازه سس درست کنید البته بدون سرکه بعد باهم قاطیشون کنید تا سرکش متعادل بشه.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا