صفحه اصلی / آشپزی / همه نکات پخت شامی نرم و خوشمزه – علت سفت شدن کتلت – چیکار کنیم شامی وا نرود

همه نکات پخت شامی نرم و خوشمزه – علت سفت شدن کتلت – چیکار کنیم شامی وا نرود

همه نکات پخت شامی نرم و خوشمزه برای پخت شامی نرم و خوشمزه نکات ساده و ریزی وجود دارد که اگر رعایت شوند؛ هیچ وقت کتلت یا شامی شما سفت نمی شود و وا نمی رود. در ادامه همه این نکات، برای جلوگیری از سفت شدن و وارفتن شامی در نتیجه درست کردن یک شامی خوشمزه را خواهیم گفت. و در آخر، دستور پخت شامی نرم را بطور کامل توضیح خواهیم داد.

چرا شامی وا می رود :

۲ علت برای  وا رفتن و شکسته شدن شامی در حین پخت، وجود دارد:

  1. کم بودن مقدار تخم مرغ  مهم ترین عامل برای وا رفتن شامی است. اگر متوجه شدید که شامی ها در حین سرخ شدن تیکه تیکه می‌شوند، با توجه به میزان مواد شامی که دارید کمی دیگر تخم مرغ یا سفیده تخم مرغ به شامی خود اضافه کنید.
  2. برای اینکه شامی وا نرود اجازه دهید، مواد شامی را که خوب ورز داده‌اید؛ ۳۰ تا ۶۰ دقیقه در داخل یخچال بمانند. البته اگر تخم مرغ به اندازه باشد، اگر مواد شامی را هم  داخل یخچال نگذارید باز شامی شما وا نمی رود.

حتما بخوانید: همه نکات برای درست کردن کوفته

حتما بخوانید: چیکار کنیم گوشت قلقلی وا نرود ؟

چرا شامی سفت می شود :

۳ دلیل برای سفت شدن کتلت یا شامی وجود دارد:

  1. مقدار گوشت شامی زیاد است. اگر مقدار گوشت شامی نسبت به دیگر مواد آن، زیاد باشد؛ موجب سفت شدن شامی می‌شود.
  2. برای جلوگیری از سفت شدن شامی مقداری آرد نخودچی یا آرد سوخاری که آسیاب کرده‌اید یا حتی مقداری نون خشکه‌ی آسیاب شده به مواد شامی اضافه کنید. اضافه کردن نون خوشکه یا آرد سوخاری به شامی هم موجب نرم شدن شامی میشود و هم آن را خیلی خوشمزه می کند.
  3. پیاز باید با رنده درشت رنده شود. که هم شامی وا نرود و هم باعث می‌شود تا شامی پوک و نرم شود. اگر پیاز با رنده درشت رنده شود شما می توانید مقدار بیشتری پیاز استفاده کنید. چون با ایندیگر پیاز آب نمی اندازد و پیاز زیاد باعث خوشمزه تر شدن شامی نیز می‌شود.

پخت شامی نرم و خوشمزه

اگر نکات گفته شده در بالا را رعایت کنید؛ می‌توانید خیلی راحت یک شامی نرم و خوشمزه درست کنید. توجه کنید مهم ترین نکات برای نرم شدن شامی این است که:

۱- مقداری آرد سوخاری یا نون خشک آسیاب شده به مواد شامی خود اضافه کنید.

۲- و همچنین پیاز را با رنده درشت رنده کنید.

۳-میزان تخم مرغ آن باید به اندازه باشد. تخم مرغ در حدی باشد که وقتی گوشت را ورز می‌دهید، گوشت شامی کاملاً مرطوب و نرم باشد.

نکات گفته شده در بالا برای هرنوع شامی چه شامی با سیب زمینی و چه شامی ساده باشد کارآمد است.

دستور پخت شامی نرم و خوشمزه برای ۲ نفر :

مواد لازم :

مواد لازم برای پخت شامی نرم و خوشمزه

  • ۲۰۰ گرم گوشت چرخ کرده؛
  • ۱ عدد تخم مرغ؛
  • نمک یک قاسق چای خوری؛
  • ادویه ۱٫۵ قاشق چای خوری (زرچوبه، فلفل، دارچین، زنجبیل و…) اگر از ادویه کاری استفاده کنید عطر شامی را بهتر می کند.
  • یک عدد پیاز بزرگ؛
  • نون خشکه یا آرد سوخاری آسیاب شده دو قاشق غذا خوری سر پر؛
  • سیب زمینی کوچک (دلخواه) (اگر سیب زمینی اضافه کردید، یک تخم مرغ کوچک دیگر نیز به مواد اضافه کنید.)
  • رب گوجه نصف قاشق غذا خوری یا گوجه تازه ۲ عدد کوچک (دلخواه)

پیاز را با رنده درشت و سیب زمینی را با رنده ریز، رنده کنید، همه مواد بالا را با هم مخلوط کنید و خوب ورز بدهید و بهتر است برای ۳۰ تا ۱ ساعت اجازه دهید این مواد داخل یخچال استراحت کنند. بعد آن‌ها را بصورت کتلت های نازک درآورید و داخل روغن سرخ کنید.

بهتر است از تابه های نسوز استفاده کنید تا میزان کمی روغن مصرف شود.

و در آخر اگر دوست دارید، مقدار نصف قاشق غذا خوری رب گوجه را سرخ کنید که بوی زهم آن گرفته شود و با یک سوم لیوان آب مخلوط کنید. شامی ها در این سس قرار دهید. درب تابه را ببندید. اجازه دهید با حرارت کم تا حدود ۱۰-۱۵ دقیقه این سس به خورد شامی ها برود. و آب رب کاملاً تمام شود.

بجای رب گوجه می توانید، از گوجه تازه استفاده کنید، که البته خوشمزه تر می‌شود. گوجه‌ها را حلقه حلقه ببرید و خوب سرخ کنید و بعد شامی ها را به همراه یک سوم لیوان آب به آنها اضافه کنید و اجازه طعم گوجه در شامی نفوذ کنید و آب آن‌ها تمام شود.

حتما بخوانید:  چیکار کنیم تا رب گوجه خراب نشود ؟

و حالا نوبت شماست که اگر نکته یا ترفندی برای پخت شامی نرم و خوشمزه می‌دانید؛ در نظرات بفرمایید تا همه از تجربه شما استفاده کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *