آشپزیترفند و تجربه آشپزی

۷ نکته اساسی برای جلوگیری از وا رفتن کوفته ( علت باز شدن و سفت شدن آن)

جلوگیری از وا رفتن کوفته و علت وا رفتن کوفتهانواع کوفته مثل کوفته قلقلی، کوفته تبریزی و کوفته برنجی از غذاهای سنتی ایرانی هستند؛ که بسیاری از ما طرفدار آن‌ها هستیم. اما از سختی‌هایی که برای پخت کوفته وجود دارد، این است که کوفته در حین پخت وا میرود. یا خیلی سفت می شود. علت وا رفتن کوفته چیست؟ نکات لازم برای جلوگیری از وا رفتن کوفته و جلوگیری از سفت شدن کوفته مواردی هست که در این پست به می خوانیم.

جلوگیری از وا رفتن کوفته

۱- برای جلوگیری از وا رفتن کوفته باید به دستور پخت خود یک الی دو قاشق غذا خوری آردنخودچی اضافه کنید یا گندم را بکوبید و داخل مواد کوفته بریزد. تا مواد کوفته شل نباشد و حالت چسبنده بگیرند.

۲- برای اینکه کوفته شل نشود؛ پیاز را با رنده درشت رنده کنید که خیلی آب نداشته باشد. اگر خیلی آب داشت آب پیاز را بگیرید یا مقدار آردنخودچی را که به کوفته میزنید، بیشتر کنید.

۳- یکی  دیگر از علت های وا رفتن کوفته ، گوشت آن است. گوشت کوفته هرچه چرب تر باشد احتمال شل شدن کوفته و وا رفتن آن افزایش می‌یابد. بنابراین اگر گوشت شما خیلی چرب است یک عدد تخم مرغ را به کوفته خود اضافه کنید.

نکته دیگر در مورد گوشت کوفته که موجب وا رفتن کوفته می شود این است که: گوشت کوفته باید کاملاً نرم و ریز باشد؛ بنابراین گوشت را باید 2 تا 3 بار چرخ کنید.

۴- بعد از مخلوط کردن مواد کوفته باید آنها را به خوبی ورز دهید . ورز دادن خوب و کافی باعث جلوگیری از وا رفتن کوفته می‌شود. حداقل 4 الی 5 دقیقه کوفته را ورز دهید.

۵- بعد از ورز دادن و پیچاندن کوفته ها، باید آن‌ها را حداقل ۱ ساعت داخل فریزر بگذارید. توجه کنید این یکی از نکات مهم پخت کوفته است که برای جلوگیری از وا رفتن کوفته بسیار مهم است. بنابراین شما هرچه بیشتر کوفته ها را داخل فریزر بگذارید بهتر است حتی یک شبانه روز!

برای جلوگیری از وا رفتن کوفته آنها را در فریزر بکذارید

۶- برای پخت کوفته :

  • وقتی پیاز داغ به همراه ادویه‌ها و رب گوجه آن را آماده کردید و تفت دادید؛ داخل قابلمه به میزانی که آب تا نصفه یا روی کوفته ها را بگیرد، آب بریزید.
  • اجازه دهید آب به جوش بیاید و آن وقت کوفته ها را از فریزر بیرون بیاورید و به آرامی داخل آب در حال جوشیدن بریزید.
  • شعله گاز را زیاد تا متوسط کنید؛ تا آب کوفته سریع به جوش بیاید. تا ۵ دقیقه بعد از جوش آمدن کوفته ها درب ظرف را نگذارید.
  •  بعد از آن می توانید حرارت را کم کنید و درب ظرف را بگذارید تا کوفته ها بپزند.

توجه کنید! که به هیچ عنوان کوفته را داخل آب سرد نیندازید و وقتی کوفته را به آب جوش اضافه کردید، شعله گاز باید زیاد باشد تا وقتی که آب کوفته دوباره شروع به جوشیدن کند. وگرنه کوفته وا می رود. یکی دیگر از علت های مهم وا رفتن کوفته رعایت نکردن این نکته ساده اما مهم است.

پیچاندن کوفته برای جلوگیری از وا رفتن آن

۷- تا ۲۰ الی ۳۰ دقیقه اول که کوفته در حال جوشیدن است از تکان دادن کوفته ها بپرهیزید چون باعث وارفتن کوفته می شود.

حتماً بخوانید: نکات مهم جلوگیری از وا رفتن گوشت قلقلی

برای جلوگیری از سفت شدن کوفته چه باید کرد؟

جلوگیری از سفت شدن کوفته و وا رفتن کوفته

۱- گوشت کوفته باید دارای کمی چربی باشد. گوشت کوفته نه باید خیلی چرب باشد تا وا نرود و نه خیلی بدون چربی باشد تا کوفته سفت شود.

۲- برنج و مواد کوفته را آب کنید یا نیمه پز کنید تا کوفته سفت نشود. مواد اگر خام یا آب نکرده باشند کوفته را سفت می کنند.

برای اینکه کوفته خوشمزه تر شود:

برای اینکه کوفته خوشمزه تر و جلوگیری از وا رفتن کوفته

  • پیاز داغ درست کنید و رب گوجه را تفت دهید و به آب کوفته اضافه کنید.
  • در وسط کوفته پیاز داغ، زرشک و یا آلو قرار دهید.
  • پیاز فراوان به مواد کوفته بزنید.
  • در درست کردن سس کوفته دقت کنید که یک سس پر رب و خوش طعم درست کنید و به سس گوجه گوجه تازه اضافه کنید.
  • از سبزی های معطر خشک شده در کوفته استفاده کنید.

حتما بخوانید: طرز تهیه کوفته نخود خیلی خوشمزه با دستور متفاوت

ترفندهایی برای جلوگیری از وا رفتن کوفته و خوشمزه شدن آن

اگر شماهم نکته و تجربه ای در زمینه‌ی پخت کوفته و وا نرفتن و سفت شدن آن دارید، برای کامل شدن این پست در قسمت نظرات بفرمایید. تجربه های شما برای چاره دان خیلی ارزشمند است.

برامون بنویسید: برای خوشمزه شدن کوفته های خود چیکار می کنید؟

کپی‌کردن مطالب چاره‌دان به هرشیوه و هرعنوان جایز نیست. لطفاً به خواسته چاره‌دان احترام بگذارید
برچسب ها

نوشته های مشابه

‫۱۰ نظرها

  1. سلام من هم آرد نخودچی زدم هم تخم مرغ، ولی کوفته وا شد خیلی اعصابم خورد شد کلی مواد استفاده کردم و قراربود مهمون دعوت کنم

    1. سلام نکات دیگه رو رعایت کردید ؟ مثل اینکه صبر کنید آب سس کوفته جوش بیاد بعد کوفته ها رو آرام داخل سس بگذارید و تا چند دقیقه بعد از جوشیدن کوفته ها در قابلمه رو نگذارید و اینکه کوفته ها رو جداقل ۳۰ دقیقه در فریزر بگذارید و ….

  2. سلام
    مرزه سبزی اصلی کوفته است پودر کرده به آب کوفته هم کمی مرزه بزنید تا خوشمزه شود.
    مامان من تخم مرغ درسته و یا گردو هم وسط کوفته میذاشت که امتحان کردنش خالی از لطف نیست.

    1. سلام
      ممنون که لطف کردی و تجربه خوبتو برامون نوشتی

  3. من کوفته هام خیلی سفت بود وسطش نپخته بود مجبور شدم از وسط نصفش کنم ای کاش برنجمو نیم پز میکردم قبلش برای شما میگم ک حتما این کارو کنین مجبور نباشین نصفش کنین

    1. اگر برنج کوفته رو دو ساعت قبلش آب کنید و نیم کوب کنید دیگه اینجوری نمیشه و لازم نیست اونو نیم پز کنید.

  4. سلام مال من خیلی عالی شد ممنون
    فقط من از برنج استفاده نکردم برای وا نرفتن و فقط از لپه استفاده کردم در ضمن ۲ عدد تخم مرغ به جای آرد زدم نه خیلی سفت شد نه وا رفت و برای سسش هم ۴ قاشوق غذا خوری رب گوجه فرنگی رو همراه با اشکنه مرغ کمی روی شعله قرار دادم و کوفته هارو اول کمی تو روغن داغ قرار دادم بعد ۵ دقیقه بهش آب اشکنه مرغ اضافه کردم و در آخر سس رو بهش اضافه کردم و ۵ دقیقه حرارت دادم.

    1. سلام ممنون از تجربه خوبت که برامون نوشتی 🙂

  5. با سلام کوفته من شل شد بهش ارد و خورده های نان سوخاری زدم.خوب سفت شد

    1. سلام مریم عزیر ممنون که تجربه خوبت رو برای ما هم نوشتی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا

چاره‌دان را دنبال کنید

سلام، تازه‌ترین مطالب ما در زمینه آشپزی، خانه‌داری و ترفندهای کاربردی دیگر را از دست ندهید و هرهفته داغ در ایمیلتان بخوانید.

ایمیل ندارید! از اینستاگرام ما را دنبال کنید.(کلیک کنید) 

بستن
بستن